3
oktober

Ishmech, ples brez forme. Kristina De Ventus

Organizira: Kristina De Ventus
Kdaj: 3. oktobra ob 6:25 do
3. oktobra 2023 ob 7:25
Kje:
Prispevek:60,00 na mesec
Organizira:Kristina De Ventus
Kontakt:www.hbi.si, info@hbi.si, 040 593 747

12 ogledov

»Rada bi se gibala, da čutim sebe,« je rekla. »To se ne velikokrat. Vedno nekaj počnemo, sebe pa redko čutimo v lepem stanju. Pa v bistvu ne rabiš prav dosti za tako stanje. In pri tebi dobim to možnost, vsakokrat znova.« 

Pogovarjali sva se po koncu Ishmecha. Ishmech je nežna in subtilna, telesu prijazna plesno-gibalna metoda. Skozi gibanje pelje k enostavnosti, balansu in lahkotnosti gibanja v življenju.

Ishmech imenujemo tudi Ples brez forme.

Ne učimo se korakov ali koreografije. Z vajami telo spomnimo na njegov potencial. To, kar čutimo, izrazimo skozi gib in ples. Opazujemo.

Udeleženci se vpišejo, ker radi plešejo, so včasih radi plesali, ali pa so si plesati želeli, pa si niso upali.

Kaj prinese Ishmech?

 • Daje prostor, da se sprostimo in svobodno izplešemo.
 • Nauči spustiti in sprejeti tako, kot je.
 • Regenerira.
 • Aktivira zaspano energijo skozi gibanje.
 • Telo je vitalno, zdravo in gibko.
 • Vzdržuje pravi tonus mišic in hkrati krepi mišice.
 • Krepi potrpežljivost, zavedanje in razumevanje.
 • Skozi ples in gibanje daje radost, srečo in zaupanje v življenje.

 

Z vami bom Kristina De Ventus, svetovna in štirikratna državna prvakinja ter mednarodna inštruktorica plesa. 

Udeležencem dajem prostor, da se svobodno izrazijo, kajti:
* Nihče te ne obsoja. 

* Pričneš razumeti, da so napake del rasti.

* Nisi ocenjevan in primerjan.

* Nikamor se ne mudi.

* Prevzemaš odgovornost za svoje življenje in odločitve ter postajaš sam svoj. Pričneš se zavedati svojih sposobnosti, jih razvijaš ter uporabljaš. Šibkejše dele pa prebujaš ob spodbudi in usmeritvi.

Ustvarjeni smo, da se gibamo

Potencial telesa je ogromen. Z odraščanjem in vzgojo smo prevzeli določene vzorce gibanja. Večina odraslih ne ve, kaj je njihov lasten način gibanja. 

Delavnice so sestavljene iz segmentov plesa ter vaj za raziskovanje telesa, raztezanja z dihanjem, razvijanje čutenja, odpravljanje mišičnih napetosti in telesnih nepravilnosti ter odpiranja energetskih centrov.

Dela se individualno, v paru in v skupinah. Delo je sproščeno, a zahteva našo budnost in pripravljenost za spremembo. Predhodne izkušnje niso potrebne.

Učinki

* Aktivira se vitalna sila. Razumevanje njenega delovanja je osnova za oskrbo vseh vitalnih telesnih funkcij.

* Okostje in mišičevje se povrne v harmonično stabilno stanje (sproščena in gibljiva medenica, sklepi, hrbtenica, vrat …).

* Izboljšajo se položaji prisilne drže, hoja, sedenje.

* Dihanje se spontano odpre in uskladi z gibanjem.

* Obuja sinapse v možganih ter vzpostavlja zavedanje, usmerjenost, prisotnost, stabilnost.

* Poveča se samozaupanje. Sposobni smo odreagirati brez vnaprejšnje zaskrbljenosti in v skladu s situacijo.

* Zmanjšuje potrebo po spanju. Ker smo mirnejši in bolj sproščeni, se hitreje regeneriramo in imamo več energije – zato tudi hitreje zaspimo, spimo globlje in se spočijemo.

Delavnice plesno - gibalne metode Ishmech

 • vsak torek, 6:25 – 7:25 h, Ljubljana Vič
 • petkove 3-urne delavnice, 27. 10. ob 18h
 • občasno v Izoli
 • https://hbi.si/ishmech

Zjutraj smo odprti za sveže sprejemanje in dajanje. Jutro je nežno, subtilno, sveže in čisto, novo. Je priložnost, tišina, radost.  Jutro je postopno gibanje in priprava na dan, ki postaja vse hitrejši, vpliv zunanjih vtisov mnogokrat prekomeren – zato je jutranja priprava na dan dragocena. 
Zato rada delam zjutraj.

O meni

Moja profesionalna plesna kariera je trajala 25 let. Sodelovala sem s številnimi priznanimi koreografi in bila članica prestižnega newyorškega ansambla Alvin Ailey American Dance Theater. Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije mi je dodelilo status samostojne ustvarjalke na področju kulture, plesalke, koreografinje in plesne pedagoginje. 

Hotela sem več. Navznoter več. Zato sem se podala na intenzivno pot raziskovanja starodavnih gibalnih metod in praks. Danes predajam sisteme gibov, plesov, vaj in meditacij, ki človeka vodijo v harmonizacijo telesa in uma. 

Cilj metod Inteligentno gibanje je odpravljanje navad, prepričanj, avtomatizmov, strahov in stresa. Prinesejo ponovno čudenje, radovednost in raziskovanje skozi lastno telo kot tudi direktno doživetje samega sebe ter s tem odkrivanje mehanizmov, po katerih delujemo.

Na spletni strani najdete precej člankov in intervjujev.

OSTALE TEHNIKE IN METODE, ki jih izvajam

 • VRTENJE je gibalna aktivnost, ki zelo hitro aktivira celotne možgane. Pomaga nam, da smo v življenju stabilni, osredotočeni in hitri.
 • SISTEM GURDJIEFF je sistem gibanj, plesov in skupek starodavnih fragmentov znanj. Vodi v harmonizacijo in deavtomatizacijo, razvoj višjih stanj inteligence in zavesti. Najbolj znani so Sveti plesi/gibi. Ta metoda je bila ustvarjena za harmoničen razvoj sodobnega človeka, po katerem bi človeško bitje lahko živelo polnejše življenje, kot ga živi sedaj. 

 • ŽENSKI KROG Sol Ro Ma Ha: 2x na leto
 • V INTENZIV so vključene vsebine za umirjanje, sproščenost, odpiranje energetskih centrov, razvijanje čutenja in percepcije, boljšo osredotočenost, pravilno telesno postavitev. 
 • GIBALNE VAJE: preproste vaje za vitalnost, gibljivost, sposobnost. Primerno tudi za 55+
 • MEDITACIJA: kundalini, dinamična, zvočna, tišina

O telesu, ki ga razumem kot inštrument življenja, sem letos govorila v podkastu
https://www.youtube.com/watch?v=3NuPhxGh0Ro

 

~ Bodite.  ~

Kristina De Ventus

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Cilj gibalno-plesnih metod je odpravljanje navad, prepričanj, avtomatizmov, strahov in stresa. Človeku prinesejo ponovno čudenje, radovednost, raziskovanje skozi lastno telo in direktno doživetje sebe ter odkrivanje mehanizmov, po...

  |  hbi.si/

Nalagam...