23
oktober

Učiteljski tečaj jin joge

Organizira: Mokini Yoga Studio
Kdaj: 23. oktobra ob 9:00 do
7. novembra 2021 ob 18:00
Kje: Preko spleta
Prispevek:od 600€ dalje
Organizira:Mokini Yoga Studio
Kontakt:info@mokini.si

47 ogledov

YIN YOGA UČITELJSKI TEČAJ – 50 UR

23. oktober

Pridobite strokovno znanje in certifikat Yin joge, ki je potrjen s strani Yoga Alliance. Spoznajte temeljne zakone yin joge in postanite učitelji/-ce yin yoge. Tečaj poteka online.

Namen učiteljskega tečaja:

Pridobiti temeljno znanje o yin jogi ( kaj je yin yoga, namen, funkcija ), spoznati 4 bistvene principe, se naučiti varne izvedbe in poučevanja položajev, se naučiti osnov o meridianih in tkm. Pridobiti izkušnje pri poučevanju yin ure in začutiti vaše udeležence, kaj potrebujejo in kako prilagoditi položaj posamezniku. Spoznali boste koristi, ki se dogajajo na fizični, čustveni, mentalni in energetski ravni. Vpliv dihanja in yin meditacije na telo.

Kaj je Yin yoga:

Yin yoga je komplementarni stil v nasprotju z bolj dinamičnimi stili joge. Je bolj pasiven pristop, z različnimi razteznimi položaji, z namenom, da se dotaknemo globljih tkiv in velikokrat slišano fascij. Vsekakor bomo spoznali skupne točke z drugimi stili, a naš pristop k temu, da regeneriramo, okrepimo in stimuliramo določene dele telesa je drugačen. Umirjeno, počasi, z daljšim zadrževanjem, z opazovanjem in introspekcijo. Vsekakor pa je učinek izjemen, poglobljen in velikokrat sledi veliko olajšanje in dvig QI -ja v targetiranem delu. Yin jogo zato velikokrat in najbolj pogosto obiščejo tisti, ki so pod kroničnem stresu, so poškodovani, so precej aktivni in so njihove mišice zakrčene, veliko sedijo in seveda tisti, ki želijo začutiti globoko sprostitev in se povezati s seboj.

Predmetnik:

- namen in esenca yin yoge  ( principi in načela ),
- učenje yin položajev, z variacijami in pripomočki,
- varna izvedba položajev,
- yin meditacija,
- moč diha,
- osnove o yin/yang meridianih in povezave z Organi ( funkcija, element, barva, čustvo, energijska funkcija..),
- sestava ure,
- osnovni principi iz Taoizma,
- fascija,
- teorija in praksa.


Za koga je primeren tečaj:

Za vse, ki so že učitelji joge in želijo pridobiti novo znanje in dodati novost, k svojim uram in seveda tudi osebni izkušnji. Drugačen pristop, ki nudi drugačno izkušnjo.
Za vse, ki jih zanima bolj umirjen način izvajanja joge.
Za vse, ki nudijo bolj intenzivno vadbo in bi želeli spoznati nasprotje.
Za vse, ki želijo pridobiti dodatne ure pri Yoga Alliance.
Vse, ki želijo pridobiti strokovno znanje in prakso.
Za vse, ki tako začutijo in so že raziskovalci joge.


Pogoj za pristop:

polnoletnost – osnovne izkušnje joge – resnosti in predanost tečaju.


Kaj potrebujete:

- Zoom aplikacijo in FB,
- delujočo kamero ( uporablja se le en profil in naprav ) in mikrofon,
- miren prostor za izvajanje,
- jogijske pripomočke: jogijska podloga, dva kvadra, deka, jogijski trak in bolster ( ob vpisu prejmete popust v Yogaline trgovini ),
- zvezek in pisalo.


Termin tečaja:

- 23. in 24. oktober, 06. in 07. november 2021  ( dva vikenda )
- od 09:00 – 12:00 ure, odmor 12:00 – 13:00, 13:00 – 18:00 ure ( velja za vse dni )


Kaj prejmete:

- strokovno predavanje in prakso,
- dodatno 14 ur v skriti Fb skupini ( Yin yoga TTC – Mokini yoga ),
- avtorsko Pdf gradivo, ki ga prejmete pred začetkom predavanja,
- certifikat ob uspešni izvedbi.


Kako poteka:

- pred začetkom predavanja prejmete povezavo do Zoom aplikacije, ki poteka v živo ( posnetki ne bodo na voljo! ),
- prijavite se vsaj 5 minut prej pred začetkom tečaja. V kolikor zamudite začetek, vas vključimo v tečaj, ko opazimo, da ste se prijavili,
- med predavanjem je kamera obvezno vključena, mikrofon pa izključen ( za vprašanja je seveda namenjen čas, po predavanju ),
- priporoča se, da gradivo, ki ga prejmete, preberete pred začetkom tečaja, da lažje sledite predavanju in razlagi,
- priporoča se, da si med predavanjem zapisujete,
- pomembno je, da ste med tečajem osredotočeni in vas nihče ne moti ( zagotovite si miren prostor ),
- imejte dovolj prostora za gibanje.


Pogoj za pridobitev certifikata:

100% aktivna prisotnost na celotnem tečaju in aktivno sodelovanje pri skupinskem raziskovanju med tečajem, oddaja nalog v roku.


Predavatelji:

Simona Vrhovec, ki je vodilna predavateljica in ustanoviteljica Mokini yoga school RYS200. Učiteljica joge z najvišjim nazivom ERYT500 in YACEP. Poučuje hatha yogo in meditacijo, yin yogo in druge energijske pristope. Svojlje bogato znanje deli že vrsto let in tako je pod njenim okriljem pridobilo veščine že lepo število joga učiteljev.
dr. Anja Š. Žonta, sodeluje tudi pri učiteljskem tečaju za naziv hatha joge. Tokrat predava o fasciji.

Povratna informacija udeležencev:

“ Ze nekaj casa sem se spogledovala z raznimi uciteljskimi tecaji joge in nato videla Simonin tecaj Yin joge, ki me je v hipu pritegnil, poklical, pa o yin jogi niti pojma nisem imela, kaj to sploh je. Nato sem zacela malce raziskovati in vaditi in vedno bolj mi je ta stil joge postajal vsec. In sem se le opogumila in prijavila na tecaj. Kljub temu, da je tecaj potekal on line, so bila predavanja zelo strokovno, zanimivo, poucno in spontano izvedena. Simona to pocne z vsem svojim srcem, kar se je odrazalo tudi na njenih predavanjih, ki so minila cisto prehitro. Kar se pa yin joge tice, je pa zame zagotovo dalec najboljsi nacin umiritve uma in notranje sprostitve ter pogleda vase. Hvala, Simona, za vsa predana znanja, ki si jih za nas, laike, predstavila in razlozila tako zanimivo in razumljivo, da mi je sedaj marsikaj bolj jasno in bom lazje pozorna na razne polozaje in jih tudi lazje izvajala. HVALA! Cudovita si!” Nataša P.
 
Hvala Simona za vse znanje, ki si nam ga predala! Nisem pričakovala, da bom od tečaja odnesla toliko. Če sem čisto iskrena mi je kar malo žal, da nisem delala tečaja hatha joge pri tebi, ker si res zakladnica znanja. Pa ne samo zaradi vsega tega znanja, ki si nam ga predala… močno se čuti tvoja srčnost, pozitivna naravnanost in predanost temu kar delaš. Res sem uživala, lepo te je bilo poslušati. Naslednji vikend mi bo tole kar manjkalo :). Eneja Š.

Več: http://mokini.si/yin-joga-uciteljski-tecaj/

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Mednarodno certificirana učiteljica joge E - RYT500, YACEP in ustanoviteljica mednarodne šole RYS200. Avtorica zgoščenke Meditativno popotovanje in model v knjigi dr. Vinod Verme, joga-naravna pot bivanja. Strokovni...


Dogodki organizatorja

Članki organizatorja »

Nalagam...