Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Zvočna meditacija

piše: Uredništvo
2. maj 2016    1758 ogledov

Kaj je zvočna meditacija?

Zvočna meditacija je meditacija, pri kateri dosežemo stanje odsotnosti misli, umirimo svoj um, sprostimo telesno napetost, ter zedinimo telo in duha s pomočjo zvoka.

Pri zvočni meditaciji gre za sprostitveno in terapevtsko uporabo zvoka (gong, himalajske in kristalne posode, vilice, bobni, zvoki narave, mantre,…), s pomočjo katerega lajšamo in odpravljamo blokade na fizičnem, mentalnem in duševnem nivoju, uravnovešamo energije in njihov pretok, sproščamo stanje telesa in duha, itd.

Telo zvok zelo dobro prevaja zaradi bogate vsebnosti vode. Celice ga z lahkoto absorbirajo in s tem se lahko prične zdravljenje in sproščanje na celičnem nivoju.

Kakšne zvočne meditacije obstajajo?

Zvočna meditacija z gongi

Meditacijo z zvoki gonga lahko doživite s pomočjo videa, zato se udobno namestite, zaprite oči in dovolite, da vas zvoki popeljejo na potovanje k Sebi. 

Zvočna meditacija z naravnimi zvoki

Sprostite se ob zvokih narave, ki veljajo za eno najbolj čistih in naravnih oblik notranje sprostitve in občutka umirjenosti. Meditacija ob zvokih narave lahko poteka v naravi sami ali preko videov, na katerih so posneti primarni zvoki, zvoki narave.

Zvočna meditacija s šamanskimi bobni

Meditirate lahko tudi ob zvokih šamanskih bobnov ali drugih vrst bobnov, ob poslušanju videa pa vas lahko popelje v svet plesa in na ta način sprostite tudi svoje telo. Sedeča meditacija je ob teh zvokih manj pogosta, saj zvoki bobna, petja in zvoki narave meditiranca pogosto zvabijo na noge in v gibanje. Prisluhnite videu. 

Zvočna meditacija s tibetanskimi posodami

Zvočna meditacija s tibetanskimi posodami je izjemno priljubljena zvočna meditacija, saj zvok posod potuje po našem telesu in preko našega telesa, vibracije zvoka pa subtilnejši doživljajo tudi na drugih nivojih obstoja. Zvočno meditacijo s tibetanskimi posodami si lahko privoščite preko videa. 

Zvočna meditacija s kristalnimi posodami

Občutek čiste sproščenosti in globoke zedinjenosti telesa in duha lahko doživite tudi s pomočjo meditacije s kristalnimi posodami.  Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...