Heart
srčna senzorika

0 zahval     109 ogledov

Živimo v družbi, ki temelji na prihodnosti. Ki živi za cilje in projekte. Družba polna odgovornosti in izpolnjevanja obveznosti, ki zahtevajo planiranje. Skratka življenje, ki temelji na stvareh, ki se še niso zgodile. Živimo za to, kako naj bi bilo, a obenem izgubljamo povezavo z danim  trenutkom.

Tovrstna problematika v današnji civilizaciji ni niti slučajno nedolžna, saj vemo da so na vrhu spiska vzrokov umrljivosti  ljudi trdno na prvem mestu srčna obolenja. In to brez da bi upoštevali še ostale smrtne nesreče, ki temeljijo na tovrstni simptomatiki.

Kako pomembno je čutno zaznavanje sedanjega trenutka nam ne govorijo le duhovne modrosti temveč tudi raziskave v kognitivni znanosti, ki nam razkrivajo neposredno povezavo med višjo stopnjo čutenja srčnega utripa in višjo stopnjo vživljanja v druge, sočutja in obenem seveda tudi čutenje sebe v odnosu do okolja.

Tako kot na primer, ko kupujemo avto, in kar naenkrat opazimo ogromno avtomobilov želene znamke na cesti, tako tudi v telesu pozornost deluje selektivno. Tam kjer imamo usmerjeno pozornost, tam bomo več in bolje zavestno zaznavali.

Človeško srce se namreč odziva na dražljaje iz okolja ne glede na našo zavestno miselno pozornost. Vemo, da to kar vidimo ni nujno vse to kar dejansko gledamo. Naša čutila tako sprejemajo mnogo več informacij, kot smo jih sposobni zavestno zaznati. Medtem pa človeško srce reagira na vse te nezavedne dražljaje. Za primer si lahko vzamemo običajen pogovor, ko je miselna pozornost usmerjena na razumevanje povedanega, obenem pa zaznavamo obrazne mikro gibe govorca, ki razkrivajo njegovo čustveno ozadje, na katerega pač nismo pozorni.

Ljudje z nizko stopnjo čutne pozornosti v predelu srca ne odreagirajo na subtilne srčne reakcije, kar skozi čas privede najmanj do povišanega stresa, če ne že do močnejših, morda travmatičnih ali celo življenjsko nevarnih srčnih obolenj.

Dandanašnja družba je prepolna vse mogoče tehnologije, ki je skoraj v celoti vezana izključno na vizualne in zvočne medije. Le ti še dodatno usmerjajo pozornost v predel glave. Prav zato sem se odločil, da vpeljem srčno tehnologijo, ki nam lahko pomaga s preusmerjanjem pozornosti v predel srca in s tem omogoči dvig srčno-čutne ozaveščenosti med ljudmi.

Več informacij o »Utripalnicah«, »heartbeat session-ih«, heartbeat obesku, predavanjih in ostalih aktivnostih s področja ozaveščanja srčne senzorike, dviga srčne senzitivnosti in usklajevanja uma s srcem najdete na naslednji povezavi: MY HEART facebook page

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  HEART

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...