Tomaž M.

Harmonija ali boj med spoloma - izbira je najina.

piše: Tomaž M.
10. marec 2018    307 ogledov

Harmonija ali boj med spoloma je najina izbira!

Ženske so v današnjem času lahko veliko bolj mučene in trpinčene, kot so bile v zgodovini, vendar pa obstaja bistvena razlika v izvoru muk, trpljenja.

V preteklosti so bile ženske prikrajšane za marsikatero "pravico/dolžnost/svoboščino" in je tudi prav, da so si vse manjkajoče izborile, za kar so praznovale dva dni nazaj.

Sodobni izvor ženskega trpljenja v zahodni populaciji, pa se mi vse bolj dozdeva, da je največkrat v ženskah samih. Vse izborjeno jim sedaj ne zadostuje, hočejo več in več, pa tudi tisto kar jim z rojstvom ni bilo dano. Ta prepričanja si največkrat med seboj izmenjujejo, jih poglabljajo, prepletajo s svojimi "slabimi izkušnjami", primerjajo in tekmujejo med seboj.

 Seveda dame, da ne bo pomote ne govorim o vas vseh, govorim le o mnogih ženskah, ki so nekako ujete v vlogo žrtve s podzavestnim (lahko tudi zavestnim) prepričanjem, da je njihov spol neke vrste (usodna, božja, ...) kazen in posledično svojo agresijo, jezo, zavist itd., znašajo na drugi spol, ki ga tudi krivijo za svoje trpljenje ter ga skozi prizmo svoje ujetosti zaznavajo v dominantni vlogi.

Vsa ta škodljiva prepričanja, po mojem mnenju, v večini primerov prihajajo iz vzgoje v rani mladosti, po ženski strani, torej po materi, ki se je prav tako sama počutila - borila in je zato posledično zaničevala očeta, ga prikazovala otrokom v slabi luči, ...

 Ob tovrstnih borbah za namišljene "PRAVICE" in "SVOBOŠČINE", se enostavno v svoji sekundarni družini, ob prepirih spregledajo trpljenja lastnih otrok, ki so za nameček lahko tudi predstavnice ženskega spola in posledično ne pridejo do izraza njihove - otrokove pravice in svoboščine.

 Drage predstavnice ženskega spola predvsem pa MATERE in vse, ki jih je ta moj prispevek tako zelo vznemiril, razjezil ali v vas vzbudil kakršnokoli nelagodje, imate veliko možnosti, da se prav same "borite" na zgoraj opisani način, česar verjetno same niti ne prepoznate, saj ravnate podzavestno.

 Namesto, da moje razmišljanje in pisanje nekonstruktivno takoj razvrednotite, ga zavržete, se povežete še z ostalimi podobno mislečimi ter složno jezite, se morda raje uzrite vase, same ali pa s strokovno pomočjo in:

  • sprejmite svoj spol za velik dar, ki vam je bil dan na vaš nulti (0.) rojstni dan;
  • (za vezane) sprejmite nasprotni spol za dar, ki vam je bil dan ob spoznanju svojega izbranca;
  • (za matere) sprejmite svoje potomce ne glede na spol, za velik dar, ki vama je bil dan ob porodu;
  • BODITE VESELA, PONOSNA, PREDSODKOV OSVOBOJENA IN SREČNA ŽENSKA;
  • VESELITE SE IN CENITE RAZLIČNOST - KOMPLEMENTARNOST MED SPOLOMA;
  • IZPOSTAVITE SVOJE DANOSTI ŽENSKEGA SPOLA, PODARITE JIH V ZAMENO ZA NJEGOVE - MOŠKE, MOŠKEMU.

 Z LASTNO SREČO SE LAHKO SREČAMO IN Z NEZADOVOLJSTVOM POČISTIMO V SEBI, S SKUPNO SREČO PA V OBEH (velja za oba spola)!

V veliko pomoč pri izbiri lastne sreče ali odstranjevanju nezadovoljstva nam bo:

  • sprejemanje sebe točno takega kot smo;
  • hvaležnost za dar življenja v obliki kot nam je bilo podarjeno.

  pri izbiri skupne sreče pa:

  • sprejemanje izbranca-ke točno takega kot je;

 

ToM

Deli svoje izkušnje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Tinalove
  komentiral 2 leto nazaj
Pozdravljeni, jaz sem samsko dekle, ki išče dolgoročno razmerje, iskren sem in skrbno gospa, vesel sem, da naletim na tvoj profil, kontaktiraj me; cheryl95bryant@gmail.com
Nalagam...