Robert Goreta
predavatelj, pisatelj, pesnik, plesalec

OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p.

Brezje 69a
4243 Brezje

1 zahval     373 ogledov

Sem Robert Goreta, po uradni izobrazbi sicer univ. dipl. ekon., toda pota življenja so me ponesle v popolnoma druge sfere – na področje motivacije, komunikacije, javnih nastopov in osebnostne ter duhovne rasti.

Moje življenjsko poslanstvo je širiti veselje, ljubezen, radost in navdušenje med ljudmi. Ali če povem drugače – s svojim delom prinašam svetlobo med ljudi, da ugledajo najboljše, tako v sebi, kot tudi v drugih in da prepoznajo svoje čudovite darove.

Dolgo časa sem mislil, da sem motivacijski trener, a sem pred mesecem dni spoznal, da to ni pravi opis mene in mojega dela. Motivacija je le eno izmed področij na katerih delujem. Še najboljše bi moje delovanje opredelil pojem »iskalec duhovnih in življenjskih resnic«.

In res, že od leta 2002 aktivno širim duhovne in življenjske resnice med ljudmi. Na nekaterih svojih spletnih straneh razkrivam tudi tančico skrivnosti, informacije in novice, ki so širši javnosti nekako zamolčane.

V življenju se tako, kot vsakdo od nas, srečujem s številnimi izzivi in preizkušnjami. Ob tem sem spoznal, da je vsaka ovira priložnost za osebnostno in duhovno rast in da se v vsaki »težavi« skriva rešitev in prikriti blagoslov.

V času šolanja sem si kot naglušna oseba prizadeval uspešno »asimilirati« v svet slišečih. Ko sem bil star 7 let in v prvem razredu so me hoteli poslati v posebno šolo za gluhe in naglušne. Namreč, »strokovnjaki« so menili, da mi ne bo uspelo slediti učnemu programu v običajni osnovni šoli. Imel sem srečo, da so starši in dve zdravnici verjeli vame. Na ta način mi je bila dana možnost obiskovanje običajne šole, ki sem jo kasneje tudi uspešno zaključil.

Po osnovni šoli sem se odločil za Srednjo ekonomsko šolo, ki so mi jo »psihologi« zopet odsvetovali, kasneje pa se je zgodba ponovila tudi pri izbiri Ekonomske fakultete. Ne glede na to, kaj so drugi govorili in si mislili o mojih učnih sposobnostih – fakulteto sem uspešno zaključil in se nato po nekaj preizkušnjah pri iskanju zaposlitve, odločil za samostojno podjetniško pot.

Vesolje je očitno imelo z mano drugačne načrte in leta 2001 sem napisal svojo prvo knjigo z naslovom Tam, kjer je volja, tam je pot, ki je združevala psihologijo uspeha in nasvete za iskalce zaposlitve. Čez 2 leti je izšla že moja druga knjiga Življenjski diamant, ki je pravzaprav  učbenik življenja saj vključuje nasvete za 8 ključnih življenjskih področjih. Obe knjigi sta dandanes že razprodani.

Leta 2005 sem napisal knjigo Več daš, več imaš!, ki je prevedena tudi v angleški jezik in na voljo kot e-knjiga preko moje mednarodne spletne strani. V knjigi Srčne zgodbe, ki je izšla leta 2007 pa sem zbral 20 navdihujočih zgodb o volji, pogumu, vztrajnosti, ozdravitvah in uspehih. Vse zgodbe v knjigi so iz Slovenije, tako da – tudi pri nas imamo svoje »junake«, le ne tam »čez lužo«.

Od leta 2004 do jeseni 2010 sem vodil Tečaj javnega nastopanja Psihoretorika, ki sem ga leta 2012 nagradil v Seminar javnega nastopanja, komunikacije in osebnostne preobrazbe Sr(e)čna retorika. Vsekakor je Sr(e)čna retorika tečaj, ki ponuja celovita orodja za večjo samozavest, ljubezen do sebe in uspešno komunikacijo.

Poleg tega tečaja vodim še izobraževanja s področja medosebnih in partnerskih odnosov, osebnostne in duhovne rasti, zdravljenja s pomočjo misli in glasbe, imam pa tudi individualna svetovanja.

Vesel bom, če vas bo kdaj zanesla pot na katero izmed mojih izobraževanj ali pa si boste vzeli čas in prebrali moje knjige. Seveda se lahko preko moje spletne strani www.robertgoreta.si naročite tudi na Brezplačne e-novice NOV ZAČETEK.

Tu smo, da (so)ustvarjamo boljši svet in verjamem, da na tem področju lahko skupaj še veliko naredimo. Naj bodo izobraževanja, knjige in informacije, ki jih delim z vami kamenček v mozaiku na vaši poti osebnostne, komunikacijske, čustvene in duhovne preobrazbe.

Z ljubeznijo,

Robert Goreta

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p.

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...