Rok Rop

Zavedanje, Zavest in USTREZNA Zavest

piše: Rok Rop
5. marec 2019    187 ogledov

Kaj pomenita besedi zavedanje in zavest?
Zavedanje je stanje, ki nima začetka in konca in ni omejeno. Brez zavedanja zavest ne obstaja, kar pomeni, da obstaja zavest znotraj zavedanja. Obstaja pa stanje zavedanja brez zavesti. Zavest je izraz, ki opisuje izkušnjo zavedanja. Beseda, ki jo postavimo pred besedo zavest, izraža stopnjo zavesti. Zavest je omejena. Stopnja zavesti je omejena s kvaliteto in količino energije. V zavesti obstaja polarnost: svetloba-tema, znanje-neznanje, zaupanje -strah,.. Biti zavesten pomeni usmeriti svetlobo, posvetiti luč na neodkrita področja, temo, neznanje, strah,..

Kaj je ustrezna zavest?

Ustrezna zavest je izraz, ki sem ga ustvaril. Pomeni, da je vsa energija, ki jo oddajamo (naša čustva, želje, nameni, misli, besede,..) usklajena, skladna z našimi dejanji, posledicami (npr. spoštovanje dogovora). Človek brez ustrezne zavesti je primitivno bitje.

Imeti ustrezno zavest pomeni imeti popolno kontrolo nad svojim telesom, prevzeti popolno odgovornost za vse kar storimo in kar je storjeno nam. Vse kar smo in vse kar se dogaja okoli nas resonira z našo energijo.

Energija, ki jo imamo, je v našem elektromagnetnem polju, ki nas obdaja. Čustva, misli,.. vse dejavnosti telesa se napajajo iz te energije. Energijo lahko preusmerimo v katerokoli področje želimo. Kamor usmerimo energijo (pozornost, fokus), temu damo moč. Potreben je namen, zgrajen na ustrezni zavesti, da dosežemo s tem namenom skladno dejanje. Z ustrezno zavestjo lahko dosežemo kakršnokoli stanje telesa, neodvisno od okolja v katerem smo. To je vaše življenje. Verjemite vase! Mi smo kreacija, smo eno s kreacijo in smo kreator. Ustvarjeni smo, da gradimo in ustvarjamo. Ego razdvaja, duša združuje. MI SMO ENO

Primer: Želeti dobro in delati dobro sta dve popolnoma različni stvari. Mama ima dobre namene s svojim otrokom in mu želi dobro, a s konstantno skrbjo ves čas projicira strah na otroka, kar se odraža z negativno posledico za otroka. To je tipičen primer dobrega namena, a dejanje je slab vpliv na otroka. Pot do pekla je tlakovana z dobrimi nameni!

Kako priti do ustrezne zavesti?

Celo življenje lažemo samemu sebi. Ustvarjamo si utvare in živimo v iluziji, da vse vemo, da vse vemo bolje kot drugi in da smo boljši kot drugi. To je ego. Dejanja višjega jaza, duše ne delujejo nikoli proti sebi ali proti drugim. Vsi imamo duše, ampak vsi nismo duše. Primer: nekdo, ki reče, da ve, da je kajenje škodljivo, a še naprej kadi, tega ne ve. Govoriti in misliti pomeni govoriti in misliti. Vedeti pomeni udejanjati, delati kar veš. Vsakdo ve, da bo umrl, če skoči iz stolpnice, zato tega ne stori. Dejanja so močnejša od besed. Dejanja govorijo zase in skozi dejanja energija. Najprej se je potrebno zazreti vase in si priznati, da ne vemo vsega in da nimamo vedno ‘’prav’’. Pravzaprav si moramo priznati, da ne vemo nič. Šele takrat začne človek sprejemati in se lahko kaj nauči. Nato pa ste pripravljeni in dobrodošli, da se udeležite predavanja, kjer bomo razsvetlili področja teme in se spoznali z orodji, ki vam bodo pomagala do ustrezne zavesti.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...