Metka Lebar

Objemimo Zemljo in njeno modrost

piše: Metka Lebar
30. marec 2014    231 ogledov

Na Zemljo, ta čudoviti planet, smo prišli z razlogom in po lastni izbiri. Naše srce je navdušeno utripalo v veselem pričakovanju, ko smo se bližali temu modremu dragulju zavesti. Vedeli smo, da smo intimno povezani z njim in njegovo modrostjo in da lahko prav v prostoru povezanosti svojega bitja z njim ustvarimo nekaj povsem novega, česar še nikoli ni bilo.

Potem pa se je zgodilo nekaj, česar nismo pričakovali. Pozabili smo, kdo v resnici smo in kdo je v resnici ta planet. Spotaknili smo se ob lastne omejitve in se izgubili v mreži kolektivnih omejujočih prepričanj, v katero smo ujeli zavest planeta. Naenkrat smo si bili tujci v hladnem svetu, ki nas ni sprejemal. Počutili smo se ogoljufane in hoteli smo se vrniti k izvoru, iz katerega smo izšli. Prepričani v svojo drugačnost in večvrednost smo hrepeneli po vrnitvi na neke druge, sanjske planete. Zavrnili smo Zemljino gostoljubje in povabilo k sodelovanju in mislili samo še na to, kako bi lahko izkoristili njeno bogastvo, dokler še bivamo v tem omejenem svetu. Nismo vedeli, da smo mi na Zemljo prinesli iluzijo pomanjkanja. Nismo prepoznali, da nam je le-ta odsevala sliko pomanjkanja naše ljubezni do sebe in planeta. Globoko v sebi smo razvili bolečino in začeli zavračati vse zemeljsko, tudi svoje lastno telo in utelešenje v tem prostoru in času. Nismo hoteli biti tu in naše zavračanje je vodilo v bolezen, trpljenje, nezadovoljstvo in zmedo.

A pod vsem tem nas še vedno čaka nedotaknjena čistost zavesti Zemlje. Čaka na to, da se spomnimo, zakaj smo prišli. Da jo končno spoznamo onkraj svojih projekcij strahu, jo objamemo z odprtim srcem, ji spet zaupamo in na njej ustvarimo - prepoznamo raj. Čas je, da se spomnimo. Čas je, da ponovno ozavestimo in aktivno obnovimo svojo enost s tem modrim draguljem in prepoznamo dragocenost svojega utelešenja tukaj in zdaj. Da ozdravimo, se prepoznamo v vsem, kar smo in se napolnimo z vitalno energijo, ki izvira iz vrelca mladosti povezanosti z vsem, kar je. Da izpolnimo svojo vlogo mavričnega mostu med nebom in Zemljo. Da ljubimo in smo ljubljeni in srečni tukaj in zdaj. In da skupaj z Zemljo preidemo na višjo raven obstoja. Ker smo zato prišli v ta kotiček stvarstva v tem trenutku obstoja - da bomo prisostvovali in pomagali pri prehodu zavesti, svojem lastnem novem rojstvu in rojstvu nove Zemlje.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...