Zavod Drevo Življenja
delavnice za najstnike Poti najstništva, Veš kam greš?

Zavod Drevo Življenja, delavnice za najstnike Poti najstništva, Veš kam greš?

1291 Škofljica

0 zahval     262 ogledov

V želji, da mladi odrastejo v samozavestne, srečne, samostojne ljudi, ki se zavedajo svojega poslanstva in stremijo k jasno zastavljenim ciljem ter uživajo življenje, bi jim rada s popotnicami za življenje pomagala hitreje priti do mnogih odgovorov.

 

Zakaj?


Ker je poleg formalnega izobraževanja vedno več potrebe tudi po neformalnih veščinah in znanjih, po njih povprašujejo tudi delodajalci. Ker vseh veščin le ne pridobijo v šoli ali v športu.

Žal mi je, da vidim toliko izgubljenih mladih, ki po osnovni šoli ne vedo kam se vpisati, naprej. Tudi na fakulteto se mnogi vpišejo zaradi pač dovolj točk, ki jih imajo ali pač nekam, kjerobljubljajo visoke plače. Pa izobrazba danes res zagotovi službo? Delodajalci želijo kompetence, izkušnje.. Te predstavljamo na delavnicah Poti najstništva.

Opažam tudi kako je vedno več mladih vdanih v usodo. Ne verjamejo vase. Ne verjamejo več v prihodnost. Same afere v državi, sama negativa.

 


Kako?


Delavnice bodo potekale po načelu motiviranja in pozitivnega spodbujanja, po metodah NLP (nevrolingvistično programiranje) in Vzgoje za življenje. Najstniki se bodo učili predvsem iz izkušenj, preko zabavnih iger. Premikali bomo cono ugodja.

Vsakega posameznika skušam tretirati čim bolj individualno, poiskati njegove sposobnosti ter potenciale in jih negovati.

Seznanila jih bom tudi z zanimivo literaturo, videi, klubi ter društvi. Da si mladi, glede na interes in željo, še kaj dodatnega preberejo, ogledajo ali se vključijo v skupnost, kjer si lahko pridobijo še dodatne izkušnje za vstop v odrasli svet.

 

Za koga?

Za najstnike med 12-im in 18-im letom.

 

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Zavod Drevo Življenja, delavnice za najstnike Poti najstništva, Veš kam greš?

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...