14
avgust

Starodavna vedska znanja v vlogi samospoznja (Harmony program na Pašmanu)

Kdaj: 14. avgusta ob 12:00 do
21. avgusta 2020 ob 12:01
Kje:
Prispevek:Več v opisu
Organizira:Harmony program na Pašmanu
Kontakt:harmony.slovenija@gmail.com, URŠKA: +386 (0) 40 38 1 1 60

178 ogledov

Dalibor Purhmajer (Srbija) – Starodavna vedska znanja v vlogi samospoznaja

Duhovna psihologija je velika notranja dogodivščina. Vodi nas skozi različne dimenzije naše zavesti, individualne in kozmične, znane in neznane. Ampak ne gre samo domišljijo ali ugibanja, ne zapuščamo terena, na katerem stojimo. Gre za celovit pogled na um, kar z ene strani vključuje fizično telo, z druge pa nesmrtni Jaz. Gre za razne aspekte človekove narave in načine, ki vplivajo na naše mišljenje, občutenje, opažanje in zavest.

Potovanje temelji na starodavnem izročilu duhovnih indijskih učiteljev. Modrost ni samo tehnična veščina, filozofska globina ali versko odkrivanje. Govorili bomo o modrosti samega Življenja, izven vseh gledišč in dogem. V tem sodelujemo tudi mi sami. Istočasno smo tudi opazovalci in subjekt opazovanja. Resnično raziskovanje uma je potovanje v lastno Bitje. To ni samo raziskovanje našega površinskega, časovno omejenega ega, ampak tudi našega pravega Jaza, čigar odraz je vse, kar vidimo, pa naj bo to znotraj ali zunaj. Beseda bo tekla tudi o Silah Narave, ki delujejo znotraj nas, ter o tem, da smo samo replika in ogledalo kozmosa, opomba vesolja, najgloblje zavesti, ki je enaka Božanskemu.

Na seminarju bomo med drugim govorili tudi o sledečih temah:

Subtilna narava vesolja
Vedska psihologija in podzavestno (nezavestno)
Vedska shema uma in njegovih procesov
Pregled pogojevanja stanja živega bitja
Sta um in predmeti čutil realna?
Izvor želja
Um in predmeti čutil: Dvojni aspekti več stvarnosti
Kako zavest postaje pogojevana
Konflikten um
Odnosi in vezanosti
Odkrivanje resnice v odnosih

 

Dalibor Purhmajer (1971) Kraj rojstva in bivanja: Beograd, Srbija
Poklic: učitelj, avtor in publicist in trener; ustanovitelj in predsednik Vedske Akademije
Srbije (http://www.vedskaakademija.yolasite.com)

Po študiju fizike (1995), je nekajkrat odšel v Indijo (1996, 2001 in 2004), kjer se je spoznal s starodavno vedsko filozofijo in metafiziko, starodavnimi sanskrtskimi besedili in nauki starodavnih Ved, kamor spadajo joga in ajurveda (naravna medicina), vastu (urejanje energija v prostoru v skladu z naravnimi zakoni) in djotiš (vedsko astrologijo). V kratkem času je pridobil potrebne kvalifikacije in leta 2004 je bil injiciran v Vaišnavskega svečenika s strani Brahmane po sistemu starodavne vedske tradicije duhovnih učiteljev.

Med bivanje v južni Indiji (2004), je začel s študijem vede vastu na uglednem in znamenitem južnoindijskem inštitutu Vastuvidyapratisthanam.
Leta 2004 je v Beogradu osnoval  Združenje Vastu 2004, kjer še danes deluje v vlogi učitelja. Do danes je sistem izobraževanja in treninga iz področja Vastu opravilo veliko število študentov. Objavil je nekaj knjig na temo vastu: Vastu – predhodnik Feng Shuia (2004), Vatsu – 12 zakonov pravilnega stanovanja (2008), Vastu – vodnik za družinske in partnerske odnose (2009).
Leta 2005 je začel štiriletni študij djotiša (indijsko-vedske astrologije) pod vodstvom cenjenega učitelja djotiša Sanjaya Ratha v sklopu podružnice Šri Đaganath centra v Beogradu. Leta 2008 je ustanovil Vedsko Akademijo Srbije v Beogradu (Srbija) in od takrat profesionalno poučuje teorijo
ajurvedske medicine, vedsko astrologijo – djotiš, bhakti jogo, vedsko filozofijo in metafiziko ter razne druge vedske sisteme znanja.
Zadnji 10 let preučuje in poučuje djotiš ter s svojo vsakodnevno prakso pomaga strankam pri reševanju karmičnih vzorcev, pri tem pa uporablja to plemenito znanje.
Trenutne in nedavne aktivnosti v okviru svojega dela objavlja na svojem youtube kanalu: dharma djotish (https://www.youtube.com/channel/UCPYdT2sI8-OzLv7mKbyqpsw)

Cena:

Tedenski cenik in vse podrobnosti različnih nastanitev najdete tukaj: https://harmony.hr/sl/cene-in-rezervacije-2/

Zakaj ne bi letos dopustovali nekoliko drugače?

V Centru Harmony v čudovitem okolju kampa Torkul, ki leži v oljčnem gozdičku 80 metrov od peščene plaže, v kraju Kraj na otoku Pašman se vam razkriva popolnoma nova realnost, iz katere lahko črpate moč in odkrivate lepote življenja. Čas letnega dopusta, ko smo najbolj odprti za delo na sebi, je idealna priložnost, da se obrnemo k svojemu notranjemu bitju, na katero smo zaradi vsakodnevnih obveznosti pozabili.

Program Harmony to delo na sebi izvaja s pomočjo vegetarijanske prehrane, čajev za razstrupitev organizma, jutranjih vaj in meditacij, seminarjev, plesa ter glasbe.

 “Odkrijmo harmonijo v lastnem bitju, zajemimo iz nje. Če to lahko storimo, bomo dobili vse, svet pa bo ponovno postal zdrav in radosten kraj za življenje.”
Na jutranjih vajah odpravljamo mišične napetosti, ki so posledica stresa in nepravilne telesne drže.       

Na seminarjih z različnimi tehnikami meditacije odpravljamo notranje blokade, ki so nastale zaradi čustvenih in mentalnih poškodb. Tako se odpremo pretoku energije in začne se proces samozdravljenja.

Večerni plesi nas povezujejo v celoto, s čimer dobimo občutek, da smo vsi eno.  

Vegetarijanska hrana dodatno podpira proces preobrazbe, ker ne obremenjuje organizma  in s svojim zdravilnim delovanjem prečiščuje telo na fizični ravni. Uravnotežena vegetarijanska prehrana je primerna za dolgoletne vegetarijance, za tiste, ki poskušajo spremeniti način prehrane, in za tiste, ki želijo le za določen čas spočiti organizem od težke hrane. Po načinu kuhanja in videzu so obroki podobni klasičnim, zato je privajanje na tovrstno prehrano precej lažje. Hrana je raznovrstna, uravnotežena, obilna, lahko prebavljiva, sveža, okusna in po sestavi zadovoljuje vse nutricionistične potrebe. Sestavljajo jo sadje, zelenjava, domače pecivo, domač kruh, goste juhe in uravnoteženi obroki. Z uživanjem takšne hrane imamo občutek lahkote v želodcu in vitalnosti v telesu. Imamo možnost, da jemo zdravo hrano, v katero je vtkan občutek hvaležnosti, ljubezni in skupnosti.

Preberite več o HARMONY PROGRAMU TUKAJ. >>

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Harmony program je celovit pristop k delu na sebi ob podpori vegetarijanske prehrane, čajev iz zelišč, seminarjev samorazvoja, jutranjih vaj, plesnih delavnic, bivanja v neokrnjeni naravi, s poudarkom...


Nalagam...