Nush Yoga
joga, meditacije, joga oddihi

Nush Yoga, joga, meditacije, joga oddihi

6330 Piran/Pirano

0 zahval     220 ogledov

Moje ure joge niso zgolj fizična telovadba, temveč celostna vadba za telo, um in dušo. So čas, ki ga v današnjih prenatrpanih urnikih namenimo samim sebi.

Vsak teden imajo vadbe določeno temo, namen. Vadbo asan oziroma jogijskih položajev, ki je včasih bolj dinamična, včasih pa bolj statična, dopolnjujemo z različnimi dihalnimi in sprostitvenimi vajami. Ves čas pa delamo na pozornosti, ki jo potem z blazine za jogo prenašamo tudi v svoje vsakdanje življenje. Verjamem, da je joga najboljša protiutež sodobnemu stresnemu življenju in dokaz za to je ravno njena vse večja priljubljenost po vsem svetu.

Moje poučevanje temelji na tradicionalni Hatha jogi, kot jo živijo in prakticirajo v njeni domovini, Indiji. Asane oziroma jogijski položaji so prvotno nastali zato, da telo in um pripravijo na meditacijo in doseganje višjih stanj zavesti.

Vsekakor pa razumem, da je bilo življenje pred več tisoč leti zelo drugačno, zato se je – kot vse ostalo – spremenila in razvila tudi joga. Zaradi tega sem zelo odprta do novih pristopov in naukov, vse dokler se mi zdijo smiselni. Na žalost je beseda “joga” danes pogosto zlorabljena, saj se velikokrat uporablja pri praksah, ki z jogo nimajo nobene zveze, ali pa so njenim naukom celo nasprotne.

Pri selekciji naukov in vaj se zanašam predvsem na svojo intuicijo in svoje telo. S poslušanjem samih sebe bomo vedeli, kaj je prav za nas.

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Nush Yoga, joga, meditacije, joga oddihi

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...