Somananda, tantra šola

Tantra masaža – 10 razlogov za preporod vaše notranje energije

5. marec 2018    2999 ogledov

Tantra masaža je revolucionarna oblika manualne terapije, ki so jo razvili sodobni tantriki kot sredstvo proti konvencionalnim težavam, ki danes pestijo sodobnega človeka. Koristnih vidikov je veliko, a najbolj je ta masaža znana po svojem prefinjenem načinu zdravljenja, ki presega fizični nivo. Znana je po svoji sposobnosti odpravljanja spolnih in energijskih blokad.
Ko so odstranjene te ovire, oseba lahko doživi preobrazbo svojega celotnega bitja in globoki učinki so opazni na vseh ravneh, tako fizični, duševni, čustveni, duhovni in na ravni spolnosti.

Kaj so blokade?

Vsako človeško bitje ima blokade. Temeljni vzrok in bistvo se lahko razlikujeta od osebe do osebe. Številni domnevajo, da blokade izhajajo iz neke stopnje travme ali izjemno stresnih izkušenj, lahko pa izvirajo tudi iz vsakodnevnih, rutinskih doživetij in navad.

Naše izkušnje ali dejanja seveda ne dobijo takoj pečata stresa, to traja dlje časa. Vendar če določeni vzorec ali vedenje ponavljamo dlje časa, ustvarimo potencialno 'seme', ki je odloženo v našo fizično in energijsko strukturo.

Bolj ko to 'seme' hranimo s svojimi dejanji, zavedno ali nezavedno, bolj ko raste, bolj nas odtuji od tega, kdo v resnici smo. Njegova notranja manifestacija postane zunanja projekcija. Če je seme negativne ali škodljive narave, lahko začnemo doživljati različne težave, na primer zdravstvene tegobe, čustveno nestabilnost, depresijo, tesnobo, duševno zmedenost, nezadovoljstvo v življenju, spolno disfunkcijo in še veliko več.

Te težave redko povezujemo z določeno navado ali vzorcem, ki ga živimo v svojem vsakdanjiku. Ta pojav imenujemo blokada.

Celostna obravnava, ki temelji na energiji

Tantra masaža je resnično edinstvena in ni primerljiva z nobeno drugo obliko ali vejo masaže – je v svojem, samostojnem razredu. Izvira iz tradicije tantre, celovitega in duhovnega sistema, ki ga opredeljujejo znanost in zakoni o energiji. 

Tantra masaža je torej prefinjena oblika masaže, ki vključuje uporabo energije – energijo terapevta, ki izvaja masažo, in posebno potentno energijo, ki je prisotna v vsakem posamezniku.

Naša spolna energija

Starodavne tantrične študije o energiji so podobne sodobnim znanstvenim pristopom in dokazujejo hipotezo. Kar so odkrili, je to, da je energija osnovni gradnik našega vesolja in da obstaja več vrst energij.

Ugotovljeno je bilo, da obstaja posebna vrsta energije, ki ima izredno latentno moč in potencialen vpliv na vse – podobno kot uran v jedrskem reaktorju – in to je naša spolna energija. Ko gre skozi določen alkemijski proces, se lahko preoblikuje iz surove, neobdelane snovi, ki služi samo našim telesnim in živalskim željam, do bolj izpopolnjene in prefinjene sile z duhovnimi in zdravilnimi lastnostmi.

Močna in učinkovita sredstva

Tantra masaža je močno in učinkovito sredstvo, ki lahko spolno energijo pretvori iz surove in grobe v subtilno in mistično energijo. Z uporabo umetnosti sublimacije vešč in usposobljen terapevt naredi dve stvari.

Prvič, odpre vitalne energijske kanale, da ustvari neovirano pot za pretok energije. V tem procesu prejemnik masaže lahko doživi učinke čiščenja in sproščanja blokad.

Drugič, energija se prepozna in dvigne navzgor, od spodnjih delov telesa do višjih območij. Sčasoma, s ponovljenimi seansami, človeška energija v telesu sama začne krožiti bolj naravno navzgor. Ko se to zgodi, se sproži v telesu precej pozitivnih učinkov, kar preoblikuje človeka, da sije od znotraj navzven.

Prednosti tantra masaže

Poznamo veliko koristi in opaznih učinkov tantra masaže, ki niso le globoki, ampak tudi dolgotrajni in pustijo v vas trajen vtis in daljnosežne spremembe. Spodaj je navedenih 10 prednosti tantra masaže ter kako lahko spremeni vaše življenje na bolje.

Izboljšano zdravje

Tantra masaža z uporabo močnega vira obnovljive energije in aktiviranja določenih točk zdravljenja in sproščanja stimulira proces čiščenja. To lahko odpravi številne kronične zdravstvene težave, ki jih moderna medicina obravnava, vendar ne zdravi, hkrati pa obnavlja čilost in vitalnost človeka.

Izkoreninjene blokade

Kot je bilo omenjeno zgoraj, lahko blokade izhajajo iz različnih virov, so znane ali neznane in se lahko izražajo na različne načine. Tantra masaža obravnava celotno človeško bitje in vse njegove vidike. Dotika se fizične, duševne, čustvene in spolne ravni.

Z uporabo energije v procesu masaže je možno priti do izvora blokade, ne le njenega površnega videza, in jo trajno odstraniti na harmoničen način.

Odpravljanje spolnih motenj

Na splošno so spolne disfunkcije posledica blokade. Pri moških lahko pride do disfunkcije zaradi impotence, prezgodnje ejakulacije, izgube spolne želje in drugega. Pri ženskah to lahko vključuje pomanjkanje želje, frigidnost, boleč seks, nezmožnost doživljanja užitka ali doseganja orgazma in še veliko več.

S čiščenjem telesa, sproščanjem blokad, zbujanjem spolne energije in razpršitvijo te vitalne energije po telesu lahko oseba ozdravi spolne motnje in dramatično preoblikuje svoje spolno življenje.

Večji orgazmični potencial

Ko se spolna energija osebe strogo zgosti na območju spolovil, je spolno srečanje in vrhunec lahko zelo kratek, enodimenzionalen in v resnici bežen.

S prakso tantra masaže se ta močna energija razprši navzgor po telesu, kjer postane bolj rafinirana in močnejša. Čim večja je ta energija, dostopnejša postanejo visoka ekstatična stanja.

Seks postane bolj transcendentalna in duhovna izkušnja, kjer se lahko orgazmi podaljšajo na minute ali celo ure. Par lahko skupaj jezdi na valovih užitka. Moški in ženska lahko postaneta multiorgazmična in njuna spolnost se lahko dvigne do tantričih razsežnosti.

Duhovno prebujenje

Na žalost zaradi razširjene napačne predstave tantra masaže kot spolne ali erotične storitve so njene duhovne koristi pogosto zasenčene in spregledane. Čeprav vas morda ne zanima iskanje duhovnosti, je pomembno upoštevati, da je prvotni namen te prakse služiti kot odskočna deska do višjih nivojev tantričnih naukov na poti do višjega stanja zavesti posameznika.

Ko se masaža izvaja z avtentičnimi tantričnimi načeli, se zdi, da duhovni navdih sam po sebi žari skozi naravno radovednost do vzvišenih vidikov sebe in naše resnične narave.

Zmožnost, da resnično čutite veličino ljubezni

Ker je spolna energija s tehniko tantra masaže usmerjena navzgor, se bo akumulirala v središču prsnega koša. Ko tam doseže raven srca, se spremeni v čistejšo energijo.
Oseba lahko doživi prebujenje in širjenje srca. Zbrana energija lahko vzbudi stanja prave ljubezni. To ni hollywoodska upodobitev ljubezni, kjer gre za dejanje ali akcijo, temveč gre za resnični in brezpogojni občutek ljubezni.

Izboljšani odnosi 

Kadar je tantra masaža izvedena pravilno, so njeni učinki daljnosežni. Če sta zdravljenje in energija temelj te prakse, človek doživi čiščenje fizičnega telesa, ublažitev blokad, obnovljeno vitalnost, sposobnost čutiti in deliti resnično ljubezen, pogosto duhovno prebujenje in odpiranje duše v blaženost.

Zaradi te notranje preobrazbe se bo spremenil tudi način, s katerim človek komunicira s svetom in kako se povezuje z drugimi. Sposoben bo komunicirati na globlji ravni in biti vod za globljo intimnost.

Zagotovljen uspeh

V vsakem od nas obstaja sistem oddajanja in sprejemanja  energije. Ko je ta sistem v človeku prečiščen, čist, njegov sistem kroženja energije rezonira na višjih vibracijah in življenje ter tudi vesolje se nanj odzoveta bolj pozitivno.

Ko je naš sistem obremenjen z nečistočami, težkimi čustvi in blokadami, je ta prenos prekinjen ali moten, oseba pa pogosto čuti, da je v življenju obtičala na mestu in da stagnira.
Tantra masaža je kot pranje perila za fizična in čustvena telesa in lahko učinkovito prečisti nepotrebno prtljago in blokade, ki jih nosimo s seboj, ter v nas naredi prostor za uresničitev vseh naših sanj in želja.

 Samozavedanje

Tantra masaža izpira blokade in nečistoče, ki v življenju povzročajo zmedo in nevednost, ter odpira vrata v samorefleksijo in introspekcijo. Skozi vodo, ki ni več motna, rečeno v prenesenem pomenu, lahko sprevidimo svoj resnični jaz.

Ko vidimo sebe s te druge perspektive, pridobimo moč in modrost. Zdaj se lahko bolj intuitivno in inteligentno ponovno opredelimo, kdo smo, razvijemo iz sebe osebo, ki želimo postati, lažje obvladamo življenje, ki ga želimo živeti – brez težke prtljage.

Trajna sreča

Z zgoraj omenjenimi učinki vam lahko tantra masaža prinese popolnoma nov pogled na življenje, osvoboditev iz krempljev preteklosti. Pozdravlja novo, jasno pot v prihodnost, kjer končno lahko gradite resnično, dolgotrajno srečo in zadovoljstvo. 

Vir: www.energyalchemy.me
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...