Aleksandra Rehar

Koliko sem vreden/-a?

11. avgust 2017    2181 ogledov

Danes sem se odločila pisati o vrednosti, svoji (vaši) lastni vrednosti. Namreč vsako stranko, ki jo vprašam na svojih coachingih "Koliko sem vrednen/-a?". Mi skoraj večina ne zna podati odgovora. Dovolj žalosten podatek, ki jasno pove, kako sebe ne cenimo in se dajemo v nič.

Na svoji poti rasti me je spremljalo mnogo ljudi, mnogo mojih 'ogledalc', ki so jasno kazali na to, kako imam znotraj sebe nizko samopodobo (samo-vrednost). Že v najstniški dobi so moj obraz 'zasenčile' moje akne, ki so botrovale k nizki samopodobi, nato sem se po smrti mame srečala z prekomerno telesno težo, ki se je konstantno vračala, nato sem se soočala z velikim pomanjkanjem denarja, potem izguba službe, pa stranke, ki so želele, da delam pod ceno storitve itn. Vse skupaj je kazalo na mojo lastno vrednost. Stvari so šle tako daleč, da se je iz dneva v dan situacija samo še poglobila. Že, ko sem vstopala v različne trgovine, sem gledala, ali si bom privoščila to ali ne. Vse dokler nisem v sebi rekla dovolj. Želela sem prekiniti začaran krog. Sebi sem rekla na glas nekega dne: "Vredna sem toliko, kolikor se cenim samo sebe!" Ko sem si sama postavila vprašanje o vrednosti, koliko sem vredna? Sem hitro ugotovila, da je stanje moje vrednosti 'neprecenljivo'. Ko sem ugotovila, kaj v sebi nosim, koliko znanja premorem, kakšne darove nosim v sebi in kakšno darilo sem jaz svetu, da tudi če pretvorim v enoto denarja si zaslužim. Zasluži si vsak.

Vaša rojstna pravica je živeti življenje polno obilja (materialnega in nematerialnega)

Spremenila sem stanje pogleda na vrednost. Odločila sem se, da vsak si mojega časa in moje pozornosti ne zasluži. Vsak, ki bo želel moje storitve prejeti, jih bo ne glede na ceno, ki jo imam. Jaz vem kdo sem in kaj lahko dam.

Življenje ni 'popust' in konstantna 'akcija', življenje je veliko več

Ko hodite po trgovinah in kupujete novo obleko, je čas, da se vprašate: "Kaj mi bo ta obleka doprinesla? Koliko sem pripravljen/-a investirati vase, za svoje dobro počutje in navsezadnje kakovost?"

S tem, ko investirate vase, ste sočasno investirali tudi v tistega, ki je obleko naredil in prodal. Krog se sklene. Več, ko daste nase, več daste drugim (delovno mesto, dobro voljo, znanje, ipd.).

Kaj tvori pomanjkanje?

Že prej sem napisala, kako sem se počutila sama. Verjamem, da vas je veliko, ki čutite enako. S takimi občutki sem tvorila tudi energijo pomanjkanja. Energijo, ki mi  ni doprinašala. Ki je vse prej bolj kot doprinesla, ves čas zavirala. V trenutku, ko sem spremenila stališče pogleda in sebi privoščila vse tisto, po čemer sem hrepenela, se je v zelo kratkem času spremenilo tudi moje življenje. Bila sem povabilo obilja in ne nekdo, ki je zavračala vse od sebe.

Vi ste energija, ki tvori stanje: bogato ali revno

Situacije, ki jih srečujem vsakodnevno pri veliki večini ljudi, ki se ustavijo že pri sami sodbi: "To je predrago, tega si ne morem privoščiti?" ali "Cene so 'prenapihnjene'." Je stanje, ki tvori energijo pomanjkanja. Vi ste energija, ki tvori stanje. Se pravi več, ko sodite, ste sočasno obsodili sebe. Kajti vaše stališče pogleda trenutno vidi zelo omejeno.

To je enako, kot če zremo v ključavnico skozi katero je moč videti le omejeno sliko, a na drugi strani se širijo neomejena prostranstva. Veste globoko v sebi, da ste vredni več, a sebi ne privoščite tega.

Hrepenite ves čas po obilju, a sami si ne dovolite sprejemati obilja. Hrepenite po ljubezni, a sebi ne dajete ljubezni (se ves čas zanemarjate). Hrepenite po boljših odnosih, a do sebe ste 'kruti'. Kako pričakujete potem, da se nekaj boljšega pojavi v vašem življenju?

STANJE ODLOČITVE je stanje, ki vas pripelje, do boljšega življenja

Ne samo po vprašanju financ, temveč tudi odnosov. Ko se spremenite v sebi, ko veste v trenutku, s kakšnimi ljudmi ste obdani, takrat se zaveste, v kakšnem stanju se nahajate in kaj je potrebno spremeniti.

V kolikor vas obdajajo ljudje, ki samo po domače povedano 'jamrajo' in spremenijo nič, je čas, da postavite meje in spremenite svojo smer. Kajti taki ljudje vam hote ali nehote črpajo energijo in vašo kreativnost. Prav tako 'prazni' pogovori, ki nimajo konca. Prav tako ljudje, ki konstantno sodijo in vas učijo, kaj je za vas prav in kako bi morali narediti to in ono in živeti tako in tako. Vi veste vse kaj potrebujete v tem čarobnem življenju in kako živeti sebe. Zaupanje, je tisto, ki vas opremi na vaši poti s pogumom. S tem ste bili opremljeni še preden ste se inkarnirali na ta čaroben planet Zemlja. V sebi globoko čutite in veste, kdaj je nekaj prav in kdaj nekaj ni.

Zanesite se le na svoje občutke - to je vaš kompas življenja

Energijo pomanjakanja tvorijo tudi vaši občutki vaše vrednosti. Če je v vas samih občutek, da morate od sebe ves čas samo nekaj dajati (čas, voljo, denar, popust, akcije itn.) ste v točki pomanjkanja.

Vprašajte sebe, vprašajte 'stvari' (avto, denar, stanovanje, ipd.): "Koliko ste vredni?

Po kakšni ceni so se pripravljeni prodati (avto, stanovanje, storitev)?" Zaznajte vaš odgovor. Vi veste, stvari vedo, saj so svoja lastna entiteta, tako kot vi.

V sebi nosimo vsi svojo vrednost. Zato se cenite. Ne dovolite sebi, niti drugim, da vas podcenujejo. Niti v znanju ne, ne v pogumu, ne v fazi rasti. Vsak je vreden točno toliko, kot je pripravljen sprejeti ta trenutek. Pika. Če menite, da niste vredni objema, dobre volje, zadovoljstva, sreče, poguma, denarja, ipd.

Bi bili voljni narediti spremembo? Ali boste še naprej vztrajali v svojih prepričanjih ne da se, ne gre, nimam dovolj itn.?

Kako pretvoriti energijo pomankanja v energijo obilja?

Tako, da se odločite zase in izberete sebe! Postavite sebe kot prioriteto. To ni niti malo egoistično, kajti egoistično je, če sebi ne privoščite boljše! PRIVOŠČITE SI, KER LAHKO!

Kaj bi bilo potrebno, da se v vašem življenju kot po čudežu spremenijo stvari na boljše? Kdo so ljudje s katerimi ste pripravljeni deliti vaš čas? Kaj je potrebno narediti za svoje boljše počutje?

Je sedaj čas?

Veste kaj? Ni potrebe, da vam je težko. Vse gre lahko na popolnoma lahkoten način. Če je mogoče v domišljiji, je tudi v realnosti. Nič ni nemogoče in da se. Kaj mislite, da medicina ne bi napredovala, če ne bi konstantno poskušala raziskovati in poglabljati svoja znanja? Mislite, da ni napredka in da ni mogoče več?

Vesolje nima konca, prav tako tudi naše sposobnosti ne.

Vedite ves čas, da ste vredni neskončno

Napajate se iz virov neskončnih izbir in možnosti, znanja. Vse kar je potrebno, da to vidite tudi znotraj sebe. Dovolite si biti ta čaroben vir. Ki ima svojo moč, svojo voljo in niti kančka dvoma vase. Postavite sebi svojo lastno vrednost, ker veste da lahko. Sedaj je pravi čas.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...