Tina Ananda

Vprašajte Tino: Kaj narediti, ko mama živi svoje sanje skozi tebe?

piše: Tina Ananda
24. november 2016    374 ogledov

»Kako razrešiti odnos z materjo? Živi svoje sanje skozi tebe in poskušaš biti samostojen, se soočaš z občutkom krivde, da jo boš razočaral, če izbereš svojo pot.« Sandra

Draga Sandra, tukaj sta najprej dve stvari:

1. seveda boš razočarala druge, ko bo boš izbrala svojo pot, in

2. če verjameš, da lahko kogarkoli razočaraš, boš, seveda, občutila krivdo.

Gremo najprej na prvo točko: seveda boš razočarala mamo, ko boš izbrala svojo pot, sploh, če si do sedaj plesala po njenih pričakovanjih. Ljudje okoli nas se bodo VEDNO UPRLI, ko boste hoteli spremeniti svoje obnašanje, razmišljanje, življenje. Torej, sprijazni se s tem, da bo mama razočarana zaradi tvoje samostojnosti, ker ji tvoje odločitve pač ne bodo všeč in vso pravico ima biti razočarana. Ne jemlji ji te priložnosti, saj je vendar svoboden človek in ne moreš kontrolirati, kako se ona počuti.

In druga točka: če verjameš, da lahko kogarkoli razočaraš, boš, seveda, občutila krivdo. Opazi, da sem napisala »…če verjameš…«. Kajti v resnici TI ne moreš razočarati NIKOGAR. Oni se sami razočarajo, ker SAMI gojijo določena pričakovanja do tebe in ko ti ne ravnaš tako, se sami razočarajo. In potem še v vsakem trenutku dodatno IZBIRAJO, da bodo ostali razočarani. Torej to je njihova odločitev in izbor. Ti na to vplivati ne moreš.

Ker pa VERJAMEŠ, da si TI tista, ki jo lahko razočaraš (kako lahko sploh mislimo, da imamo takšno moč v svojih rokah, da lahko mi vplivamo na počutje drugih ljudi??), pa se zato počutiš krivo. Krivda je naravna posledica, ko mislimo, da smo naredili nekaj narobe.

Torej VEDI, da delaš PRAVILNO zase in za SVOJE življenje, kar ne bo nujno najbolje sprejeto pri drugih (zelo redko) in krivda bo avtomatsko izginila. Kajti če mislimo svoje življenje prilagajati željam drugih, ne bomo nikoli srečni. Ampak res N-I-K-O-L-I.

In še tretja stvar: s tem, ko se prilagajaš svoji mami in se neuspešno »poskušaš« osamosvojiti, se to dogaja zato, ker vibracijsko prosiš mamo za dovoljenje, da te spusti: ko mi bo ona dovolila, ko bo ona O.K. z mojimi odločitvami, bom pa lahko hodila po svoji poti. Ne. To dovoljenje za samostojnost od drugih ne bo nikoli prišlo. Sama si ga moraš dati.

Vir: www.loving-wisdom.com/sl/
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...