Anna  Petković

Z branjem knjig do večjih moči? Ali pri nekaterih celo obratno?

10. junij 2019    71 ogledov

 

Kot sem napisala in na zadnjem predavanju povedala ... Tudi SMS-sporočilo pove vse. Ne skrivajte, saj ne pomaga. To danes zmore vsak. Vsi smo lahko poslanci, bralci misli, če opravimo vse teste uspešno.

Pustimo za naslednjič. Toda kaj je s tem naslovom: Z branjem knjig do večjih moči?

 

 

Tako kot se sporočila čutijo, se vsa književna gradiva še bolj. Ste že kdaj slišali za knjigo, ki ni zaslovela na nekem tržišču samo zaradi nepravega prevajalca in lektorja? Pravijo: ''Besede ne uporabljajo, kot bi jih želeli,'' ali, ''Jaz bi dobeseden prevod, ona ne zmore.'' Ne, da ne zmore. Odgovor: Ona ne vibrira kot on. Nista uglašena.

 

Vsaka črka ima svoj zvok, besedno zaporedje pa svoj slog.

 

Od vsakogar natančno preberite sms, knjigo, besedilo. Boste videli, kaj vse se skriva za teksti.

 

Spomnim se svoje močne želje prebrati knjigo kakšnega močnega duhovnega voditelja, ki je zdravil in menda pomagal množicam ljudi. On kot tak ni deloval “slab”. Videz vara – to vemo, a kaj, ko na to večkrat pozabimo. No, skratka: in jaz odprem tisto knjigo in vidim neko prevajalko In lektorico, ki je vse popravila. Kaj se je zgodilo? Že na prvi strani sem se ustavila. To je bilo tako težko opisljivo. To ni bilo to. 

Ne gre! Ojoj, kaj pa zdaj? Malo počakam – vsakih 10 dni jo poskušam prebrati. In spet se mi ustavi. Preberem deset stavkov, a ne vem, kaj berem, možgani mi sploh ne shranjujejo teksta. Kot da ga ni. Branje v nebranju. In se spet porinem ter na silo nadaljujem. Naenkrat me butne v glavo: ne rabiš. To ni zate. 

Ste kdaj pričeli brati nekaj, kar vas je potem odvrnilo? 

Kaj je to? Nevidna sila neprivlačnosti? :) Obstaja tudi ta poleg magnetizma? 

 

Vse obstaja. Samo videti, slišati in dotakniti se tega še ne morete.

Vir: Anna Petkovich
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...