Marija Kure
Živeti polno - postenja s sokovi, delavnice priprave zdrave hrane, hladno kopanje

Marija Kure Živeti polno - 7 - dnevni oddih s postenjem s sadnimi sokovi, joga, dihalne vaje, meditacije; delavnice priprave zdrave polnovredne rastlinske hrane; delavnice dihanja in hladnega kopanja; jutranja joga

Ulica heroja Nandeta 12c
2000 Maribor

0 zahval     21 ogledov

Sem Marija Kure. 

Postenje ob vodi in sokovih mi je omogočilo, da sem doživela enost vsega, kar nas obdaja. V zadnjem času to delim z drugimi.

Organiziram 7-dnevna skupinska postenja ob soku, zelenjavnih prevretkih in čistilnih čajih. Namen postenja, kot ga doživljam, je prečistiti telo in duha in doseči stik, s tem, kar v resnici smo. Istočasno pa doživeti svoje telo kot tempelj, za katerega je potrebno primerno skrbeti, da se lahko Življenje čimbolj neovirano izraža skozi nas v tem prostoru in času.

Postenje ni samo odmor od trde hrane in čas, ki ga lahko organizem, namesto prebavi, posveti razstrupljanju, razkisanju in razsluzenju, ampak je tudi čas, ko ves sistem ponovno vzpostavlja ravnovesje. 

Pa naj gre za hormonski sistem, imunski sistem, krvno žilni, limfni sistem ali prebavo in prebavila. Prečistijo se tudi ostala telesa naše osebnosti, naša čustva, čutila, umiri se um.

Post deluje celostno. Med postenjem spoznavamo inteligenco narave. Mi smo del te narave in del te inteligence. Presegamo lastne omejitve in lastna prepričanja. Prestopamo meje znanega in ugotavljamo, da zmoremo.

Opustimo stare razvade, ugotovljamo, da zmoremo brez in si naberemo moči za nov pričetek. 

Postenje je znanost, je modrost, ki jo ljudje izkušajo že tisočletja. Naši predniki, ker hrane ni bilo vedno na voljo. 

Postenje je organizmu mnogo bolj prijazno, kot pretirano hranjenje in prevelik vnos živalskih beljakovin.

O vsem tem govorimo ves čas našega druženja, ki ga pričnemo, preden se dobimo na 7-dnevnem oddihu fizično, s spletnimi pripravami na postenje. Z mentalno naravnavo in opuščanjem navad iz razvad.  Ko smo fizično skupaj, ko se družimo ob sveže stisnjenih sokovih, zelenjavnih prevretkih in čajih, ob jogi, dihalnih vajah, izletih, predavanjih, se dobro pripravimo na popostno obdobje, da lahko dobre navade ohranimo in dnevno izbiramo odločitve za zdravje tudi, ko ponovno preidemo na trdo hrano.

Med postenjem govorimo o pomenu gibanja, pomenu zdrave, polnovredne rastlinske hrane, ki omogoča dolgoživost. Kronične bolezni - kot so srčno žilne bolezni, rak, diabetes, avtoimune bolezni - so posledica napačnega prehranjevanja in premalo gibanja in ne naših genov. So posledica naših nezdravih navad, ki jih vzpodbujajo številni lobijo kot so mesna, mlečna industrija, industrija predelane hrane, farmacija ...

Nisem proti zdravilom, vsekakor pa priporočam zdrave izbire namesto zdravil, tam, kjer je to mogoče. In v primeru vseh civilizacijskih bolezni, je to mogoče.

Postenje ni samo telesna izkušnja, je izkušnja duha, ki jo resnično priporočam, da jo doživimo skupaj.

Uravnoteži nas na vseh nivojih. 

Poleg postenj izvajam delavnice kuhanja zdrave, polnovredne rastlinske hrane, ki preprečuje in sanira kronične bolezni kot so rak, srčno žilne bolezni, kapi, diabetes in avtoimune bolezni.

In pa delavnice dihanja in kopanja v hladnih vodah.

Vse, kar izvajam, nas poveže, krepi in pomladi.

Vabljeni, da se pridružite.

 

 

 

 

 

 

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Marija Kure Živeti polno - 7 - dnevni oddih s postenjem s sadnimi sokovi, joga, dihalne vaje, meditacije; delavnice priprave zdrave polnovredne rastlinske hrane; delavnice dihanja in hladnega kopanja; jutranja joga

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...