2
februar

3-mesečni Qigong tečaj Yi Jin Jing

Organizira: Društvo Tolmun
Kdaj: 2. februarja ob 18:30 do
2. februarja 2023 ob 20:00
Kje: Preko spleta
Prispevek:po izbranem paketu
Organizira:Društvo Tolmun
Kontakt:info@taichi-sola.si

30 ogledov

3-mesečna ONLINE Qigong DELAVNICA

 Dotik pozornosti in Yi Jin Jing

vsak četrtek ob 18:30 do 20:00  od 2.2. do 20.4.

Vabimo, da se pridružite 3-mesečnemu vodenemu izvajanju Qigong vaj, ki bo potekal ONLINE preko aplikacije Zoom. Predznanje ni potrebno. Izvajanje premikov je primerno za vsakogar, ki lahko izvaja lažje stoječe vaje. Delavnica je primerna za popolne začetnike in tudi za osebe, ki že dlje izvajajo Qigong.

 

Prvo srečanje v četrtek 2.2. od 18:30 do 20:00 je brezplačno. Lahko poskusite in se za tem odločite.

 

Delavnico bo vodil Bogdan Bajc, Qigong certificiran učitelj, ki poučuje sprostilno meditativne in gibalne veščine kot so Sheng Zhen, Zhineng in RP-Qigong.

 

Qigong je starodavna kitajska umetnost za zdravje, ki uri gojenje univerzalne življenjske energije, Qi. Pri izvajanju se uporablja dihanje, gibanje in vizualizacija. Tehnike so v uporabi že več kot 3000 let z namenom, da se izboljša telesno in čustveno počutje, da se razvije notranja moč za povrnitev in ohranjanje zdravja ter za usklajevanje telesa, uma in duha. »Tak način omogoča, da se poglobi lastno  sposobnost za modrost, ljubezen in vitalnost.« pravi mojster in zdravilec Robert Peng.

Izvajali boste Yi Jin Jing po smernicah RP Qigong, ki je nadvse mogočna oblika izvajanja in je postala znana preko borcev-menihov legendarnega šaolinskega templja. Nekdaj so tudi ti menihi večinoma bivali v templju in sklonjenih glav proučevali veska besedila in molili po več ur na dan. Zaradi pretežno sedečega načina življenja so imeli slabo držo, pogoste bolečine v hrbtu, napeta ramena in tog vrat. 

Legenda pravi, da jih je v takem stanju našel tavajoči menih Damo (kasneje nadvse znan Bodhidharma 5.-6.stol.), ki je zanje razvil niz vaj, da bi menihe ojačali in jih lahko nadalje uril kot borce najvišjega razreda. 

Veliko kasneje so te vaje imenovali Yi Jin Jing, kar v prevodu pomenijo: 

Beseda "Yi" (izgovori ji) pomeni sprememba ali transformacija. Beseda "Jin" (izgovori đin) pomeni mišice/kite/kite. In beseda "Jing" (izgovori đing) pomeni sutra, vendar se zelo pogosto prevaja kot klasika in pomeni cenjeno delo, delovanje, tudi celostno delovanje. Ime opisuje Qigong obliko, nabor zaporednih vaj, ki lahko preoblikujejo in obnovijo mišice, kite in tetive v telesu tako, da jih naredi močne, prožne in zdrave.

Pogosto izvajanje Yi Jin Jing lahko posameznika neverjetno celostno ojača, saj se vaje poleg jačanja mišic in kardio-vaskularnega sistema osredotočajo predvsem na vnos posebne oblike Qi-ja, ki deluje globje v telo: na mehka tkiva, na vezi, kite, fascijo in celo kostni mozeg. 

Vse vaje se izvaja nežno, z veliko pozornosti in ustreznim dihanjem in so narejene tako, da jih lahko izvaja kdorkoli.

 

URNIK DELAVNICE:  ob četrtkih od 18:30 do 20:00

 

CENA DELAVNICE: Plačilo na društven TR:  

po osebi mesečno 30 €   - ali-   3-mesečni paket 80 €

 

PREDVIDENA LOKACIJA:  online – ZOOM aplikacija

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE:  

e-mail: solanotranjemoci@gmail.com      

ali tel/SMS   040-155 646 Bogdan

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Smo rekreativno in izobraževalno društvo za miselno in gibalno kulturo ter osebnostni razvoj

  |  taichi-sola.si/

Nalagam...