Andrej Pešec

Ženske so z Lune, moški pa z Marsa?

6. julij 2018    943 ogledov

Ko imate ženske doma ali v službi slab dan, zares slab dan: ali ima takrat slab dan še kdo drug poleg vas? Vsi. Vsi. Ko so ženske srečne, so vsi srečni, ko pa ženske trpijo, trpijo vsi (zlasti otroci so navadno v takšni zavesti, v kakršni je mati), zato je tako pomembno, da so vedno preskrbljene in zadovoljne, saj njihova zavest in počutje odločilno vplivata na vse okrog.

Moški um ne prenese takšne bolečine in agonije, kot jo zna prenesti in doživljati ženska, zato pogosto vznemirjen hodi okrog nje in zmedeno sprašuje: »Prosim te, povej mi, kaj je narobe. Zakaj si takšna?« Tudi ko ima moški slab dan, se to opazi, a nikakor ne tako kot  takrat, ko je težko ženski. Tu v praksi lahko vidimo nekajkrat močnejše emocije deklet v primerjavi z moškimi.

»Naravi moškega in ženske se dopolnjujeta, zato jima ni treba biti enaka. Ti dve vrsti teles imata različne prednosti ter se lahko združita za najvišje dobro.« Julia Gonaway

Star pregovor pravi: »Happy wife – happy life« (Srečna žena, srečno življenje). Moški, ki se tega zaveda, bo z žensko vedno ravnal zelo pozorno, zgledno in odgovorno.

Ženska doživlja bistveno močnejše občutke kot moški, zato je zelo pomembno, da neguje ljubeznivost in zadovoljstvo ter da skrbi za urejene osebne odnose in mir, sicer ji neprijetna čustva popolnoma porušijo hormonski sistem, ki ji postopno uniči zdravje. To je naravni mehanizem, ki skrbi za to, da ljudje ostajamo povezani in moralni, saj smo moški pogosto precej neosebni. Ženska pomeni odnose.

Glavne potrebe ženske so varnost, raznolikost in občutek, da je ljubljena, medtem ko moški praviloma živi za cilje, sam pa potrebuje spoštovanje in občutek, da ga domači potrebujejo. Ne le da ga potrebujejo, marveč da je nepogrešljiv za preživetje družine.

Odkar nekoliko bolje poznam dinamiko v odnosih ter žensko in moško naravo, to preprosto sprejmem in se ne vznemirjam zaradi tega, pred tem pa sem se nenehno zapletal v prepire zaradi malenkosti.

Moja draga sestra Sara mi je pred časom rekla takole: »Veš, Andrej, včasih se brez razloga razjezim nate, ampak veš, tega sploh ne mislim resno. Nekako preprosto moram sprostiti pritisk, ki se nabira v meni.« Moški, ne vznemirjajte se zaradi tega; počakajte, da mine, in vedite, da je ženskam včasih zares težko, zlasti če ob sebi nimajo zrelega moškega, na katerega se lahko vedno zanesejo.

Ženska obožuje moškega, ki ji dopusti biti čustvena in ne dreza vanjo v tem stanju, sam pa ob tem ni vznemirjen; preprosto počaka, da mine, in mirno dela svoje, če pa se obrne nanj, ji je vedno na voljo.

Ženska zelo težko spoštuje moškega, ki ne nadzoruje svojih občutkov in čustev. Samonadzor je ena glavnih nalog moškega. Če si za to ne prizadeva in ne zmore nadzorovati svojih čustev, si ženska misli: »Glej ga, isti je kot jaz.«

Brez tega znanja sem imel v odnosih v različnih okoljih nešteto težav, poznavanje in razumevanje znanosti o odnosih pa mi je obogatilo kakovost življenja na vseh področjih. Naloga vsakega od nas je postati uravnotežena oseba, ki ima razvite tako moške kot ženske izvorne lastnosti, to pa najlaže razvijamo, če si prizadevamo za osebnostno rast in nenehno stremimo k boljšemu delovanju. Uporaba tega znanja v praksi daje čudežne rezultate.

P.S.: Andrej vas vabi na svoje delavnice Ženske so z Lune, moški pa z Marsa, v Ljubljani, v Mariboru in Celju

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...