31
januar

Sklop 8 delavnic PREBUJANJE BOGINJE V KELTSKEM KOLESU

Organizira: Tempelj Harmonije
Kdaj: 31. januarja ob 19:00 do
31. januarja 2022 ob 21:00
Kje: Preko spleta
Prispevek:za prijave do 26. 1. 2022 velja znižana cena 33 € za posamezno srečanje (za kasnejše prijave velja cena 44 €)
Organizira:Tempelj Harmonije
Kontakt:Prijave na: janiofavalon@gmail.com ali 068 150 781 ali info@tempelj-harmonije.com ali 031 609 408 (Irena). Več na spletni strani www.tempelj-harmonije.com

7 ogledov

Keltski poganski prazniki temeljijo na bogati mitologiji, ki zaokrožijo v tako imenovanem »osemdelnem letu" in "kolesu leta", kar odraža ideje o koledarju, ki je obstajal za to ljudstvo. V tej kulturi je bil velik pomen dan cikličnosti, saj so v njej videli neskončno nadaljevanje vsega, kar je obstajalo, ko se je konec spremenil v začetek in začetek postal konec.

Letni krožni cikel nima točno določenega začetka in konca. V predstavitvah tega ljudstva vsebuje osem čarobnih in svetih datumov, ki imajo globok in sakralni pomen, ki leto delijo na osem delov. Prvi "križ", ki leto razdeli na svojevrstne štiri dele, vključuje štiri glavne točke "življenja" Sonca, vključno z enakonočjem in solsticijem. Drugi "križ" pa polovico vsakega od preostalih delov.

V keltskih praznikih je bilo kolo leta zelo pomembno. Z njeno pomočjo je bil vzpostavljen določen letni cikel počitnic. Sestavljen je iz osmih praznikov, ki jih praznujemo v približno istih časovnih intervalih. V središču cikla so spremembe sončne poti, opažene z Zemlje v nebesni sferi skozi vse leto.

Prebujanje Boginje v smislu prebujanja naše ženske energije in našega ženskega principa. Ta ženska živi v vseh nas in ni nekje zunaj, saj živi v vseh ženskah in moških. Po vstopu v novo dobo leta 2012 se je začela na zemljo sidrati energija boginje, kar pomeni, da se je pričelo obdobje uravnovešanja energij naših obeh polov. Naj bo moški ali ženska, vsak od nas ima v sebi obe energiji, potrebno pa jih je uravnovesiti ali vsaj pravilno porazdeliti. Obe energiji se na našem planetu tako ponovno vračata v svojo prvotno, božansko podobo (oba aspekta se preobražata, zdravita, približujeta). Nemalokrat se dogaja, da ženske nosijo »Hlače« v hiši in moški postajajo »Copate«. To se odraža na vseh nivojih, tako pri vzgoji otrok kot pri delovanju celotne družine.

Zato ste vabljeni, da se nam pridružite na posebnem sklopu osmih delavnici, kjer bomo prebudili našo notranjo boginjo, ki nam bo pomagala na poti do samoizpolnitve in samouresničitve. Tako boste spoznali in vstopili v mnoge obraze božanske ženske energije in jim dovolil, da začnejo skozi vas delovati in vam s tem spremenile vaše življenje. Tako govorimo o novi vlogi ženske v modernem svetu (modra ženska). Predvsem, pa bomo skušali, da pričnemo le-to dejansko prizemljiti in živeti svoje resnično poslanstvo.

Sklop delavnic Prebujanje boginje bo temeljilo na osmih srečanjih na te pomembne čarobne datume, ki krojijo keltsko kolo. Mi se bomo srečevali na predvečer posameznih prelomnic, da se boste lahko ustrezno že prej pripravili in spoznali vse o obdobju, v katerega bomo vstopali. Prejeli boste natančne napotke, kaj je priporočljivo početi, kakšne darove in aspekte prinaša določena Boginja prav vam. Prav tako bo v vas prebudila aspekt predanosti tej naši naravni ženstveni energiji, po kateri tako hrepenimo prav vsi (tako ženske kot moški). Lahko se udeležite posameznih delavnic, v primeru, da se boste udeležili vseh osem delavnic vam eno podarimo.


Prvi praznik v Keltskem kolesu je IMBOLC, tradicionalno 1. februarja in pristane približno na polovici poti med zimskim solsticijem in spomladanskim enakonočjem. Imbolc ali Imbolg, imenovan tudi praznik Boginje »Brigittin dan«, je galski in keltski tradicionalni festival, ki zaznamuje začetek pomladi.

Tako bomo prvO delavnico izvedli dan prej – to je v ponedeljek, 31. 1., ob 19. uri. Delavnico bo vodil Jani v živo na lokaciji Templja harmonije ali pa ga lahko spremljate v živo na daljavo preko spleta kar iz udobja svojega doma ali pa si kasneje pogledate posnetek.

Prosim, če lahko svojo morebitno udeležbo potrdite do 26. 1. Za prijave do takrat velja znižana cena 33 € (za kasnejše prijave velja cena 44 €).

Kdaj: ponedeljek, 31. 1. 2022 od 19.00 do 21. ure
Kje: udobje tvojega doma (preko spleta)

DARILO: Za vse tiste, ki se boste udeležili vseh osem delavnic, vam eno podarimo.
Prelomni datumi v Keltskem kolesu: 1. 2., 21. 3., 1. 5., 21. 6., 1. 8., 21. 9., 1. 11., 21. 12.
Mi se bomo na delavnicah dobivali predvidoma en dan prej oziroma bomo uskladili datum naknadno)

Pridružite se nam lahko vsi, saj lokacijsko ne bomo omejeni in če takrat nimate časa, si lahko posnetek lahko pogledate kadarkoli in vam bo na voljo za zmeraj.

Če bodo kakšna vprašanja vam bova z Janijem še na voljo in vama z veseljem svetovala tudi kasneje.

Prijave so obvezne in vsem prijavljenim bomo poslali podrobnejša navodila na:
- janiofavalon@gmail.com ali 068 150 781 ali
- info@tempelj-harmonije.com ali 031 609 408 (Irena).

Več si lahko preberete na spletni strani: www.tempelj-harmonije.com

ORGANIZATOR

Najdi svojo pot nazaj k svojemu srcu ~ Find your way back to your heart


  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...