13
april

Brezplačen Festival zelišč 13. aprila 2024 v Novem mestu

Organizira: Infinity Alignment
Kdaj: 13. aprila ob 9:00 do
13. aprila 2024 ob 17:30
Kje:
Prispevek:lahko prinesete kaj v izmenjavo: semena, zelišča, rastline
Organizira:Infinity Alignment
Kontakt:festivalzelisc@gmail.com

45 ogledov

Festival zelišč, ki potuje po Sloveniji zopet odpira svoja vrata v soboto, 13. aprila na Glavnem trgu v Novem mestu

DIŠI PO ZELIŠČIH 2024

Čaka nas celosten dan poln pestrega dogajanja z odličnimi govorci, temami, ki nas obogatijo, tematske delavnice, številni razstavljalci. Letos smo poskrbeli tudi za dostopno in različnim okusom prilagojeno ponudbo hrane v Gostišču na trgu. V dopoldanskem času bodo na voljo tudi izdelki eko tržnice.


Glavno zelišče letošnjega festivala je trpotec, ki ga bo predstavila priznana zeliščarka Jožica Bajc Pivec. Nadaljevala bo Sanja Lončar s temo o pravilni uporabi sluzi. Dr. Janko Rode bo dal podroben vpogled v zelišča za domači vrt in domačo uporabo. Sledilo bo še eno predavanje dr. Tine Prodnik o hrani za podporo jetrom ter aromaterapija z Nežo Rangus. V kulinarične globine iz narave nas bo popeljala Katarina Marinč. Tekom dneva bodo potekale še delavnice aromaterapije doma in fraktalne risbe. Čas smo namenili tudi okrogli mizi s strokovnjaki o pomembnosti izobraževanja ter zaključili z ljudskim zdravilstvom. Celoten dan bo spremljal barvit kulturni program.


Obisk Festivala zelišč je brezplačen, namenjen vsem generacijam in ga bomo izvedli ob vsakem vremenu. Celoten program zeliščarskega dneva je objavljen na spletni strani www.herbalist.si. Priporočamo, da se prijavite in si s tem zagotovite prostor na festivalu. S seboj prinesite beležko in pisalo, da boste bogato pridobljeno znanje lahko še dolgo pravilno uporabljali v praksi.


Festival zelišč, ki potuje po Sloveniji lahko spremljate na družbenih omrežjih: 
https://www.facebook.com/groups/742947223351825
https://www.facebook.com/events/315514867772525/?ref=newsfeed
@Festival Zelisc 

Otvoritev, okrogla miza ter izmenjava ter razstava lokalnih ponudnikov ter zaključek festivala s kulturnim programom bo potekala tekom celotnega dneva zeliščarjev na Glavnem trgu v Novem mestu. Predavanja in delavnice bomo izvedli v Gostišču na trgu, predavanje Sanje Lončar pa v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Metoda Infinity Alignment® uvaja uporabo energijske tehnike v kombinaciji z izvornimi simboli, ki jih pri uporabi s holističnega vidika in se prilagaja potrebam in stanju posameznika.

Nalagam...