Simona Vrhovec

Transformacija in spremembe

8. november 2016    857 ogledov

Če želimo naredi spremembo, ki se bo odražala na zunaj, se je treba spremeniti znotraj. In dobro je vedeti, da se lahko spremenimo le mi sami. Iz mogoče celo občutka krivde raje prevzemimo odgovornost in odkrijmo notranjo moč, ki je ves čas znotraj nas.

V življenju se naučimo, da je vse minljivo, vse spremenljivo. Iz tega zavedanja lahko naredimo spremembo. Ko se zaprejo ena vrata, se odprejo naslednja. In vsaka izkušnja je priložnost za učenje. In tako rastemo. Se učimo, da moramo kakšna vrata tudi sami zapreti. Morda od negativnih vzorcev, omejujočih prepričanj, stvari, ki smo jih prerasli. Zato, da gremo do čudovitih novih izkušenj.

Velikokrat pri spremembah oklevamo, se jih trdno držimo, morda zaradi strahu, morda zaradi lojalnosti ali pa ker je iskreno včasih težko zapreti vrata. Vendar globoko v sebi vemo, da je to najbolje za nas. Ker smo tako zvesti sebi. In tako živimo sebe.

In včasih se med transformacijo zgodi, da imamo občutek, da je potem še slabše. Seveda nekaj novega je, neka sprememba. Vendar je to proces, v katerem odpadajo stari vzorci, navade, navezanost na določeno idejo.

Joga absolutno uči potrpežljivosti. In če smo ne vem koliko let 'nalagali' stare programe, potem si dajmo vsaj nekaj časa, da ZACVETIMO na novo. Korak za korakom. In zaupajmo procesu.

Predstavljajmo si, da smo varni, da smo ljubljeni in da nas življenje podpira.

In ko smo pripravljeni narediti pozitivne spremembe, pridejo v naše življenje ljudje, ki nas učijo, navdušijo s svojimi idejami, morda dobiš vabilo na kakšno delavnico ali v roke novo knjigo, ki te podpira pri spremembi.

In naj vas ne bo strah, če kdaj med procesom začutimo stare spomine, stare bolečine. Zdaj smo dovolj močni, da jih sprejmemo in se osvobodimo teže.

In potem se začnemo zabavati, ker smo srečni s samim seboj. Življenje postane lahkotno.

Reci spremembi DA.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...