27. januar 2014    336 ogledov

Metoda reiki je med najbolj znanimi tehnikami za samozdravljenje in izvajanje bioenergoterapij. Uporabljajo jo bioterapevti razli─Źnih profilov po vsem svetu. Raba te metode je tako preprosta, da se je lahko vsak nau─Źi v pol ure in tudi takoj izkusi. Prvi vtisi so obi─Źajno blagi in prijetni, za marsikoga pa tudi veliko presene─Źenje, ┼íe posebno, ─Źe niso prej nikoli do┼żiveli, da bioenergijo lahko ob─Źutimo.

 

Kamorkoli pridem, povsod so ┼że sli┼íali za reiki, poznajo koga, ki ga prakticira ali pa so prejeli terapijo reikija. Zdi se, da je v krogih terapevtov skoraj vsak drugi tudi reikist. Razumljivo, saj ve─Źina za─Źne prav z reikijem, kasneje pa to metodo dopolnjuje in razvija v druge smeri. Reiki je zdru┼żljiv z vsako tehniko spro┼í─Źanja, vitaliziranja in celostnega zdravljenja, ki deluje v najvi┼íje dobro terapevta in osebe, ki terapijo prejema.

 

Reiki je v bistvu sposobnost zavestnega, hotenega prena┼íanja (prevajanja) in usmerjanja bioenergije. Da bi delovali (ÔÇ×reikiraliÔÇť) kot terapevti, torej posredovali bioenergijo drugim, pa na sre─Źo ni dovolj le pol ure in┼ítrukcij. Potrebna je dolo─Źena stopnja zavesti, ki zagotavlja, da se z energijami ravna eti─Źno in nenasilno. ─îe tega ni, bo reiki orodje, ki ga bomo lahko uporabljali le za samorazvoj. To je pravzaprav zelo dobro, saj nas tako za┼í─Źiti pred napakami, ki bi jih lahko storili zaradi nevednosti. Z reikijem bomo rasli, se razvijali, se zdravili in bolj kot ga bomo prakticirali, ┼íir┼íe, globje bomo z njim lahko delovali. Tudi reikist za─Źetnik lahko uspe┼íno posreduje energijo drugim, za to niso nujno potrebna leta in leta prakse. Potrebna pa je pripravljenost, da se sproti u─Źimo in zmanj┼íujemo vpliv razli─Źnih oblik agresije. ┼áe posebno nevaren je duhovni ego.

V ┼íoli se zato najbolj posve─Źamo osebnemu razvoju terapevta.

 

Ker radi posegamo po hitrih re┼íitvah, se v─Źasih zdi, da reiki ni ve─Ź dovolj uspe┼ína metoda za dana┼ínji ─Źas. ─îlovek bi rad zase pravi─Źen svet, v katerem bi lahko deloval brez kakr┼ínihkoli omejitev. ─îeprav si nataknemo ro┼żnata o─Źala, pa svet zato ni ni─Ź bolj svetel. Uspeh je, ─Źe tak┼ínega vidimo tudi brez teh o─Źal. Sebe takrat prepoznamo kot popolnoma samostojno, svobodno in odgovorno bitje, ki nenehno, v vsakem trenutku seje in ┼żanje. Pri tem nam je lahko reiki v veliko podporo.

 

Reiki je predvsem metoda samospoznanja. Z njim raziskuje┼í sam sebe, odkriva┼í svoje strahove, pozabljene, v podzavest potla─Źene vedenjske vzorce, posledice neprijetnih do┼żivetij in preizku┼íenj, omejitve, ki si jih sam neko─Ź skreiral. Ko vse te ovire prepozna┼í in preoblikuje┼í, lahko v polnosti izrazi┼í svoje talente, hotenja, uresni─Źi┼í uti┼íane ┼żelje in kon─Źno na ┼íiroko odpre┼í srce ┼żivljenju tak┼ínemu, kot je.

 

Vsak dober terapevt se najprej ukvarjaja s seboj. Verjetno so med nami tudi popolnoma razsvetljeni mojstri, duhovni u─Źitelji, ki so tu le zato, da nam pomagajo pri evoluciji. Vsi ostali se vsak dan, v vsakem trenutku u─Źimo in rastemo, se spoznavamo in razvijamo. Ko je Mikao Usui predstavil svojo metodo, ki jo je imenoval reiki, je poudarjal, da je to tehnika duhovnega razvoja. Zdravje in dobro po─Źutje sta le posledica tega, da ┼żivimo tako, kot je za nas v tem trenutku najbolj prav.┬á

 

Najbolj raz┼íirjeno mnenje je, da je reiki metoda zdravljenja s polaganjem rok. ─îeprav to dr┼żi, je nekoliko zavajajo─Źe in ve─Źinoma napa─Źno razumljeno. Z reikijem ni mo┼żno zdraviti. Oseba se vedno pozdravi sama. To je mo┼żno tudi tako, da s pomo─Źjo terapije reikija sprejme toliko bioenergije (vitalne, ┼żivljenjske energije), da je telo sposobno ponovno vzpostaviti ravnovesje v delovanju. Ko telo harmoni─Źno deluje, smo zdravi. Med enim in drugim stanjem, med boleznijo in zdravjem, so razli─Źne stopnje, vzponi in padci. Reikist lahko osebo pri tem procesu energijsko podpre in ji z vpogledom v biopolje (─Źe ima dostop do teh informacij) pomaga pri razumevanju vzrokov te┼żav. To pa je ┼że podro─Źje karmi─Źne diagnostike, ki se z reikijem lepo dopolnjuje. V ┼íoli za terapevte povezujemo reiki z razli─Źnimi pristopi k zdravljenju.

 

Pravih reikistov je v resnici zelo malo. Nekateri menijo, da je tradicionalen reiki zastarela metoda, jaz pa bi rekla, da ┼íe nikoli ni bila ─Źloveku tako zelo potrebna kot danes.

Vir: www.nova-sola.com
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...