Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Življenjsko poslanstvo – razbijanje mitov z Nealom D. Walschem

29. november 2018    4156 ogledov

Si kdaj pomislil, da bi moral v življenju početi nekaj določenega, da obstaja neka vloga, ki bi jo moral odigrati, ali da je nekaj, kar bi moral prispevati svetu? In da ti to ne uspeva, da tega ne počneš? Ali še huje, niti ne veš, kaj je to, kar bi moral početi, ampak veš samo, da to, kar trenutno počneš, ni to, kar bi moral/želel? Da nikakor ne najdeš svojega življenjskega poslanstva?

Si imel kdaj takšne pomisleke in misli? Jih imaš zdaj? Bilo bi zelo neobičajno, če jih ne bi imel. Številni ljudje, ki sem jih srečal, so vsaj enkrat ali stalno imeli občutek, da ne počnejo tega, kar bi morali, ali pa sploh niso vedeli, kaj bi to bilo. Da zanje obstaja nekaj večjega, neko višje poslanstvo, ki bi mu morali slediti – ki ga je imel v mislih zanje Bog, in še vedno poskušajo ugotoviti, kaj to je. Ali če že vedo, kaj to je, poskušajo ugotoviti, kako to uresničiti, da bi hkrati tudi zaslužili …

Življenjsko poslanstvo

Ali ne bi bilo fino, da bi se premaknil naprej na tem področju in prišel tja, kamor si vedno želel?

Okej, pa začnimo z razbijanjem določenih mitov. V mojih pogovorih z Bogom mi je bilo razkrito, da Bog nima nobene preference glede tega, kaj počnemo kot glavno dejavnost ali kot poklic v svojem življenju. V nasprotju s prepričanjem in željo številnih Bog nima načrta za nas. Ni božja ideja, da nekdo mora biti zdravilec, duhovni učitelj, košarkar … Bog ni vtisnil v vsakega posameznika točno določenega načrta. Zato ni kariere, ki bi ji morali slediti, in ničesar specifičnega, kar bi morali narediti v svojem življenju.

Bog nima načrta za nas

Ampak kaj je potem namen kariere in življenjskega poslanstva? Zakaj bi potem za to skrbeli ali ga poskušali obvladati?

Odgovor je, da večino časa med svojim 20. in 60. letom preživimo v aktivnostih, ki zavajajo in delujejo v nasprotju s tem, zakaj smo kot duše prišli na ta fizični svet. Razlog, zakaj je tako, je, da številnim ni jasno, zakaj smo sploh prišli na ta fizični svet. Zato vidijo svoje delo kot  sredstvo za preživetje in upajo, da jim to, kar počnejo za preživetje, dovoljuje izrabo talenta, v katerem najbolj uživajo, ko ga uporabljajo. In da z drugimi delijo to darilo deljenja svojega talenta. Ampak prevečkrat ni tako ali vsaj ni stalno tako, zato so nesrečni.

Kariera nima nobene povezave z vašim življenjskim poslanstvom

Kako bi bilo, če bi se vsak dan odpravili na delovno mesto srečnejši kot kadarkoli? Ali ne bi bilo to super? To lahko imate, in sicer tako, da se odločite, da vaše delo (kariera) nima nobene povezave z vašim poslanstvom.

Ves čas namreč mislimo, da bi to moralo biti eno in isto, in smo nesrečni, ko vidimo, da ni tako. Kariera in življenjsko poslanstvo nimata nič skupnega. Lahko pa sodelujeta, če razumemo funkcijo obojega.

Vaše delo vas zaposluje, vaše življenjsko poslanstvo vas uresniči

Funkcija vašega poklica je, da vas zaposluje, MEDTEM ko služite svojemu življenjskemu namenu. Vaše delo vas zaposluje, vaše življenjsko poslanstvo vas uresniči. 

Poslanstvo vsakega posameznika na tem planetu je, da uresniči samega sebe. To pomeni, da daš v prakso skozi fizičen izraz resnico, kdo ti si. Kdo v resnici si, je individualizacija Božanskega.

Fizično življenje obstaja kot orodje, skozi katero se tvoja duša izraža, duša, ki je prevzela obliko in snov, uporablja tvoj um in telo, to, kar si na ravni bitja, to, kar je esenca tega, kar si v resnici, in to je enako, kot je esenca Božanskosti, si duh Božanskosti, narejen fizično, zato da Božanskosti omogočiš izkušanje sebe in vsega, kar je. In vse, kar duh Božanskosti je, je tako veličastno, da nikoli ne more biti izraženo popolnoma v celoti v samo eni fizični obliki v samo enem življenju, zato se izraža skozi fizično obliko vedno znova in znova, čemur nekateri pravijo reinkarnacija, da izkusi nešteto aspektov Božanskosti.

In ko duh Božanskosti sveti v tebi in se izraža skozi tvoje telo in um, ko veš, KDO SI, bo tvoje življenjsko poslanstvo izpolnjeno in v tistem trenutku boš čutil, da si popolnoma izpolnjen.

Vedno je šlo za to – za občutek, ne za početje. To, kar počneš, je zgolj odraz občutka. Ne gre za to, da čutiš nekaj zaradi tega, kar počneš, ampak da počneš nekaj zaradi tega, kar čutiš.

Najprej moraš začutiti in spoznati svojo Božanskost, nato tvoja aktivnost prikaže to, kako čutiš in živiš.

In ko imaš to formulo v pravilnem redu (najprej spoznanje Božanskosti v sebi in nato delovanje iz tega spoznanja), je nepomembno, kaj počneš. Tvoja kariera je lahko karkoli; lahko pomivaš posodo v restavraciji ali si lastnik restavracije, lahko si varnostnik v mednarodni organizaciji ali lastnik te organizacije, lahko si popravljavec klavirja ali pianist – nobena služba ni bolj pomembna ali večvredna.

Vsak poklic je zgolj priložnost za izražanje in izkušanje Božanskosti. In ko je tako uporabljena, videna in izkušena, postaneta tvoja kariera in tvoj življenjski namen/poslanstvo ENO. In šele takrat si na poti do izpolnjujočega življenja. Trik je v tem, da si hitro prideš na jasno, katere aspekte Božanskega želiš, da tvoje življenje izkusi.

Je to kreativnost? Potrpežljivost? Sočutje? Modrost? Je kateri drug aspekt? Je to, kar skrbi za druge? To, kar zdravi, to, kar pomaga, to, kar rešuje, to, kar ponuja? Kaj je tisto, kar v tebi prebudi največ radosti?

Nekateri se tukaj ujamejo – NEKATERI LJUDJE rečejo, da ne vedo, kaj je tisto, kar bi morali početi v življenju, in čakajo na življenje ali Boga, da jim da odgovor ali nakaže smer. Medtem pa Bog čaka nanje, da on prejme odgovor. Božja naloga je, da opolnomoči naše želje, naša naloga ni, da opolnomočimo bogove. Številni napačno mislijo, da moramo ubogati življenje/Boga, neki načrt – ampak v resnici Bog reče: Tvoja volja zase je moja volja zate. 

A si lahko zamisliš Boga, ki je tako brez zahtev in potreb? Ki je tako ljubeč? Ki ne potrebuje ničesar in zato ne zahteva ničesar in ne zapoveduje ničesar? Si lahko predstavljaš sebe tako? Sebe kot nekoga, ki ne potrebuje in je tako ljubeč? Če je tvoj odgovor pritrdilen, si naredil prvi korak k samouresničenju.

Zato ne naredi ničesar v svojem življenju zaradi tega, ker misliš, da moraš to narediti, ali ker domnevaš, da bi moral to narediti.

Naredi to, kar boš naredil, zato, ker si to izbral, zato, ker to želiš, glede na to, kaj in kdo si se odločil, da boš.

Če izbereš, da boš ta kvaliteta Božanskosti, ki ji je mar, ki zdravi, ki pomaga, ki rešuje – potem bodi to.

In naredi, karkoli vzklije iz te želje. In nato glej, kako bo tvoje življenje samo zavzelo smer – ker se bo energija zunaj tebe uskladila z energijo v tebi – tako metafizika deluje.

Kako se pa tebi zdi? 5
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Tanja
  komentiral 1 leto nazaj
Hvala. ♥️♥️♥️
NATALIJA
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala
Tanja
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala
  komentiral 2 leto nazaj
čedalje bolje mi gre
Vera repse
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala
Nalagam...