Andrej Pešec

Ženska je utelešenje blaginje

27. april 2022    1026 ogledov

Moški, ki ne spoštuje žensk, je sovražnik lastne blaginje. Ženska je v družini namreč vir blaginje za vso družino. 

Žena predstavlja Lakšmi

Družinsko življenje je najprimernejše za povečevanje blaginje. Edinstvena je po tem, da obstaja v vsaki družini predstavnik blaginje, prek katerega je mogoče vzpostaviti stik s samo Lakšmi. Kdo mislite, da je to? V družinah so to vse ženske: žena, mati, sestra, hči. Zakoni blaginje niso tako zapleteni, kot se morda zdi: osnovani so na medsebojni povezanosti energij.  

Mož bi moral razmišljati, kako zaščititi svojo ženo, starše in otroke, žena pa bi morala razmišljati o možu in tako izkazovati svojo zvestobo in predanost. Skrivnost je v tem, da možu prinese blaginjo ženino razmišljanje o njem. Takoj, ko preneha misliti nanj, ga to vodi v propad. Mož predstavlja energijo zaščite, zato je žena, ko pomisli na svojega moža, zaščitena. Po drugi strani pa žena predstavlja energijo blaginje, zato je skrb za ženo enako skrbi za blaginjo, vključno s svojo lastno.

Ženska je utelešenje blaginje 

Moški, ki ne spoštuje žensk, je sovražnik lastne blaginje.

Ženska je v družini namreč vir blaginje za vso družino. Ko je ženska srečna in zadovoljna, ko se smeji in dobiva darila, vam ni treba za nič skrbeti. Nikoli se je ne sme izkoriščati. Sama je kot boginja sreče. Zato nosijo ženske na vzhodu kot simbol boginje Lakšmi med obrvmi rdečo piko.

Ko poskuša nekdo žensko preveč izkoristiti, se ta iz boginje Lakšmi spremeni v Durgo – od bogastva do kazni. Tako nastajajo možače in feministke. Načelno je nemogoče preveč izkoristiti prednosti ženske, saj je njena energija ekspanzivna. Moškemu, ki po svoji naravi deluje kot akumulator, vzame energijo in jo porabi za širjenje potenciala uživanja. Vsi moški so navdušeni nad iluzijo: od žensk želijo nekaj dobiti, ženske pa se pretvarjajo, da se bo zgodilo ravno to. Kot rezultat odnosa se izkaže, da ženska porabi vse, kar moški ima, in to pretvori v del svojega načrta. 

Zatorej, moški, ne drznite si niti upati, da boste imeli svoj delež družinske blaginje. Vse pripada ženskam. Ženska bo naredila vse po svojem načrtu. Moški bo morda mislil, da se je tako odločil sam, v resnici pa bo to ideja njegove žene, ki jo je mojstrsko uresničila, hkrati pa pustila, da si njen mož misli o sebi, da je glava družine, najpomembnejši, vodja. Moški potrebuje to samozavest, inteligentna žena pa mu bo to omogočila. Vse ženske na tem svetu vedo, po katerih načrtih živijo vsi moški – to je ženska temna skrivnost.

Moški bes

Ko začne mož besneti, ženina sreča izgine. V takšnih trenutkih morda moža sploh ne prepozna, njegov obraz, glas in zavest se spremenijo. Kot da bi duša med izbruhom besa izstopila iz telesa, se skrila za vogal skupaj z ženo in otroki, njegovo telo pa bi samo kričalo in teptalo z nogami ob tla. Takšnemu vtisu ni mogoče ubežati. Vendar pa Lakšmi, boginja blaginje, ženska, ne prenaša žalitev, zato bo pokazala hrbet in odšla takoj, ko bo dobila občutek žaljivega vzdušja.  

Zapomnite si: če je vzdušje žaljivo, se ne bodo razšli samo ljudje – odšla bo tudi blaginja, saj sta vzdušje blaginje mir in umirjenost. Žaljiv odnos namreč ni samo negativno vzdušje, to je vzdušje pekla. 

Sodoben človek misli, da bo s svojimi pivskimi prijatelji sedel v vroči kopeli, hudiči pa mu bodo stregli hladno pivo. Ne, problem pekla ni v tem, da bi bilo tam premrzlo ali pretoplo. Problem je v tem, da se tam vsi sovražijo in ves čas ponižujejo. Vsi prebivalci pekla drug drugega zlorabljajo, tepejo, se ubijajo in si povzročajo bolečine na vse možne načine. To je pravi pekel! In to je velika kazen! Takšni žaljivci se preprosto ˝zberejo skupaj v enem kotlu˝, kjer do smrti sovražijo drug drugega. Toda v peklu ni smrti – tam je nemogoče umreti. Človek mora v peklu vaditi potrpežljivost do svojih sovražnikov, ki so prav tako nesmrtni, katerih nihče ne more niti ubiti ... 

Želim povedati le to: v svojem družinskem življenju ne ustvarjajte občutka pekla. Bodite razumevajoči in strpni drug do drugega. Prijateljsko vzdušje je tisto, ki neguje srce in privlači blaginjo – in kaj drugega v tem svetu sploh še potrebujemo?

Lepota kot znak blaginje

Boginja Lakšmi je zelo lepa, je poosebljena privlačnost. Zato je glavna naloga vseh moških zagotoviti vsem ženskam v svoji družini, da so lepe. Zapomnite si: lepota privlači blaginjo. Moški se po svoji naravi ne obremenjujejo z lepoto, morali pa bi pustiti ženskam, da pri sebi skrbijo za to. One vedo, kako to storiti – preprosto se ne vmešavajte v to, ne govorite jim, da je to predrago. Lepota zahteva žrtvovanje, ni pa zaman: boginja blaginje se prikaže kmalu zatem in nadomesti vso potrošnjo. 

Doma mora biti vse lepo in urejeno: otroci, starši, mož, žena, hiša sama in celo domače živali. To bo privlačilo blaginjo, ki ne mara umazanih, smrdljivih stanovanj. Naj bo vaš dom lep in čist in blaginja bo z veseljem ostala tam, vendar ne pozabite: kadarkoli lahko tudi odide. Takoj ko postanemo leni in zanemarimo čistočo svojih domov, pospravi svoje stvari, ki nam jih je za nekaj časa izročila v uporabo, in odide. 

Pomnite: vse, kar imate v svojem domu, pripada boginji Lakšmi, in vse vam lahko kadarkoli tudi vzame. Boginja blaginje je izvor vse čistoče in čistosti. Na tem svetu jo predstavlja lotusov cvet. Ljudje masovno trgajo cvetove lotusa, zato morajo biti jezera z njimi ponekod ograjena celo z bodečo žico. Toda to ljudi ne naredi bogatih – to nakazuje le na njihovo deformirano razmišljanje.  

Vir: A. Pešec: Moja žena je boginja
Deli svoje izkušnje! 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Nataša
  komentiral 2 leto nazaj
Bravo, lepo povedano. Vsi moški bi se morali tega naučiti že v primarni družini, in sicer iz zgledov in dejanj svojega očeta! Za vse, ki jim je ljubeč in spoštljiv odnos z žensko še vedno znanstvena fantastika, pa navodilo: ženski namenite najmanj toliko pozornosti, skrbi in nege, kolikor je namenite svojemu avtomobilu, pa bo vse OK! :) Nihče se pač ne čuti rad izkoriščanega, vsaj na dolgi rok ne! Osrečevanje je recipročen proces, dobiš, kolikor daješ in vlagaš v nek odnos.
Irena
  komentiral 2 leto nazaj
Nalagam...