Zavod Azum

Zavod za ustvarjanje, učenje in raziskovanje Azum

Reboljeva 7
1236 Trzin

0 zahval     155 ogledov

Za odrasle pripravljamo izkustvene delavnice, kjer udeleženci v varnem okolju razvijajo in vadijo tisto, kar v teoriji že poznajo, vendar pa v praksi v “resničnem” življenju nikakor ne gre. Običajno gre za niz delavnic, tekom katerih udeleženci delavnic, ki so prešli celoten proces, lahko zgradijo trdno samopodobo in se v življenju bolj zabavajo in igrajo, premagajo strah pred navezovanjem stika z novimi ljudmi, premagajo strah pred tem, da bi izstopali oziroma da bi imeli zavezane jezike v družabnih situacijah ter premagajo sramežljivost, rezerviranost in omejitve, ki jih izkusijo introvertirane osebe, kar lahko vpliva na vsa področja življenja (tudi na karierno). Hkrati pa gradijo samopodobo in krepijo samozavest.

Za otroke pripravljamo dramske urice pod združenim imenom  Mini dramska šola,  njen osnovni namen pa ni učiti otroke igralstva (čeprav pridobijo znanja o nastopanju, izražanju na odru, ...), temveč je preko igre v zavodu predvsem podprta veja pomoči z uporabo dramskih in gledaliških tehnik, ki združuje pedagoški in “pomagalni” vidik. Preko drame se krepijo mnoge lastnosti, ki pri udeležencih delavnic pripomorejo k uspešnejšemu soočanju z različnimi življenjskimi situacijami (kreativnost, reševanje problemov, preizkušanje novih stvari, razumevanje simbolov in mitov, veščine opazovanja, sodelovanje, samorefleksija, …). Hkrati tekom skrbno načrtovanih dejavnosti udeleženci ozaveščajo svoja telesa, trenirajo govorni aparat ter preko improvizacije širijo fleksibilnost v mišljenju in sposobnost hitrega odziva na določeno situacijo.

Pridobijo torej večjo samozavest, močnejše zaupanje v same sebe, globlje razumevanje lastnih čustev, boljši nadzor nad čustvi, večjo sposobnost reševanja problemov,orodja za premagovanje sramežljivosti, izstopijo iz svoje lupine, povišajo svoj ustvarjalni potencial, zgradijo zaupanje do drugih ljudi, zmanjšajo nivo stresa in anksioznosti. 

Pristop je integrativen, kar pomeni, da v delavnice vnašamo tudi elemente pomoči z likovno umetnostjo, ki prav tako spada v oblike pomoči z umetnostjo, posameznik lahko s pomočjo likovnega izražanja, pogovora ob izdelku in likovnoterapevtskega procesa v prisotnosti terapevta izboljša samozavedanje, razvija svoje kognitivne sposobnosti in se potrjuje skozi ustvarjalno likovno izražanje. Poleg tega vključujemo glasbo in gib.

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Zavod za ustvarjanje, učenje in raziskovanje Azum

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...