10
maj

Potovalnica zavesti delovanja s Kreto

Organizira: Apolonia Galanti
Kdaj: 10. maja ob 9:00 do
17. maja 2024 ob 9:00
Kje:
Prispevek:1480€
Organizira:Apolonia Galanti
Kontakt:Barbara Kuhar: 031 483 580, info@barbara-adventure.si, Apolonia Galanti: 070 271 888

518 ogledov

Zamisli si teden očarljivih naravnih lepot, morsko hribovskih odtenkov, srečanja z bogato kulturo, čudovito in pestro gastronomijo, dobro mero gostoljubnosti in Potovalnico zavesti delovanja. 

Pridruži se na potovanju globokih spoznanj in odkrivanja neizmernega potenciala, ki presega vsakdanjo resničnost. 

PRIJAVE MOŽNE ŠE DO 29. 2. 2024! 

Program Potovalnice zavesti delovanja

1. dan: Ljubljana – Dunaj – Heraklion – Aspros Potamos

Vožnja do dunajskega letališča in polet proti Heraklionu. Po pristanki bomo zavili na jugozahod sredozemske Krete v krajAspros Potamos (Bele reka). Nastanjeni bomo v mirnem in spokojnem ambientu, ki ohranja identiteto podeželskega naselja in arhitekturo gorskega območja vzhodne Krete. Hiške v katerih bomo bivali, se nahajajo v dolini Bele reke, regijiizjemne naravne lepote, ki ji je bil podeljen status zaščitenega območja. Na jugu sledi prvo testiranje kretskih dobrot in pa seveda zaslužen počitek od poti. (V)

2. - 4. dan: Potovalnica zavesti delovanja

Potovalnica zavesti delovanja kjer se razkrivajo in odkrivajo skrivnost božanskega vzorca, ki se skriva v nas samih, zakopan vglobinah podzavesti in zapisan v spominskih celicah. Način, kako zaznavamo Zemljo in svojo fizično obliko vpliva na informacije, ki jih prejemamo. Osredotočeni na sedanji trenutek, tukaj in zdaj se, lahko najbolj koristno opazujemo sinhronosti in razodetja o svojem osebnem vzorcu in njegovem širšem namenu. Z opazovanjem se naš um uči in nauči biti pozoren in omogoči, da se večji vzorec oblikuje tako naravno kot majhne poteze s čopičem, ki na koncu zaključijo čudovito sliko. S sinergijo osredotočenosti se lahko odpremo polnemu razcvetu mistične moči vesolja. S sprejemanjem svojega fizičnega telesa in svojega procesa rasti v tem svetu, dostopamo do središča osredotočenosti, iz katerega se odvija vsa resnica in čarobnost vesolja. (Z,V)

5.dan: Aspros Potamos – soteska Pefki – vas Pefki – Makry Gialos – Aspros Potamos   ( 14 km hoje, 4,5 urhoje, 350 m spusta in vzpona )

Kreta ima nekaj več sotesk kot je pa dni v letu. In ena izmed njih se nahaja le nekaj korakov vstran od kotička, ki nas bo gostil. Zato bomo izkoristili to priložnost in prehodili sotesko Pefki. Slikovita pot je dolga približno sedem kilometrov. Krasijo jo okoliški griči poraščeni z oljkami, citrusi, rožiči in borovci, ki bodo ob vseh razgledih poskrbeli še za pomladno aromaterapijo na poti. Vmesni počitek bomo naredili v prav tako imenovani vasi Pefki in se vrnili nazaj v našo znano okolje. Popoldan sledijo morje, plaža, veter v laseh in pa seveda kakšna dobra grška taverna za piko na i. (Z,V)

6. dan: Aspros Potamos – Spinalonga – Ag. Nikolaos – Aspros Potamos

Dan za izlet in potep na otok z bogato in hkrati poučnozgodovino -  Spinalonga. Odpeljali se bomo do AgiosNikolaosa in od tam odpluli do otoka Spinalonge, ki so gaprvotno naselili Benečani v 16. stoletju. Zgradili so še danes stoječo in občudovanja vredno trdnjavo, ki je ščitila pred otomanskimi vpadi. Otok je danes najbolj poznan kot ena od zadnjih delujočih kolonij gobavcev, ki je bila aktivna vse do leta 1957. Še kratek postanek v obmorskem kraju AgiosNikolaos in vrnitev v dolino reke in počitka. (Z,V)

7. dan: Aspros Potamos – otok Koufonisi – Makry Gialos – Heraklion

Obisk otoka Koufonisi ponuja popolnoma drugačno izkušnjo kot preostali deli Krete. Tu se pokrajina namreč spremeni v prostranstvo apnenca, notranjost otoka pa spominja na afriško puščavo z redkim in avtohtonim grmičevjem. Čas bo za raziskovanje pokrajine, ki so jo skozi čas izklesali različni elementi in je danes zaščitena kot Natura 2000. Razlog, da je dobro dva krat premisliti, zakaj bi se odpravili na otok Kouffonisi, je tudi več kot 36 plaž, večina s finim belim ali zlatim peskom v kombinaciji modro-turkiznim Libijskim morjem. V popoldanskih urah se bomo poslovili od juga in krenili nazaj proti severu. (Z,V)

8. dan: palača Knosos – letališče Heraklion  –  Dunaj – Ljubljana

Preden dokončno rečemo Kreti nasvidenje, smo v naš pisan teden dodali še ogled Knososove palače. Se še spomnite legende o Minotavru in kako je Aridna priskočila na pomoč Tezeju? Časovni stroj bomo zavrteli v čas Minojcev, ki so bili pomembni akterji tako v zgodovini Krete kot celotnega Sredozemlja in si pobližje ogledali, kakšna je bila njihova palača ter vsakodnevni utrip, ki so ga živeli. Popoldan sledislovo in pomežik Kreti ter polet proti domu. (Z)

* Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje in predvidevanja. Izpeljava potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev, zaradi katerih se lahko program tudi spremeni.

** Z = zajtrk, V = večerja

 

 

PRISPEVEK: 1480 € - preračunano na 11 oseb

Dinamika plačila: akontacija ob prijavi 400 €, preostanek najkasneje 3 tedne pred odhodom. Možnost plačila na obroke.

Prispevek vključuje: 

➢ polet Dunaj – Heraklion – Dunaj z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage
➢ povraten transfer Ljubljana – letališče Dunaj – Ljubljana
➢ 6 × nočitev z zajtrkom v butični hiškah v AsprosPotamosu za dve osebi (zakonska postelja)
➢ 1 × nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v Heraklionu
➢ program je organiziran na bazi polpenziona (7 × zajtrk in večerja)
➢ vsi cestni in ladijski transferji in parkirnine po programu
➢ vse vstopnine in ogledi po programu (palača Knosos, trdnjava Spinalonga)
➢ Izlet na otok Spinalongo
➢ vodenje, organizacijo in pripravo programa
➢ 3 dnevna Potovalnica zavesti delovanja
 

Prispevek ne vključuje:

➢ rizika odpovedi: 74 €
➢ zdravstvene asistence: 18 € 
➢ hrane in pijače, ki ni po programu
➢ izlet z ladjico na sosednji otok Koufonisi: 30-40 €
 

OPOMBE

➢ V primeru, da bo prijavljenih manj kot 11 oseb, se uvede doplačilo za manjšo skupino.
➢ Na voljo je plačilo na obroke – navedite ob prijavi. 
 

 

KONTAKT

Za več informacij o potovanju in programu pokličete ali se oglasite preko e-maila:

 

Barbara Kuhar

031 483 580

info@barbara-adventure.si 

 

Apolonia Galanti

070 271 888

 

ORGANIZATOR

Vsakega človeka sprejemam kot edinstveno celoto in ga vodim skozi ozaveščanje in razreševanje vzorcev, programov in ujetosti v edentitete in prepričanja, ki ljudi včasih spremljajo več desetletij ali...

  |  apolonia.si

  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...