Center Revitalizacije
alternativne terapije, terapevtske masaže, čuječnost in meditacije, vodene vadbe

Center Revitalizacije telesa, uma in duha, d.o.o.

Delpinova ulica 22
5000 Nova Gorica

1 zahval     761 ogledov

Živimo v času velikih izivov a obenem v času velike preobremenjenosti človeka, ki so posledica časovnih pritiskov, neugodne klime v podjetjih, družinah in družbi na sploh. Neustrezne prehranjevalne navade premalo gibanja, predelana nenaravna hrana, premalo časa zase, visoke želje in apetiti po uspehu in denarju, televizija, mobilni telefoni, bazne postaje in brezžična omrežja, sistemi za manipulacijo vremena in počutja ljudi povzročajo na človeka previsok nivo stresa, ki mu pravimo tudi »kuga sodobnega časa«. 

Vplivi naštetih dejavnikov se odražajo v številnih obolenjih, boleznih in stanjih, ki omejujejo človekove psihofizične sposobnosti in možnost, da bi živel v miru in zadovoljstvu.

Trenutni sistemi zdravstva večinoma reagirajo na simptome in se le malo ukvarjajo z vzroki bolezni. Zato so na segmentih, kjer so vzroki globoko v psihi človeka le omejeno uspešni. Pojavlja se vse več bolezni za katere so zdravila slabo ali celo neučinkovita.

 

Center revitalizacije je bil ustanovljen z jasno vizijo, da pomaga današnjemu preobremenjenemu človeku zopet do vitalnosti in zdravja. Vizija podjetja je v vzpostavitvi delujočih sistemov, ki pomagajo revitalizirati človeka.

Ideja je stara več kot 10 let, v praksi pa se uporablja dobrih 7let. Pristopi, ki jih uporabljamo izvirajo iz različnih ved, ter združujejo oba pola človeka – materialnega in duhovnega. Tako so tudi programi razdeljeni na VADBE in ZDRAVJE, kjer se veji dopolnjujeta, da bi zajeli celovito obravnavo človeka ter njegovih potreb po gibanju in zdravju.

Osnovna ideja je v razvoju »okolja«, v katerem bomo znali z različnimi klasičnimi in alternativnimi pristopi povrniti človeku zdravje in vitalnost.

 

ZDRAVJE

Tu ne govorimo o konvencionalnih načinih zdravljenja, kot jih ponuja uradna medicina, temveč o pristopih in tehnikah, kjer iščemo in odpravljamo sam vzrok zaradi katerega je bolezen nastala. Vzroki so običajno v šokih, ki jih je človek doživel v preteklosti, kateri so v naši podzavesti pustili določene posledice, zaradi katerih se lahko kasneje pojavi bolezen ali težava.

Telo je ogledalo zavesti, ki skozi bolezni in težave sporoča, da je potrebno počistiti stare zamere, travme, strahove in druge vzroke, ki so se v naši podzavesti nabrali in se v sedanjosti kažejo na fizičnem telesu kot težava ali bolezen. Ko se zavemo, kaj bolezen povzroča in to iz podzavesti očistimo, ni več potrebe, da bi bolezen obstajala in se telo s pomočjo imunskega sistema samo pozdravi. Z racionalnega zornega kota je to dokaj nelogično, vendar izkušnje kažejo, da je temu tako. Večina bolezni ima vzrok v šokih, ki so nastali v preteklosti.

Za te potrebe izvajamo alternativne terapije, kjer se koristi znanja različnih ved, razpoložljive energije in sile univerzuma, ki znajo vzroke odkriti ter jih predočiti pacientu, da jih s pomočjo terapevta in zunanjih sil odstrani. Včasih se bolezen ali težava pri terapiji pozdravi sama od sebe in vzrokov ni potrebno iskati.

S pomočjo delavnic meditacije in čuječnosti dosegamo visoke stopnje sprostitve telesa in uma, ter povečujemo sposobnost bivanja v trenutku tukaj in sedaj. Obe stanji imata že sami po sebi zdravilne učinke, saj omogočata aktivacijo imunskega sistema in regeneracijo. Pri delavnicah se poslužujemo tudi drugih tehnik, ki nam pomagajo, da ozavestimo fizično, emocionalno, mentalno in duhovno telo, dihalnih tehnik, tehnik prizemljevanja in povezave v univerzum, tehnik za zaznavanje eteričnega in astralnega telesa ter drugo.

Terapevtske blazine s homogenim pulzirajočim magnetnim poljem in dolgimi infra žarki so čudovit klinično preizkušen pripomoček tako za preventivne, kot kurativne namene. Magnetno polje čudovito uravnava delovanje živčnega sistema, cirkulacije, stimulira celice k delovanju, pripomore k dvigu energije, zmanjšuje zakisanost telesa, umirja um in pospeši delovanje imunskega sistema. Pomaga pri različnih vnetjih, deluje protibolečinsko, precej pospeši celjenje ran in poškodb, ter pomaga pri večini bolezni. Infra žarki zavirajo razvoj bakterij, mehčajo tkiva, pomagajo pri raznih vnetjih, dvigujejo življenjsko energijo in omogočajo detoksinacijo telesa. Skratka terapevtska blazina je odlična podpora tako za preventivne, kot za kurativne težave, ter ima izredno širok spekter delovanja na bolezni.

Terapevtske masaže združujejo prednosti masaže in terapije, ki jo maser izvaja med masažo. Sproščajo se telesne in umske napetosti, ki pripomorejo k ravnovesju in dobremu počutju. Maser čuti, kaj se v telesu pod njegovimi rokami dogaja in zna usmeriti energijo in masažo tako, da se blokirani predeli sprostijo in osvobodijo napetosti. Terapevtske masaže sicer ne vplivajo direktno na programe v podzavesti, kot je to pri Alternativnih terapijah, temveč sproščajo napetosti na fizičnem in eteričnem nivoju, kar tudi pripomore k okrevanju in boljšemu zdravju.

Stari šamani Južne Amerike so imeli sposobnost videti energijo, kako se pretaka v vesolju in v človeku. Videli so, da se z leti energija izgublja iz vitalnih življenjskih središč na obod svetlobne krogle, kjer je za telo neuporabna. Skozi stoletja so razvlili gibe ali magične kretnje, s pomočjo katerih so to izgubljeno energijo vračali nazaj v življenjska središča telesa. Tako so uspeli ohranjati zdravje, čilost in dolgoživost. Poleg tega je bil smoter magičnih kretenj dvigovanje zavesti. Kretnje smo vključili v program WakeUp Energija, ki združuje tudi druge energijske tehnike, meditacije, ozaveščanje in sproščanje.

Programi za podjetja vključujejo: Vodene vadbe, ki jih prilagodimo potrebam zaposlenih glede na njihovo »zdravstveno« problematiko, promocijo zdravja na delovnem mestu, predavanja na različne tematike povezane z stresom, delom, preobremenjenostjo in poslovanjem samim. Napredna razmišljujoča podjetja kot je npr. Gen-i že uvajajo v delovne procese tudi vadbo na delovnem mestu in podporo zaposlenim s terapevtskimi blazinami. Uporaba alternativnih terapij za vodilni kader omogoča odpravo osebnih blokad, zaradi katerih mogoče podjetje ne deluje tako dobro, kot bi sicer lahko.

 

VADBE

Gibanje je osnovna potreba človeka ne le zaradi cirkulacije, predihanosti, krepitve kosti in mišic, temveč tudi zaradi občutka živosti in možnosti premikanja v prostoru. Gibanje lahko izvajamo mehansko brez zavedanja, ali pa v vadbo in gibanje vključimo našo zavest, ter ga izvajamo zavedno in z občutkom, ter pri tem opazujemo, kako skelet, vizi in mišice izvajajo premike. Pri slednjem se poleg gibalnega aparata razvija tudi naše zavedanje telesa in zavest sama, ter se odpiramo možnostim, ki nam jih taka vadba nudi. Iz čiste mehanike preidemo na občutek skozi gibanje in tako spoznavamo naše telo na več nivojih.

Vaje so prilagojene posamezniku , njegovim psihofizičnim sposobnostim, ter težavam, ki jih mogoče ima. Tako odnesemo od vadbe največ, ter se skozi vadbo vsestransko razvijamo.

Programi vadbe so razdeljeni v klasične, že poznane kot sta Fitnes in CrossVIT, katerim dodajamo vaje in elemente vadbe, ki vplivajo na vse fizične sposobnosti kot so vzdržljivost, gibljivost, moč, eksplozivnost, ter poskusimo skozi vadbo v najkrajšem času doseči maksimalni učinek.

Pri vadbi Power Yoge združujemo elemente Joge in dinamiko gibanja, ki nam poleg učinkov Joge daje tudi učinke gibanja. Power yoga razvija tako statično, kot dinamično moč, gibljivost in vzdržljivost. Dihalna tehnika nam omogoča dvigovanje notranjih energij, pomirja um in pripomore k uravnoteženosti telesa, uma in duha.

Drugi programi so osnovani glede na posebne potrebe današnjega časa ter glede na aktualne težave ljudi, ki preveč sedijo. 

Vadba Zdrava hrbtenica za vrat, hrbet in ramena pomaga razbremeniti navedene preobremenjene in boleče predele, ter vrača ramenom, vratu in hrbtu izgubljeno gibljivost in mehkobo. S pomočjo vadbe ponovno osvojimo izgubljeno pravilno držo telesa. Vaje vključujejo veliko elementov in tehnik, s pomočjo katerih znamo spraviti telo v psihofizično ravnovesje, ki je predpogoj vitalnosti in zdravja. Pomemben učinek vadbe zdrava Hrbtenica je v občutenju lastnega telesa, povečani zaznavi, ter v sposobnosti poravnave in sprostitve. Obenem delujemo na mišičnem tonusu z vajami, ki pripomorejo okrepiti oslabele mišice in vezi, ki so eden od vzrokov za otrdelost na nasprotni strani predela telesa.

Vadba Čvrsta Ritka (RitVIT) je vadba za trebuh in ritko, ki je še posebej namenjena ljudem, ki veliko časa presedijo, zaradi česar oslabijo tako trebušne, kot zadnjične mišice. Namenjena je tudi tistim, ki želijo okrepiti trebušne in zadnjične mišice bodisi zaradi zdravstvenih težav ali zaradi lepšega izgleda in boljše funkcionalnosti telesa. Pri vadbi stremimo k temu, da pravilno uporabljamo mišice in aktiviramo tiste, ki jih želimo ojačati. V nasprotnem primeru delamo vaje rutinsko in prevzamejo breme mišice, ki so običajno že tako preobremenjene npr. križ in stegna.

Vadba za seniorje je namenjena starejšim ljudem, ali pa ljudem, ki so zaradi kakršnega koli razloga izgubili gibalno motorične sposobnosti in se še ne morejo priključiti drugim vadbenim skupinam. Vadba vključuje elemente Power Yoge, Zdrave hrbtenice in Ritke. Prilagojena je sposobnostim vadečih.

Vsi programi vadbe Centra revitalizacije so namenjeni tako preventivi, kot kurativi.

 

ZAKLJUČEK

Vsi se zavedamo, da je okolje, v katerem živimo precej obremenjujoče in napeto, ter nas stalno sili v prekomerno delovanje, v stresne situacije in kronično pomanjkanje časa. Rezultat je kronična utrujenost in prekomerno obolevanje. Bolj kot smo pod pritiskom časa, manj naredimo in čas nenormalno hitro teče. Zato je potrebno narediti rez, s katerim bomo umirili naše misli in strahove, se pomirili z življenjem in mu zaupali, ter se osvobodili vseh nepotrebnih misli, situacij in opravil, ki nam po nepotrebnem kradejo čas in energijo, ter nas obremenjujejo.

Okolja ne moremo na hitro spremeniti, lahko pa spremenimo naš način razmišljanja in delovanja, se psihofizično okrepimo, ter se naučimo upravljati z našim umom in telesom, da bomo lahko enako težke situacije prenašali sproščeno in v miru.

Prvi korak je na vaši strani, dragi bralec, druge lahko naredimo skupaj v boljše in lepše življenje.

Hvala vam za vaš čas in za vašo pozornost. Ekipa Centra Revitalizacije.

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Center Revitalizacije telesa, uma in duha, d.o.o.

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...