Aleksandra Rehar

Življenje je oder in vi ste igralec ...

13. marec 2017    643 ogledov

Kaj vam pride na misel, ko preberete ta naslov? Najbrž vam roji po glavi vse mogoče. A nič hudega, naj vas potolažim. Za svojih 34 let, kot jih štejem in jih prav nič ne skrivam, saj je le številka, lahko rečem, da je bila polovica mojega življenja ena sama tragedija in drama, ki sem jo morala živeti s svojimi starši. A sem danes hvaležna za vse to, saj sem na tej poti pridobila debelo kožo, ki jo potrebujem zdaj za svoje nadaljnje delo. Kajti življenje je oder in vi ste igralec na njem. Kaj boste igrali in kakšno vlogo boste sprejeli v svojih življenjih, je odvisno od vas.
Večina se pri kreiranju svojih sanj ustavi, saj gre prehitro v zaključke, omejitve in občutke krivde ali pa navsezadnje vlogo žrtve. Dejavnikov je lahko resnično veliko in veliko različnih situacij. A zavedajte se, da ste sami filmska zvezda na svojem odru in kako boste igrali, je odvisno od vas.

"Življenje je polno raznolikih barv, in tako pisani smo tudi mi. Smo vse naštete barve."

Kaj mislim z barvami? To, da ste lahko tudi jezni, žalostni, veseli, razigrani. Skratka, kar vam srce poželi. In če si dovolite vse to, si dovolite živeti sebe.

Ko živimo svoja življenja in ko smo se inkarnirali na ta planet, smo si dali določen zapis, kaj naj bi sami izkušali. A večina se pri tem vpraša: "Ali lahko posežemo v zapise in jih spremenimo ali je to zapisano oz. je 'usoda', ki se je ne da spreminjati? " Naj vas pomirim, neke lastnosti smo zagotovo prinesli s svojim rojstvom z namenom izkušanja, in ko določenim ljudem odigramo svoje vloge, se ti odstranijo iz naših življenj in niso več prisotni.

A življenje je sama spremenljivka, ki lahko spreminja vloge, igralce, odre, scene, scenarije in vse mogoče. Mi smo tisti, ki bomo izbrali, s kom se bomo družili, zabavali, delali. Izbiramo si, kaj bomo oblekli, kako bomo razpoloženi itd. Vse to si izbiramo kot svojo igro – vlogo. Ali se da spreminjati tok usode? Da. Ali se da spreminjati prijatelje? Seveda. Prav nič ni nedosegljivo, nemogoče.

Večina se vpraša: "In če ne izpolnim svojega poslanstva, ali bom potem moral/-a ponoviti vajo ob naslednji inkarnaciji?" Ni nujno. Zakon svobodne volje. Vse je izbira in volja, kaj ste kot neskončno bitje pripravljeni izkušati. Če boste izbrali, da bi ponovili to življenje, potem ga boste, a če ne boste želeli, potem boste izbrali drugačno pot, drugačno življenje. Nič ni določljivo in zapisano vnaprej. Vi dajete zapis s svojo izbiro in življenjem, ki ga živite tukaj in zdaj. Zato lahko vse spremenite na svojem odru.

In če bi danes pisali scenarij svojega življenja, bi kaj spremenili? Koga bi zamenjali? S kom se ne bi več družili? Kaj bi izbrali?

Življenje ni v okvirjih, zato si dovolite biti, kar ste. Če imate pred seboj spremenljivko in več možnih poti, lahko v vsakem trenutku spremenite scenarij in pišete svojo zgodbo. Če se zavedate, da ste glavni igralec v svoji zgodbi, potem se boste globoko v sebi zavedali, da vaše sanje niso nedosegljive. In da so vse vaše omejitve posledica lastnih predsodkov, strahov, prepričanj, ki jih imate v glavi, bodisi ker so vam drugi kreirali projekcije in ste se vi strinjali z njimi ali pa ker ste prevzeli njihova prepričanja in pri tem izključili sebe kot zavestno bitje.
Sami veste, da vse že ves čas veste, kakšno naj bi bilo približno videti vaše življenje, imate predstave, s kom boste delili intimne trenutke, veste, s kom boste bivali, se družili in delili zgodbo. A se izključite vedno, ko začnete 'kupovati' strahove drugih ljudi, njihove zgodbe, njihove občutke, misli in prepripčanja in pri tem ne zaupate sebi. Prav nobene potrebe ni, da živite in se vživljate v zgodbe svojih znancev in živite njihove občutke. Kreirajte svoje s svojim vedenjem. Vi ste kreator in vi pišete svojo zgodbo.

A kje se večina ustavi na svoji poti?

Prav pri tem, kaj si drugi mislijo, kaj bodo drugi rekli, kaj bodo potem govorili. Ne potrebujete takih ljudi. Pika. Vaše življenje je ogledalo, ki zrcali drugim ljudem, kako živijo, s čim se poistovetijo in kaj jih moti na njih samih (kar sproža sprožilce v njih samih). In vi se lahko odločite za izbiro, ali boste zgled, kopija ali pa svoj original! Kaj boste živeli, kakšno zgodbo boste pisali? Vse je na vas samih. Verjemite sebi in svoji viziji/zgodbi, ki jo pišete. Ne podvomite niti za trenutek vase in v svoje sposobnosti. Hej, če ste prilezli do sem in živeli in preživeli svojo zgodbo, kaj vse lahko še izkusite, začutite na svoji poti in vam je pri tem lahkotno in lepo.

Zavedajte se, da ni treba, da je vaše življenje travma, drama ipd. Ni vam treba dolgo vztrajati v situacijah, ki niso za vas. Vse je le v trenutku vaše odločitve, kaj boste izbrali. Zakaj bi si dovolili, da vam nekdo pokvari dan in ste pri tem slabe volje VI, in povrhu še cel dan? Ne potrebujete tega. Naredite si dan po svoje in uživajte. Če je nekdo slabe volje, je to njegova svobodna volja in izbira, da je tako odločitev sprejel in izbral pot slabe volje. Vi si naredite po svoje. Ne ukvarjajte se z drugimi zgodbami in imeli boste na pretek časa živeti svojo in pisati najboljšo zgodbo svojega življenja. In to ste. Ste pisatelj in igralec v svoji zgodbi, drugim dopustite, da živijo svojo. S tem razrešite sebe in druge težkih občutkov in slabe volje po nepotrebnem.

Življenje je lahkotno in radostno. Zato ni razloga, da bi si ga pokvarili.

 

Vir: Aleksandra Rehar - Flying Wings
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...