Nastja Spasojević

7 namigov, kako živeti zavidanja vredno življenje

12. maj 2014    9344 ogledov

Se sprašuješ, kako živeti bolj polno življenje? Tukaj je sedem namigov znanega pisatelja Charlesa Bukowskega, ki so ti lahko v spodbudo kot majhni napotki, kako polno živeti.

1. Ne boj se smrti

Raje živi življenje, posvečeno iskanju resnice, in se resnično spoznaj. Potem smrt ne bo več ovira, saj boš poznal nesmrtnost.

2. Ne boj se bolečine, brez nje ne bi poznal/-a sreče

Trenutno živiš v svetu dualnosti, zato brez bolečine ne občutiš sreče. Sprijazni se s tem. Ko boš dovolj dolgo prebival/-a v sebi in se spoznal/-a, boš presegel/-la dualnost. A cena za to je smrt Ega; del tebe mora umreti, da lahko presežeš dualnost. Nekajkrat preprosto moraš umreti, preden lahko začneš resnično živeti. Si pripravljen/-a plačati to ceno?

3. Zaupaj vase in v Univerzum

Težava sveta so inteligentni ljudje brez zaupanja vase in v modrost Univerzuma.

Čudovit/-a si. In vse, kar moraš narediti, je, da temu zaupaš in verjameš vase in v Univerzum. Boš videl/-a, kako boš presenečen/-a. Najdi v sebi moč za zaupanje v Univerzum/Boga/Višjo silo, kakorkoli želiš to poimenovati, in se prepusti.

4. Na svetu je veliko hujših stvari od osamljenosti

Velikokrat nam družba pomeni cono udobja. Zato začni uživati in ceniti čas, ki ga lahko preživiš sam/-a s seboj. Ta čas ti ponuja možnost odmika v tišino. Daj tišini priložnost.

5. Življenje se dogaja

V življenju se ti bo zgodilo veliko nepredvidljivih, nepričakovanih stvari. Ne poskušaj jih ukrotiti. Ne pospravljaj življenja v škatlice. Ne bo ti uspelo. Raje se prepusti in uživaj v igri, ki ti jo ponuja.

6. Ne zadovolji se s povprečnim – so želje resnično želje tvoje duše?

Ljudje se ne bi smeli zadovoljiti z ničimer, česar si resnično ne želijo. Stremi za tem, kar si želiš, naredi vse v svoji moči, da to dosežeš. Vendar bodi odkrit/-a do sebe. Je to resnično nekaj, po čemer hrepeni tvoja duša in te vodi k resnici, ali so to le želje, ki te vedno znova begajo in vodijo stran od sebe ter te peljejo na vlak norosti in nenehnega stremljenja in želji po več in še več?

7. Bodi samosvoj/-a in se izrazi brez sramu

Bolje je biti dolgočasen s stilom kot zanimiv brez stila.

Naj te ne bo strah biti ti, se zanimati za to, kamor te vodi srce, in se resnično izraziti. Izraziti resnico, ki jo čutiš v sebi. Na tem svetu si z razlogom, da si to, kar si, in da s to svojo edinstvenostjo razsvetljuješ ta svet. Verjemi, bolje je živeti svoje življenje kot se pretvarjati, da si nekdo drug, samo zaradi odobravanja drugih. Koga briga, kaj si mislijo!

Kako se pa tebi zdi? 6
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala za koristno inspiracijo.
Vesna
Vera repse
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala
miró
  komentiral 7 leto nazaj
Pravi, da je bolje, da v ljudeh vzbujamo sočutje, kot pa zavidanje.
* Izbrisan
  komentiral 7 leto nazaj
Najlepša hvala za vso vaso podporo
Simona rogel
  komentiral 7 leto nazaj
Hvala vam za sedem namigov vsem trem , Simona
* Izbrisan
  komentiral 7 leto nazaj
WOOOW..HVALA....
Nalagam...