23
november

Jesenski Qigong v Grosuplju

Organizira: Društvo Tolmun
Kdaj: 23. novembra ob 9:30 do
23. novembra 2019 ob 11:30
Kje:
Prispevek:40€ za 4 sobote
Organizira:Društvo Tolmun
Kontakt:solanotranjemoci@gmail.com

24 ogledov

VABLJENI, da se pridružite učenju in Qigong vadbi v Grosuplju.

Smo prijetna skupina in vadimo občasno ob sobotah dopoldan od 9:30 do 11:30 po urniku:

november  23.

nadaljujemo ob sobotah v januarju 4., 11., 18., 25

KRAJ: Adamičeva 15, Grosuplje

PRISPEVEK:  40€ za 4 sobote

PRIJAVE so zaradi priprav obvezne na e-mail: solanotranjemoci@gmail.com

ali tel 041-430 650

Naši dnevi so polni številnih obveznosti, ki zahtevajo odgovorno delovanje in ravnanje, kar postopoma načne naše vitalne moči. To se največkrat pojavi v različnih oblikah kronične utrujenosti, pomanjkanju volje in energije, v motnjah pretoka krvi, limfe, telesnih tekočin ali v motnjah koncentracije in reagiranja. Če se ne potrudimo, da življenske energije okrepimo, taka stanja lahko vodijo v bolezni, izgorelost ali različne psihične težave in slabo počutje. Pravimo, da nas je načel stres in da potrebujemo počitek. Za normalno delovanje in vzdrževanje vitalnosti potrebujemo predvsem ustrezen ritem obeh: gibanja in počitka. Qigong in Tai chi vadba ne obremenjujeta in ne trošita moči, nasprotno, ta vadba dovaja, shranjuje in ščiti življenske energije, ki jih telo potrebuje za harmonično delovanje in premagovanje vsakdanjih zahtev.

Kaj sta Qigong in Tai chi? Predvsem energijska vadba, kjer se uči negovati in ohranjati lastne moči, spoznavati zmožnosti lastnega telesa in nadgrajevati ter uriti tisto, kar v telesu pomankljivo deluje. Qigong je nežna oblika vadbe pomaga ohranjati moči, trenira fleksibilnost, osredotočenost, sočasnost in ravnotežje. Je lahko koristna gibalna aktivnost, ki se jo da gojiti vse svoje življenje: od mladih nog do visoke starosti. Qigong je mati Tai chi-ja, zato se priporoča, da se ga vadi pogosto in kot predpriprava in uvod za naprednejši Tai chi. Premikanje in gibi so drugačni od drugih predvsem po tem, ker gojijo sproščenost, naravnanost in umirjeno sinhronost pri izvajanju.

Učili se bomo set Tai chi kung vaj, ki učinkovito krepijo telo in duha ter obenem delujejo blagodejno. Vse vaje so enostavne za izvajanje, zato so primerne za zelo širog krog ljudi. Izvajajo se stoje. Zaželjeno je udobno oblačilo in primerna obutev za stoječo vadbo.

Izvajalec predstavitve je senior qigong in tai chi učitelj z dolgoletnimi izkušnjami. Igor Gregorc se že od svojega 17. leta ukvarja s sprostilno-meditativnimi sistemi in borilnimi veščinami Daljnega Vzhoda. Je učitelj številnih zvrsti Qigonga, v zadnjih letih pa se posebej intenzivno posveča izpopolnjevanju v Sheng Zhen Gong-u pri mojstru Li Jung Feng-u in Li Jing.  Je učitelj s 30-letnimi izkušnjami v podajanju znanja energetskih veščin, inštruktor Yang Taijiquan in več sistemov qigonga ter trener Nevrolingvističnega programiranja (NLP). Poučuje v Društvu Tolmun v Ljubljani.

 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Smo rekreativno in izobraževalno društvo za miselno in gibalno kulturo ter osebnostni razvoj

  |  taichi-sola.si/

Nalagam...