19
julij

Poletna Qigong delavnica

Organizira: Društvo Tolmun
Kdaj: 19. julij ob 15:00 do
23. julij 2023 ob 11:00
Kje:
Prispevek:po izbranem paketu
Organizira:Društvo Tolmun
Kontakt:info@taichi-sola.si

237 ogledov
  • INTENZIVNA TRANSFORMACIJA TELESA IN UMA
  • YI JIN JING QIGONG
  • TENZIOMETRIČNI TRENING KREPITVE TELESA

Yi Jin Jing (preoblikovanje kit, tetiv) je eden izmed najstarejših dokumentiranih Qigong setov. Prikazi vaj so bili najdeni na svilenih svitkih izpred 2000 let v grobnicah Mawang Dui, v Changsha na Kitajskem. Izvajanje teh vaj in njihovih različic se je ohranilo vse do danes. 

Pogosto prepričanje je, da je izvorni Yi Jin Jing ustvaril Bodhidharma za šaolinske menihe, a ta teorija ni dokazana z artifakti. Vaje naj bi bile zasnovane kot dopolnilo k meditaciji, saj dokazano ohranjajo telo gibko in močno, kar uravnoteži položaj telesa pri dolgotrajnem sedenju. Osnovni set in njegove različice so se skozi zgodovino ohranjale v samostanih in pri posameznih družinah. Izvajali se ga pred ali po meditaciji in tudi kot set za ogrevanje pred treningi borilnih športov. 

Na delavnici bomo izvajali Yi Jin Jing iz izvorne daoistične tradicije, kjer se vaje izvajajo mehkeje kot v šaolinski borilni šoli. Daoistični Yi Jin Jing vsebuje tako set razteznih vaj kot tudi posebne energijske vaje, ki povečajo koristne učinke. Učili se bomo dva sloga Yi Jin Jing-a, daljši in krajši set vaj, kar je nadvse priročno za takrat, ko nam primanjkuje časa. Izvorni Yi Jin Jing ni samo niz telesnih vaj temveč uporablja tudi bioenergetske principe, ki so bili zapisani v izvornih spisih. 

Vse Qigong vaje, ki jih bomo izvajali na delavnici so dodatno prilagojene, da se poudari vidik krepitve celega telesa, ne samo kit in tetiv. To omogoča združevanje prožnosti z močjo. S krepitvijo telesa se lažje ubranimo bolezni in okrepimo tisto, kar bi zaradi pogostega sedenja zanemarili. Vaje ciljajo na tiste dele telesa, ki se zaradi stresa in daljšega sedenja pogosto zakrčijo, obenem posebej krepijo roke in posredno urijo fino motoriko, zato so idealne za sodobni čas. 

Delavnica je primerna za vsakogar; za tistega, ki bi se rad začel učiti in vaditi qigong in za tistega, ki bi rad znanje nadgradil, poglobil, ozavestil.

PROGRAM DELAVNICE:

·        Osnove razumevanja dela z življenjsko energijo Qi 

·        Set Dao Yin vaj za odpiranje in pretočnost meridianov 

·        Dan Tien Qigong – osnovne vaje za krepitev centra vitalnosti 

·        Zhan zhuang Qigong – mirujoči Qigong - osnovne vaje povečanja Qi energije v telesu 

·        Yi Jin Jing – pomembni principi za izvajanje 

·        Yi Jin Jing – 12 tenziometrični vaj 

·        Daoistični Yi Jin Jing z osmimi specialnimi vajami zbiranja Qi energije

·        Nei gong vaja Povezovanje Neba in Zemlje

·        Set Dihalnih Qigong vaj za  hitri dvig vitalnosti in krepitev pljuč

·        večerni del: Qigong meditacije 

·        večerni del: Sedeči Qigong za vitalnost pomembnih notranjih organov 

·        Samo-masažne vaje - Skupina vaj za spodbujanje in razporejanje Qi energije.

 

Poučuje Igor Gregorc, certificiran Taijiquan in Qigong učitelj z dolgoletnimi izkušnjami.

URNIK DELAVNICE:

Učenje z vadbo se odvija čez cel dan od jutra do večera in je razporejena po delih 1,5 – 2 ur z vmesnimi pavzami, ki omogočajo počitek ali druženje, obisk bazena/savne, sprehod.

   Okviren urnik qigong učenja in izvajanj:

sreda: 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30
četrtek, petek, sobota: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00, 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30
nedelja: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00

BIVANJE: 

V hotelu Rogla imamo rezervirane dvoposteljne sobe s polpenzionom (samopostrežni bar za zajtrk in večerjo). Vse sobe so bile v zadnjih letih prenovljene.

CENA: 

Cena delavnice je 240 € po osebi in vključuje: program in izvedbo programa, gradivo in najem dvorane za čas delavnice.

Cena hotelskih storitev je 281 € in vključuje: 4x nočitev v dvoposteljni sobi, 4x zajtrk, 4x večerja, 4x turistična taksa, prijavnina. 

Za bivanje v enoposteljni sobi je cena 345 € in vključuje: 4x nočitev v enoposteljni sobi, 4x zajtrk, 4x večerja, 4x turistična taksa, prijavnina.

 

Bivanje v hotelu nam brez doplačila omogoča tudi:

-          neomejeno kopanje v hotelskem bazenu (tudi na dan odhoda)

-          2x na dan prost vstop v hotelsko savno

-          brezplačno hotelsko parkirišče (garaža je z doplačilom)

Za ostale dodatne aktivnosti izven qigong delavnice so potrebna doplačila po ceniku.

 

PLAČILO: Plačilo se izvede v dveh delih in sicer po osebi: 

a)     Plačilo delavnice se izvede najkasneje do 15.6. na društven TR na osnovi prejetega predračuna ob prijavi.

b)     Plačilo hotelskih storitev se plača na recepciji ob prihodu 19.7.

 

ODPOVED  po 12.7. so stroški 80€ po osebi.

 

PREVOZ: v lastni režiji. V primeru, da se zbere več oseb za skupen prevoz, pred odhodom rezerviramo kombi prevoz. Prevoz ni vključen v ceno in se v tem primeru plača posebej.

 

PRIJAVE: Prijave do zasedbe mest sprejemamo na mail: solanotranjemoci@gmail.com

     

 

O LOKACIJI:

Center Rogla omogoča, da doživimo aktivne počitnice in obenem kakovosten oddih na gorskem zraku v zavetju dreves, kar bo posebej ugodno v toplih poletnih dneh. Qigong vadba se bo odvijala v naravi; v primeru slabega vremena imamo rezerviran vadbeni prostor v hotelskem kompleksu. Center na Rogli odlikuje bivanje v mirnem in sproščujočem okolju narave, saj je nastal predvsem kot naravno klimatsko   zdravilišče in rekreacijski center. Sprehodi so možni po ustrezno označenih poteh ali kolesarskih stezah. Možnosti za gibanje v naravi so številne.

 

Bivali bomo v hotelu, ki se nahaja v samem središču športnega centra Rogle na nadmorski višini 1517m. V sklopu Centra Rogla se nahaja prava mala “dežela dobrega počutja” z notranjim bazenom, masažnim bazenom in savnami ter otroškim bazenom za najmlajše. Gostom so dodatno na voljo tudi storitve masaž ter drugih lepotnih tretmajev. 

 

Center poleg naravno lepega gorskega okolja razpolaga tudi z veliko večnamensko športno dvorano s fitnes centrom, plezalno steno, aperitiv barom, seminarskimi sobami, otroškim in internetnim kotičkom ter sodobnim zdravstvenim centrom. Sodobno opremljenem wellness center dopolnjuje dodatno bogato ponudbo aktivnosti.

 

Prehrana je odlična. Velika hotelska restavracija s samopostrežnim bifejem omogoča izbiro tudi vegetarijanskih obrokov. Poleg samopostrežne restavracije je na voljo gostinska ponudba a-la-carte, kjer se lahko okusi tradicionalne pohorske jedi in napitke: restavracija Brusnica v hotelu Natura, kavarna Natura in Tekaški bar, Stara koča v hotelu Planja, aperitiv bar, Pohorska picerija in Uniorček, v okolici se nahajajo še: hribovska restavracija Mašinžaga, Koča na Pesku in Koča na Jurgovem.

 

Športne aktivnosti, zabavne igre, učenje v naravi, gibanje na svežem zraku in veliko smeha nudijo Zlodejeva dežela, Mini Rogla, mala Pohorska vasica, Energijski park, rekreativna orientacijska proga, pot Med krošnjami.

PRIDRUŽITE SE NAM!

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Smo rekreativno in izobraževalno društvo za miselno in gibalno kulturo ter osebnostni razvoj

  |  taichi-sola.si/

Dogodki organizatorja

Članki organizatorja »

Nalagam...