21
maj

Ogled Filma THE WORK

Organizira: Igor Strucelj
286 ogledov

NAPOVEDNIK FILMA BO POVEDAL NAJVEČ O SAMEM FILMU, zato vam ga zelo priporočam v ogled: 

V Folsom zaporu v Kaliforniji, spremljamo tri moške civiliste, ki se udeležijo štiri dnevne skupinske terapije z obsojenci četrte stopnje. Preko teh štiri dni, vsak udeleženec terapije doživi globok spust v bolečine svoje preteklosti. Surov in odprt proces, ki ga udeleženci doživljajo in izkusijo, preseže pričakovanja obiskovalcev. Prisili jih, da vidijo sebe in zapornike na povsem nove in nepričakovane načine in s tem presežejo svojo cono udobja.

Zakaj na ogled filma THE WORK?

Namen ogleda filma in okrogle mize je prikazati nov in zelo neposreden, vendar izredno učinkovit način terapevtskega oziroma rehabilitacijskega dela z zaporniki, bivšimi zaporniki in ljudmi zunaj zapora (prostovoljci). Ta neposreden način skupinske terapije je izredno učinkovit za vse omenjene.

Pomaga nam razumeti vzroke, zakaj večina ljudi v sebi nosi destruktivna nagnjenja, čustvene bolečine in rane, ki nas spremljajo v vsakodnevnem življenju. Pokaže nam načine, kako jih lahko na varen in neposreden način sprostimo iz svoje osebnosti. Čeprav se film dogaja v zaporu je to dejansko film o vsakem izmed nas.

Udeleženci nas v štiri dnevni skupinski terapiji neposredno učijo kako biti avtentičen, resničen in jasen; kako sprostiti potlačena in skrita čustva in občutke, kako deluje človeška podpora in pomoč, kaj so določeni vzroki naših izzivov v življenju, odnosih in kako jih lahko spremenimo.

Udeleženci skupinske terapije odkrijejo svojega ranjenega moškega in posledice odnosa med očetom in sinom, kar je tudi poglavitni vzrok za rane, ki peljejo moškega v notranjo in zunanjo destruktivnost. Kar pa ne pomeni, da film ni primeren za žensko publiko. Ravno nasprotno, saj ženskam nudi možnost vpogleda v samo bit »povprečnega« moškega.

Družba, ki že dolgo časa zanika in ne sprejema resničnega in avtentičnega izražanja čustev in pristnosti moškega delovanja, je družba brez srca in pomena.

Odziv in sporočilo vsakega, ki si je film do sedaj pogledal je bil: »Ta film bi si moral ogledati vsak moški, vsak oče, vsak mladostnik in tudi vsaka ženska, mama in mladostnica.«

Film prikazuje neposredno čustveno pomoč, različne tehnike zdravljenja in pomen prepoznavanja in preseganja travm človeka.

Uradna spletna stran filma se nahaja na povezavi: https://theworkmovie.com/trailer

Ocene filma so med drugim:

“Najmočnejša skupinska terapija kadarkoli ujeta na kamero” – Indiewire

“Zlomilo bo tudi najtrdnejša srca” – Total film

“Intimno, emocionalno intenzivno” – Screen daily

“Empatična povezava v filmu je tako direktna in močna, da bo tudi gledalce sililo v jok” – Variety

 

Kdaj: 21. maj ob 18:45 uri

Kje: Kino Bežigrad, Linhartova 11, 1000 Ljubljana

Vstopnina: 6 evrov

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Lifessence – Esenca življenja predstavlja moje delo, raziskovanje in odkrivanje človeka, življenja, zavesti in Univerzuma. Prav tako gostujem veliko učiteljev iz tujine iz področja osebne rasti, ezoterike, domorodnih...

Nalagam...