Tina Pipan

Oktober 2014

piše: Tina Pipan
14. oktober 2014    194 ogledov

Spet prihajajo 'tisti' dnevi v letu :-).

Retrogradnost Merkurja (Budha po sanskrtsko) in mrki.

Naslednji teden utegne biti ─Źustveno buren, zato bodite pozorni, da se ne zapletate preve─Ź v spore, ─Źustva in stare stvari. To vas lahko ─Źisto preve─Ź vr┼że iz tira in ne da ┼żelenega rezultata (tako in tako vedno, ampak zdaj ┼íe bolj :-)).

─îetrtega oktobra je Budha postal retrograden in bo v svojem navideznem gibanju nazaj ostal vse do 25. 10. Pazite na komunikacijo, ne lotevajte se novih projektov ali pomembnih premikov, ker se okoli┼í─Źine lahko spreminjajo in te┼żje pride do pozitivne uresni─Źitve. Ne kupujte novega ra─Źunalnika in ne podpisujte ni─Źesar pomembnega, lahko pa kon─Źate kak┼íno staro stvar.

Ostanite mirni in budni ter jasni znotraj sebe.

To jasnost in ─Źustveno nevpletanje bodo ote┼żevali mrki, ki nas cikli─Źno spremljajo vse ┼żivljenje.

Najprej nas je v sredo, 8. 10., pozdravil Lunin mrk, 23. 10. pa nas bo ┼íe Son─Źev. Mrke ustvarja na┼ía karmi─Źna os (tako ji re─Źemo v djoti┼íu) oziroma sen─Źna planeta Rahu in Ketu. To pravzaprav nista planeta, temve─Ź matemati─Źno izra─Źunani to─Źki, kjer se stikata tirnici Sonca in Lune ÔÇô gledano z Zemlje.

Rahu je severni Lunin vozel in jemlje svetlobo Luni (─îandri), Ketu pa je ju┼żni Lunin vozel in jemlje svetlobo Soncu (Suryi).

Najve─Ź, kar lahko v obdobju mrkov naredimo, je, da pove─Źamo svetlobo znotraj sebe. Svetloba sama po sebi najprej osvetli temo, potem pa jo pre┼żene. In meditacija je najbolj┼ía metoda za pove─Źanje svetlobe v sebi. In jasnosti in mirnosti in radosti in harmonije.

Ker pa smo vsi tako ali druga─Źe karmi─Źno 'nalo┼żeni' in pobarvani, ta proces ni vedno lahek. Je pa ┼żivljenjski. In ┼żivljenje je lepo.

Bodite strpni in potrpe┼żljivi. Pomembne stvari, ki jih lahko prestavite,┬áodlo┼żite na november, ki bo s svojo energijo veliko pozitivnej┼íi. A hkrati ne pozabite, da sta pozitivno in negativno samo druga plat iste stvari in da je vse povezano in drugo brez drugega ne gre. Kar je za nekoga dobro, je za drugega slabo in obratno. Zato sodbe navadno niso umestne, ker je to samo posledica dejstva, da na stvari gledamo z lastnega zornega kota, ki ne vidi celote.

Umetnost je ostati miren in jasen ÔÇô ne samo takrat, ko nam gredo stvari kot po maslu, temve─Ź predvsem takrat, ko ni─Ź ne gre tako, kot si ┼żelimo.

Zato vam ┼żelim predvsem veliko takih mirnih trenutkov, ne glede na to, kaj se bo zunaj vas dogajalo.

Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka

www.eroja.si

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...