Radhanath Svami, vedski učenjak, učitelj bhakti joge in avtor knjige Pot domov

Radhanath Svami
vedski učenjak, učitelj bhakti joge in avtor knjige Pot domov

11826 zahval     548 ogledov

O RADHANATHU SVAMIJU

Rodil se je 7. decembra 1950 kot Richard Slavin in se v najstniških letih nikakor ni mogel sprijazniti z življenjem v chicaškem predmestju in ameriškimi državljanskimi krivicami, ki so se godile sredi prejšnjega stoletja. Ko se je pri devetnajstih letih odpravil na poletno potovanje v Evropo, so njegovi notranji boji dosegli vrhunec, zato je trdno sklenil, da bo iskal Boga povsod, kamor ga bo zanesla pot. Med meditiranjem na otoku Kreti je zaslišal nadnaravni klic in se naslednjega jutra sam odpravil iskat duhovno Indijo.

PROJEKTI

Zdaj potuje po Aziji, Evropi in Ameriki ter z izkušnjami in poznavanjem različnih duhovnih izročil navdušuje množice po vsem svetu. Kot izvrsten predavatelj gostuje na uglednih univerzah, kot so Harvard, Princeton in Cambridge, ter v velikih gospodarskih združbah, kot so banka HCBS v Londonu in podjetja Google, Intel in Ford v Ameriki. Nagovoril je predstavnike britanskega parlamenta, z njim pa se je srečal tudi predsednik ZDA Barack Obama. Prav tako navdušuje množice na jogijskih konferencah in podobnih prireditvah.

 

Ustanovil je številne priznane človekoljubne projekte - misijonarske bolnišnice, očesne tabore, ekološke kmetije, šole, ašrame, sirotišnico, med drugim tudi program Midday Meal (opoldanski obrok), s katerim na dan podelijo več kot 260.000 krožnikov posvečene vegetarijanske hrane otrokom iz revnih mumbajskih četrti.

POT DOMOV

Knjiga Pot domov opisuje njegovo odisejado, ko je kot štopar brez prebite pare prepotoval Grčijo, Turčijo, Iran, Afganistan, Pakistan in na koncu Indijo. Živel je kot potujoči asket, najprej v gozdu s himalajskimi jogiji, pozneje pa s številnimi guruji in duhovnimi praktikanti v Indiji in Nepalu. Na koncu ga je pot pripeljala v sveti kraj Vrindavan, kjer je našel svojo duhovno pot, bhakti jogo, in učitelja, A. Č. Bhaktivedanto Svamija Prabhupado.

 
Inspiracijske misli Radhanath Svami-ja

Inspiracijske misli Radhanath Svami-ja

8 inspiracij   11818 zahval

Pošlji sporočilo ponudniku | ATMARAMA d.o.o

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.

Lokacija | Žibertova 27, Ljubljana


Nalagam...
PRIJAVI  

Komentarji

  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (velja le za tvoj prvi komentar)!
Gabrijela
  komentiral 5 mesec nazaj
Premagati ovire življenja in imeti moč delovati za dobro sveta...želim

Hvala za vzpodbudo in hvala, da SI.
Zdenka eržen
  komentiral 1 leto nazaj
Hvala za lepo sporočilo.

Facebook komentarji