Bhakti marga slo

Vibracija, ki bo spremenila svet; Zapis pogovora s Petro Dežman Shyamalo

31. avgust 2023    94 ogledov

Tako kot pri nas je tudi v svetu veliko, vedno več ljudi, ko so prepoznali to tehniko in jo želijo širiti. Na nekem srečanju organizatorjev OM Chantinga je ParamahamsaVishwananda omenil, da je to vibracija, ki bo spremenila svet.

1.       Kakšni so bili začetki OM Chantinga v Sloveniji in kaj te je pritegnilo, da si se odločila svoje življenje v tolikšni meri posvetiti širjenju te tehnike?

Začelo se je junija 2014. Bil je eden tistih začetkov, ko se stvari začnejo počasi sestavljati. Ni nas bilo veliko. Ob meni še dva ali trije. A ta primer je recimo dokaz, kako lahko tudi ena oseba premika stvari. Sama sem takrat imela ogromno volje in energije, čutila, vedela sem, kako Slovenija in mi vsi potrebujemo to vibracijo. Zato je bilo tudi toliko lažje, ker sem sama skozi OM Chantinge prihajala v stik sama s sabo, kar me je gnalo naprej, ta želja namreč, da bi ga prenesla tudi drugim. Zato ti začetki, kljub temuda nas ni bilo veliko, niso bili tako težki. Hodili smo po različnih krajih in imeli OM Chanting kroge. Ljudje, ki so bili pripravljeni širiti OM Chanting, so potem postali OM Chanting organizatorji, kar pomeni, da so prejeli blagoslov ParamahamseVishwanande, ki je potreben, da se lahko milost prek organizatorja steka v OM Chanting krog, zaradi česar je ta tehnika tako močna in tudi varna. In te transformacije, ki smo jih mi doživljali, so ljudje prepoznali. Prepoznali so, da je to kot hrana in tuš za dušo, da nas nahrani in očisti vsega, kar se je nabralo, ne samo zdaj, ampak tudi  v prejšnjih življenjih. To je to, kar OM Chanting počne, povezuje nas z dušo.

 

2.       Kot del ekipe, ki se ukvarja z OM Chantingom na svetovni ravni, kaj bi lahko povedala o širjenju OM Chanting krogov po svetu?

Tako kot pri nas je tudi v svetu veliko, vedno več ljudi, ko so prepoznali to tehniko in jo želijo širiti. Na nekem srečanju organizatorjev OM Chantinga je ParamahamsaVishwananda omenil, da je to vibracija, ki bo spremenila svet. Pri svojem delu v Bhakti Margi vidim, da je vsak mesec nekaj 100 novih organizatorjev po svetu. Kar pomeni nove kroge, nova mesta, ki se bodo s temi krogi presvetlila. Obstaja projekt "Mesta luči", saj so ravno mesta s svojo temo in velikimi koncentracijami negativne energije najbolj potrebna te svetlobe. Vsak človek, ki ne živi v ljubezni do sveta, v okolje namreč vnaša temo. Vpliv in dobrobit te tehnike in pravi učinki se bodo, po besedah ParamahamseVishwanande videli še stoletja.

 

3.       Si kdaj podvomila v resničnost tako velikega vpliva OM Chantinga na človeka in naravo, ali so tvoje izkušnje že v začetku potrjevale učenja o izjemnosti te tehnike?

Dvomov v to tehniko nimam, saj imam zelo močne izkušnje in transformacije opažam pri svojem razmišljanju, delovanju, to je nekaj, kar je vidno in česar se ne da zanikati. Tudi veliko močnejša sem, ker znam to moč in podporo poiskati v sebi. In tudi to, kar sem videla pri drugih ljudeh, ki obiskujejo OM Chanting mi je pokazalo, da je to res zelo posebna tehnika, močna. Najbolj zanimivo pa je to, da se ta vibracija prilagodi vsakemu posamezniku. Vsak prejme točno to, kar potrebuje, ne glede na to, če kaj čuti, ali ne. Ni treba nič početi, ampak se samo prepustiš in si. Potrebno je le zaupanje.

 

4.       Slišala sem, da je bil pred leti OMC krog izveden v taborišču Mathausen. (ja?) Kakšna je bila izkušnja prisotnosti te visoke vibracije v prostorih, kjer je menda še vedno ujetega veliko trpljenja?

Avstrijska Bhakti Marga je pred let podala iniciativo, da bi se v taboriščih, na krajih, kjer se je zgodilo veliko grozot, zločinov proti človeštvu izvedel OM Chanting. Energija namreč ostane ujeta v etru, dokler kakšna višja vibracija te energije ne prečisti. Zato je še danes na krajih, kjer so se dogajali večji zločini, ta energija trpljenja in groze še vedno prisotna. Tako smo se tudi Slovenci pridružili tej akciji OM Chantinga v Mathausnu. Že na poti smo čutili, da bo to poseben dogodek. Prostor za OM Chanting smo dobili v baraki, ob kateri je bil prostor, kjer so se izvajala mučenja in usmrtitve, torej plinske celice. Prvi OM je bil zelo težek. Na začetku je vse tiščalo navzdol. Slišala sem krike, ječanja, najprej sem mislila, da samo jaz to slišim, ko pa smo se potem pogovarjali z ostalimi udeleženci, so rekli, da so tudi oni slišali krike in celo strele. Tako posebnega OM Chantinga pred tem še nisem doživela, solze so mi kar tekle. Zadnjih 15 minut pa je vse postalo nežno, kot bi se vse sprostilo, slišali so se visoki, angelski zvoki. Zanimivo je tudi, da je bilo to taborišče znano po tem, da nad njim ne letajo ptice. So v okolici, a prostoru taborišča so se izogibale. Ko smo se po OM Chantingu še sprehodili naokrog, smo videli veliko jato ptic, ki je krožila nad taboriščem. Tako smo dobili tudi konkreten dokaz, da se je nekaj spremenilo. Kasneje smo v Sloveniji naredili eno tako akcijo tudi v Begunjah.

Om Chanting v Mathausnu

 

5.       Lahko podeliš z nami kakšno izkušnjo, svojo ali koga, ki ga poznaš, ki bi lahko ljudem približala delovanje OM Chantinga?

V letih, ko vodim om Chanting, sem bila priča mnogim izkušnjam, mogoče bi izpostavila tole, ki je bila res posebej lepa. Bila je mama, ki je imela težave. Najstniška hčerka je odhajala od doma, imela slabo družbo, droge, alkohol, veliko je bilo prepirov in sovraštva. Enkrat jo je uspela prepričati, da je prišla z njo na OM Chanting in ko smo nekaj časa čantali je dekle vstalo (to se sicer ne počne, a tokrat je pač moralo biti tako), šla do mame in jo močno objela in solze so ji tekle po licih. Take stvari se lahko v OM Chantingu transformirajo. Veliko je tega. Včasih steče kaka solza, včasih ljudje rečejo, da se počutijo, kot da bi veliko breme padlo z njih, tisti, ki dajo namero za zdravljenje drugih, pričajo tudi o tako rekoč čudežnih ozdravitvah ali izboljšanjih situacije...Res veliko je tega. Spomnim se tudi enegadekleta, ki je prvič prišla na OM Chanting, da je ves dan čutila, da mora priti, ni vedela, kam gre, samo čutila je, da mora iti. In po OM Chantingu, ko je na vrsti meditacija, je začela glasno hlipati, sedela sem zraven nje in čutila zelo posebno energijo, zelo zelo močno prisotnost in po koncu sem jo vprašala, kaj je bilo in je povedala, da je do nje prišel MahavatarBabaji, ni povedala, kaj je bilo, a rekla je, da ji je predal zelo pomembno sporočilo. Mogoče še to:Mahavatar je nekje omenil, da z OM Chantingom odpadajo več življenj stari strahovi, kar sem, predvsem na začetku, tudi sama opažala. Kot da bi neka hladna energija zapuščala moje kosti. Tako da se to da tudi fizično občutiti. Skratka, veliko globokih sprememb se dogaja pri OM Chantingu.

 

6.       Kakšno prihodnost napoveduješ OM Chantingu?

Kakšno prihodnost napovedujem? Takšno, kot jo je napovedal ParamahamsaVishwananda. "Energija, ki bo spremenila svet. " Verjamem, da bo OM Chanting energija, ki nam bo pomagala na prehodu iz kali-yuge. To je namreč tehnika, ki je na voljo vsem. Je enostavna skupinska tehnika, za katero ne potrebuješ nobenih predhodnih izkušenj in deluje ne samo na tistega, ki jo izvaja, ampak velik vpliv ima tudi na okolico. Pa še brezplačna je.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...