Karolina Rebernik

Kako najti pravo ljubezen?

6. avgust 2014    942 ogledov

Te kar naprej sprašujejo, zakaj še vedno nimaš punce, ali pa ti očitajo, zakaj si tako lepa in mlada, pa kar brez fanta? Saj se že sami dovolj ukvarjate s tem, potem pa ti zbujajo krivdo še drugi. Kot da je s teboj kaj narobe, če si samski. Saj si želiš imeti ob sebi nekoga, s katerim bi zgradil ljubeč odnos, ampak se ti zdi, da ga preprosto ni. In ko so za teboj boleče izkušnje razočaranja in skelečega hrepenenja, je res težko verjeti, da nekdo obstaja prav zate.

Samskost je lahko čas neutrudnega iskanja partnerja ali pa čas, da najdeš sebe.

Pripravi svoje srce

V življenju je več poti, kako najti tistega pravega ali pravo. Vse poti pa se začnejo pri tebi! Ko se soočiš s svojimi strahovi in okrepiš svojo samopodobo, pripraviš prostor, da lahko drugi vstopi v tvoj svet. Da najdeš svojo sorodno dušo, je včasih potrebno več kot le imeti željo in upanje. Biti moramo pogumni in pogledati v svoje srce. Ali je naša notranjost čista in umirjena ali pa so v njej pretekle zamere, ki nas razjedajo? Težka občutenja jeze, žalosti in strahu lahko razrešimo sami in se tako pripravimo na čist ljubezenski odnos.

Kaj pa, če ti ni treba iskati?

Pogosto pozabimo, da ljubezen že nosimo v sebi. Želimo si, da bi nas partner osrečil in nas potegnil iz občutka osamljenosti in negotovosti. Hrepenimo po nekom, a pozabimo nase. Odkrijte, kaj vas veseli in kaj vam preprečuje, da bi bili sproščeni in zadovoljni s seboj. Čeprav se vas pri tem loteva dvom, da vam to ne bo pomagalo pri iskanju osrečujočega partnerskega odnosa, poskusite. Ko boste zažareli v sebi, bo vaš sij privabil v vaše življenje pravo osebo.

Samski, a ne osamljeni

Če ste samski, še ne pomeni, da morate biti osamljeni. To je čas, ki ga lahko namenite spoznavanju sebe in svoje družine, druženju s prijatelji in sklepanju novih poznanstev. Seveda se prikradejo občutki tesnobe in žalosti. A bolj ko se jim upirate, bolj bodo prisotni. Ko vas preplavijo taki občutki, je včasih težko sam izplavati iz njih in blagodejno pomaga že sočuten pogovor ali molitev. Zaupajte, da nikoli niste povsem sami. Nekomu prav tako kot vam bije srce, vajina utripa se morata le še uskladiti, da se srečata.  

Kako se boste našli z ljubljeno osebo, lahko prepustite božjemu načrtu, imate pa moč, da svoje življenje naredite ljubezni prijazno.

 

 

 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...