Emily  Enveritas

Usmeritev za september: kaj je v mojem življenju odveč?

31. avgust 2016    2762 ogledov

Vsakdanje situacije nam bodo dobrohotno ogledalo, da se zagledamo, kje in kdo smo.

Zgodilo se vam bo, da vas nekdo ne bo sprejel ali vas bo odklonil. Morda vas bo prizadel ali vas obtožil nečesa, na kar niste niti pomislili. Vse te situacije so zgolj ogledalo, da vidite, kje so vaše rane. Zakaj vaše rane? Ker boste najverjetneje prizadeti zaradi vedenja drugih ali njihovega mnenja o vas.

Pa vendar mnenje drugih nima ničesar opraviti z vami. To je zgolj mnenje, ki ga oseba ustvari na podlagi lastnih ran, bolečin in negativnih izkušenj.

Tisto, kar je pomembno za vas, je zgolj dolžina vaše lastne prizadetosti. Če se resnično ljubite in cenite, boste 'otresli prah s svojih nog' in šli mirno naprej. Kajti to, koliko časa ste prizadeti in zakaj, je pokazatelj vaših ran.

»Nisem dovolj vredna, nisem pomembna, nisem sprejeta ...«  Koliko ste takšna in podobna prepričanja že zamenjali in koliko vas še boli – to kaže dolžina vaše prizadetosti.

Poglejte se – ne v ogledalo, poglejte se v dušo

Najpomembneje je, da počistite sveti prostor znotraj sebe. Ste to res vi? S koliko kritike in samokritike ste ga zapackali? Koliko strahu ste stlačili vanj? S koliko občutki krivde ste ga zasmradili? Koliko ran in brazd so pustile vaše manipulacije, ko ste se trudili ustrezati drugim, da bi tako zase pridobili kakšno drobtinico ljubezni, spoštovanja, sprejetosti in sočutja?

Čas je za čiščenje! Čas je za odpuščanje! Temu je namenjen september. Čiščenju in odstranjevanju navlake.

Prepričanja, ki jih imamo o sebi, o svojih sposobnostih in možnostih, oblikujejo naše celotno življenje in določajo naš uspeh.

Ste naredili kaj narobe? Hvala bogu, to pomeni, da ste živi. Dokler živite, ne more biti nič tako katastrofalno narobe, da tega ne bi mogli popraviti. Odprte imate še vse možnosti.

Sprejmite (lahko tiho in sami zase) svoje občutke, posledice, odgovornost za dejanja ...

Nato si odpustite.

Povprašajte svojo dušo: Sem vreden/-na, da si odpustim? Duša vam prav navdušena prikimava.

Lahko si napišete besedo ali naziv za stvar, ki vas muči, na list papirja. Nato ta spomin osvetlite z brezpogojno ljubeznijo svoje duše, list pa sežgite. Veliko bolje se boste počutili.

Odpuščanje drugim se prav tako začne s sprejemanjem

Če nečesa ne sprejmete, ne morete odpustiti. Sprejmite svoje razočaranje, prizadetost, zamero, jezo … Imate pravico tako čutiti, zato ne potiskajte čustev in ne racionalizirajte. S tem izvajate zgolj nasilje nad lastno dušo. Dovolite si čutiti vsa čustva, napišite jih na papir in ga na koncu sežgite.

Tudi če se odločite, da ne želite več videti osebe, ki vas je prizadela, dovolite, da vaša duša naveže stik z njeno dušo, in opazujte svetlobi duš. Na dušo se ne boste jezili in ji boste lažje odpustili.

Ruski psiholog Mihail Litvak svetuje, da izstopimo iz vseh tistih odnosov (tudi družinskih), v katerih ne moremo osebnostno rasti. Zdaj je pravi čas za takšne korake.

Vsaj za nekaj časa, vsaj ta mesec, se ne kritizirajte. Ne tarnajte in se ne pritožujte. Zmečite iz svojih pogovorov tarnajoče zgodbe, s katerimi se zasmilite prijateljici in vam je zato majčkeno lažje. Verjemite, to traja le kratek čas, nato se ta energija še bolj zasidra v vas. Kot da bi nekdo zvrnil na vas novo samokolnico gnoja. Nikar!

Začnite govoriti novo zgodbo

O tem, kako je življenje presenetljivo in vznemirljivo. Vsak dan, ko se zbudite, vam ponuja nešteto novih možnosti. O tem, kaj vse nameravate narediti, izkusiti, doživeti ...

Nič hudega, če še ne veste, kdaj in kako. Najprej mora to postati domače vašemu jeziku. Temu rečem čiščenje besed. Začnite s tem, nato pa nadaljujte:

  • Pospravite omare in zmečite stran staro šaro. Naredite prostor za nove stvari.
  • Lotite se kakšne telovadbe in spravite telo v gibanje. Naj se spelje stran kakšen odvečni gram.
  • Odmaknite se od ljudi, ki vam jemljejo energijo. Ne glede na to, kako pomembni se vam zdijo.
  • Končajte nedokončane načrte: izpit, diplomo, projekt, ki je obstal …
  • Odpotujte v tujino, če imate čas in možnost.

Vrzite ovire v smetnjak ali stopite čez. Nato opazujte, kako jih bodo odpeljali v reciklažo. Ni vam treba narediti revolucije. Lahko začnete z enim korakom. Majhnim.  

Ljubite sebe in življenje, da boste lahko ljubili druge!

 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...