Shamballa

Zakaj na Shamballin dogodek?

piše: Shamballa
29. november 2018    38 ogledov

Za vas smo na enem mestu zbrali nekaj razlogov za udeležbo na Shamballini glasbeni meditaciji oz. koncertu:

1.

Učinek skupinskega petja lahko občutimo še kar nekaj časa po skupnem glasbeno-meditacijskem druženju. Nekaj spoznanj o pozitivnih učinkih skupinskega petja smo zbrali na enem mestu.

2.

Britanska pevka, učiteljica petja in zborovodkinja Sophia Efthimiou pravi, da med skupinskem glasbenem udejstvovanju vsak član skupine čuti, kako glasbene vibracije simultano potujejo skozi njegovo oz. njeno telo, srčni ritmi udeležencev pa naj bi se takrat sinhronizirali.

„Skupaj dobesedno ustvarimo enoten srčni utrip,“ izkušnjo opisuje Sophia. Seveda ji lahko le pritrdimo.

3.

Nevroznanstveniki dokazujejo, da glasba povzroča izločanje endorfinov, zaradi česar naj bi bili srečnejši, bolj ustvarjalni in celo pametnejši. Dr. Zvezdan Pirtošek iz Nevrološke klinike UKC Ljubljana je na tem mestu naštel še nekaj pozitivnih učinkov..

4.
Najbolj pa nas veselijo in navdušijo razlogi, ki so jih z nami delili udeleženci Shamballinih srečanj.

Zakaj torej na Shamballo?

„Ker tako praznujemo naše prijateljstvo, se povežemo z glasbo med sabo še bolj, zapojemo sebi in življenju, ki ga živimo. Srčno in predano, kot darilo vsak dan znova!„
Zveste prijateljice s Prekmurja Brigita, Nadka, Izidora in Nina

“V tem divjem tempu današnjega norega sveta so mi ti glasbeni večeri eni najlepših trenutkov, ko se čas ustavi. Obožujem njihovo glasbo (da ne govorim kolikokrat sem že obrnila vse njihove CD-je), zavedam se moči manter, ko pa vse skupaj fantje se začinijo s humorjem, je pa sploh terna. To je meni ena najboljših investicij vase – za dušo, telo in srce. Pa še nekaj. Bolj ko potujem po Vzhodu, bolj se zavedam izjemne moči manter. Če bi ljudje to bolj poznali, bi se vsi trli na Shamballinih koncertih.”
Petra Škarja

“Vedno znova se razveselim koncerta Shamballe. Skupinsko prepevanje manter in energijsko napolnjen prostor dviga vibracijo. Kot,da vstopim v mistično deželo…odpotujem tja,kjer ni omejitev,ni časa,ni prostora…vse tako poznano in hkrati novo. Celo telo zavibrira…glasovi se prepletajo…čutim bitje srca… ”
Marjana

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...