Saša Horvat
Svetovanje za dosego osebnostne spremembe

Saša Horvat - Svetovanje za dosego osebnostne spremembe

1230 Domžale

0 zahval     12 ogledov

Sem specializantka Relacijsko izraznega svetovanja, kar v praksi pomeni, da moje delo poteka pod stalno supervizijo z mentorjem.

Relacijsko izrazno svetovanje je strokovno pristopanje k osebnosti in načinu kako klient vzpostavlja, vzdržuje ali zaključuje odnose, katerih razrešitev predpostavlja določeno stopnjo njegove osebnostne rasti.

Pristop k tovrstnemu svetovanju ima transakcijsko analitično teoretično in etično osnovo in temelji na nekaterih načelih relacijske transakcijske analize. Poudarja predvsem nezmožnost samoizražanja, kot simptomske težave osebnostnih in odnosnih zastojev klienta.

Za uspešnost svetovalnega procesa označujemo sposobnost samoizražanja v odnosu do sebe in v odnosih z drugimi.

Relacijsko izrazno svetovanje poteka tako, da v začetku obravnave svetovalec in klient jasno opredelita klientov problem in si skupaj zastavita cilje, ki jih želita s svetovanjem doseči. Vloga klienta v svetovalnem procesu je, da skozi pogovor razkriva svoje misli in občutke, ki so vezani na problem ter da se na ta način s samim seboj in s svojimi težavami aktivno ukvarja. Svetovalec ga pri tem na različne načine podpira pri razmišljanju o sebi in raziskovanju problema. Tako se lahko klient razbremeni čustvene stiske ter pridobi tudi nova spoznanja o svojem delovanju in o problemu, ki ga želi rešiti.

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Saša Horvat - Svetovanje za dosego osebnostne spremembe

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...