Taja Albolena

Tvoja ženska narava

3. maj 2017    1678 ogledov

Če si taka kot jaz, potem so te naučili, da moraš trdo delati, se odpovedovati, da lahko kar pozabiš na užitek in da biti uspešna pomeni, da si dobra mama, odlična kuharica, vzorna žena, da zdravo ješ, se redno gibaš in seveda moraš biti ob vsem tem videti popolno.

Superženska – mit, ki izčrpava sodobne ženske

Ampak pri svojih 40+ ti iskreno povem, da je to mit, ki izčrpava številne ženske. In bila sem med njimi. Leta sem si prizadevala, da bi bila superženska in predvsem da bi potrditev svoje vrednosti dobila zunaj sebe.

Še danes se srečam z zametki tega, kar sem včasih zelo močno verjela, in vedno znova  ugotavljam, kako zelo me vse to izčrpa, izsuši, kako zelo me pusti prazno

Leta 2008 sem ugotovila, da sem bolj moška od moškega samega in nisem vedela, kaj naj glede tega naredim. Želela sem si, da bi bila nekdo drug. Leta sem se trudila, da bi nekako ustrezala, ugajala, da bi bila sprejeta od drugih.

Ni delovalo.

Spoznala sem, kako sem se vsakič, ko sem se znašla na tistem mestu, kjer sem čutila šibkost, nesposobnost, tisti občutek, da nisem dovolj, odločila, da bom že dokazala in pokazala svetu, da jaz zmorem. In sem šla, kot buldožer, sama čez sebe.

Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, se potrudila še bolj, delala še več in dokazovala, da zmorem sama.

In ni delovalo.

Vedno bolj sem bila nesrečna, nezadovoljna in utrujena od življenja.

V praksi sem dojela, da je prva težava ženske, ki je v svoji moški naravi, v tem, da svojo energijo porablja, da bi vse naredila popolno. Ta gonja za popolnostjo pa te na koncu vedno pusti prazno, izčrpano, utrujeno in pogosto jezno.

Kaj jezno, besno.

Moški način delovanja ženske ne izpolni

Težava je v tem, da moški način, kjer se usmeriš na cilj, greš za rezultati in dosežeš, kar si si zastavila, ženske nikoli ne napolni. Moški so tisti, ki rastejo skozi dokazovanje, doseganje, izzive in tekmovalnost. Žensko pa to na dolgi rok izčrpava.

Ženstvena energija se razkrije, ko odložiš svoje maske in se spustiš v globino, v svoje ženstveno jedro

Vendar maske razvijemo kot del našega udomačevanja. Udomačenost so tvoji programi in vzorci, ki si jih prevzela kot otrok. In treba jih je spoznati in objeti, da bi resnično lahko osvobodila svojo izvorno naravo ženstvenosti.

To se seveda bere precej bolj romantično in preprosto, kot v resnici je.

Leto 2009 je bilo leto, ko sem v svojem življenju zadela dno. Počutila sem se osamljeno, kljub temu da sem okoli sebe imela ljudi. V resnici nisem bila osamljena, sem se pa počutila zelo osamljeno.

Počutila sem se prazno. In najbolj grozno ob vsem skupaj je bilo, da mi v resnici ni čisto nič manjkalo. V resnici nisem bila prazna, sem se pa počutila zelo prazno. Vidiš rdečo nit? Jaz nisem čutila stvari. Jaz sem čutila, da nekaj manjka.

Čutila sem pomanjkanje ljubezni, pomanjkanje pozornosti, pomanjkanje sprejemljivosti. Pomanjkanje naklonjenosti. Vendar nisem vedela, zakaj.

Sprva sem to poskušala dobiti v zunanjem svetu. In saj veš, kako ustvarimo zgodbe, kjer nam ljudje ne dajejo tega, kar najbolj potrebujemo, in kako pričakujemo od drugih, da nam bodo dali to, česar nimamo. Pričakujemo, da bodo drugi poskrbeli, da se bomo počutile bolje. Menimo, da so nam drugi nekaj dolžni in bi nam to morali dati.

Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem ugotovila, da živim v paradigmi pomanjkanja in da dokler jaz čutim, da nisem dovolj, ne bo ničesar dovolj.

Naj to ponovim še enkrat: dokler čutiš, da nisi dovolj, ničesar ni dovolj.

Dojela sem, da se vse začne v tvoji notranjosti. S tem, da v sebi čutiš, da si dovolj, da je dovolj, da čutiš polnost v sebi. Iz te polnosti lahko sebe, to, kdo ti si, podeliš z ljudmi in svetom.

Skozi iskanje in izkušanje sem prišla do razumevanja, kako delati stvari na sijoče ženstveni način, namesto da sem se izčrpavala. Dojela sem, da je podpora ena ključnih stvari, ki ženski duši omogoči razcvet. Ženska raste skozi prepoznavanje, podporo in potrebuje pričo. To je tisto, po čemer ženske globoko hrepenimo.

Šele ko v sebi objameš svojo žensko naravo, lahko v polnosti podeliš svoje darilo z ljudmi in svetom in ta svet narediš boljše mesto. Tvoja ženska narava je magnetično privlačna, je odprtost, sprejemljivost, negovanje, je prepuščanje toku življenja.

Ko si v svoji ženski naravi, si ranljiva, vendar te ni strah biti šibka. Znaš prositi za pomoč, brez občutka nemoči. Ni te strah pretočnosti, drame in divjosti, ki jo ima v sebi tvoja ženska narava.

Ženska narava je pretočna, fleksibilna, živa, vedno spreminjajoča se. Ženska narava je povezana s porajanjem, z življenjem in z umiranjem. Ženska narava je ciklična in preobraža vse, česar se dotakne.

Ženska narava je tista, ki navdihne spremembo v moškem, v družbi in v svetu

Pogosto mi ženske povedo, da na svojo žensko naravo gledajo zviška. Raje jo imajo pod nadzorom. Vendar boš v življenju preprosto pogrnila, če boš poskušala nadzorovati, uporabljati svojo žensko moč avtoritativno in zahtevati to, kar želiš zase. Verjemi, bila sem tam in to izkusila na lastni koži.

Kakšno povezavo ima to z ženstvenostjo?

Ženstvenost je edinstveno izžarevanje tvoje polnosti, tvojega Darila, ki ga imaš v sebi, da ga podeliš s svojim moškim in svetom.

Tvoje Darilo izžareva iz tvojega ženstvenega jedra

To je tvoj edinstveni Dragulj. Tvoj Dragulj ženstvenosti ima okus ljubezni v eni od njenih neskončnih variacij.

In vedno, ko čutiš praznino, je na tebi, da jo prepoznaš, si dovoliš, da jo začutiš v svojem telesu, jo utelesiš in prepoznaš, kaj je tisto, kar se skriva pod bolečino, ki jo čutiš. Vse je že v tebi, se spomniš. Samo aktivirati moraš to v sebi. In čutenje je velik ključ v utelešenju ženstvenosti.

Šele takrat, ko v polnosti objameš svojo žensko naravo, lahko v polnosti podeliš svoje Darilo z ljudmi in svetom. In v svoji notranjosti, globoko v svojem srcu, veš, da si edinstvena, enkratna in neponovljiva. Globoko v sebi veš, da si tukaj z razlogom. Veš, da je ta razlog povezan s tvojim Darilom.

To, kar je veliko žensk pozabilo, je, da ne moreš zahtevati, da se to tvoje Darilo razkrije. Tako kot ne moreš zahtevati, da dobiš otroka. In ne moreš ukazati svojemu moškemu, da te ljubi in s teboj lepo ravna. Tako preprosto ne gre. Odpreti se moraš in sprejeti. To je začetek.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...