Miran Peterman

Zakaj ti tvoj moški ne pomaga?

14. junij 2017    2099 ogledov

Danes bomo govorili o domačih opravilih in moški pomoči. Si že opazila, da je tvojega moškega precej težko navdihniti, da bi sodeloval pri domačih opravilih? No, seveda so nekatere izjeme, vendar to niso 'pravi' moški. Bom razložil.

Skozi zgodovino se je vloga moških in žensk zelo spremenila

In posledice opažamo in čutimo v sedanjosti. V starih časih je bil moški tisti, ki je skrbel za družino finančno, ženska pa je ostala doma in skrbela za gospodinjstvo. Moški je prišel domov in pomagal samo pri težjih opravilih in se regeneriral po težkem dnevu. Danes pa oba partnerja služita denar in potem utrujena prideta domov. In oba bi se želela regenerirati po težkem dnevu. 

Popolnoma drugačno delovanje moškega in ženske

Ko moški pride domov, je njegova prva misel, da se mora odpočiti, potrebuje nekaj časa zase, da se spet najde in začne delovati.

Ženska po drugi strani deluje popolnoma drugače, v njej je nagon po ohranitvi in razvijanju domačega gnezda. Že na poti domov razmišlja, kaj vse jo čaka in kaj vse bo morala še postoriti. In ko prispe domov, se takoj loti dela. Seveda je njena želja, da bi ji partner pomagal in kar največ sodeloval pri družinskih opravilih. Kako ga spodbuditi in motivirati, bomo pogledali kdaj drugič, danes pa nas zanima, zakaj se moški tako težko odloči za pomoč svoji partnerici.

Ženska pride domov in ima ves čas pred seboj in v svoji glavi neskončen (dobesedno) seznam opravil, ki jo še čakajo.

Seznam se ves čas dopolnjuje in mu nikoli ni konca

Dokler ni že pozno zvečer ali pa se ženska preprosto utrujena sesede, ker ne more več. Da o času, ki ga ima zase in za svoje aktivnosti, sploh ne govorimo.

Moški po drugi strani se bolj zaveda svojih potreb

Potrebuje čas zase in si ga večinoma tudi vzame. Seveda z veseljem (bolj ali manj) podpira svojo partnerico in ji želi pomagati. Vendar ji ne želi pomagati samo zato, da ji pomaga, kajti moškim je pospravljeno in urejeno stanovanje bistveno manj pomembno kot ženskam.

Pomagati ti želi tudi zato, da boš potem nekaj časa preživela z njim!

Toda kmalu ugotovi, da ne glede na to, koliko pomaga in prispeva, njegova draga še vedno nima časa, ne zase ne zanj. Vesela je, ker ji pomaga, in vesela je, ker ona lahko tako naredi več. In tukaj se moška bitka počasi končuje.

Moški spoznava, da je to nemogoča vojna in da ne more zmagati

Če pa gre to še na račun njegovega časa, njegovega časa v njegovi luknji (računalniški, garažni ali kjerkoli že to je), potem sploh ni več veliko dileme. Seveda pomaga toliko, da ima mir. Vendar ga je treba vedno znova in znova prositi. In navadno so ženske tiste, ki obupajo in odnehajo. In moški imajo spet svoj mir. P. S.: Seksa pa itak ni bilo kaj dosti več, če pomaga ali ne. Pa ni to njegova edina motivacija, da ne bo pomote.

Kaj je rešitev?

Drage dame, malo se je treba ustaviti. Naredite lahko samo toliko, kolikor lahko naredite. In potem potrebujete čas tudi zase in seveda za vaju.

In ko bo partner videl, da ima ta tvoj 'neskončni' seznam opravil tudi svoj konec, čeprav samo dnevni, in boš imela malo več časa tudi zanj in vaju ter boš hkrati tudi njemu dala čas, ki ga potrebuje, potem se bodo stvari čudežno spremenile in vajin odnos se bo čudežno spremenil.

Seveda priti do tega ni preprosto, v resnici je kar mala umetnost. Vendar zato smo pač tukaj na tem ljubem čudovitem svetu. <3

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...