Tina Pipan

Oktober 2014

piŔe: Tina Pipan
14. oktober 2014    228 ogledov

Spet prihajajo 'tisti' dnevi v letu :-).

Retrogradnost Merkurja (Budha po sanskrtsko) in mrki.

Naslednji teden utegne biti čustveno buren, zato bodite pozorni, da se ne zapletate preveč v spore, čustva in stare stvari. To vas lahko čisto preveč vrže iz tira in ne da želenega rezultata (tako in tako vedno, ampak zdaj Ŕe bolj :-)).

Četrtega oktobra je Budha postal retrograden in bo v svojem navideznem gibanju nazaj ostal vse do 25. 10. Pazite na komunikacijo, ne lotevajte se novih projektov ali pomembnih premikov, ker se okoliŔčine lahko spreminjajo in težje pride do pozitivne uresničitve. Ne kupujte novega računalnika in ne podpisujte ničesar pomembnega, lahko pa končate kakÅ”no staro stvar.

Ostanite mirni in budni ter jasni znotraj sebe.

To jasnost in čustveno nevpletanje bodo oteževali mrki, ki nas ciklično spremljajo vse življenje.

Najprej nas je v sredo, 8. 10., pozdravil Lunin mrk, 23. 10. pa nas bo Å”e Sončev. Mrke ustvarja naÅ”a karmična os (tako ji rečemo v djotiÅ”u) oziroma senčna planeta Rahu in Ketu. To pravzaprav nista planeta, temveč matematično izračunani točki, kjer se stikata tirnici Sonca in Lune ā€“ gledano z Zemlje.

Rahu je severni Lunin vozel in jemlje svetlobo Luni (Čandri), Ketu pa je južni Lunin vozel in jemlje svetlobo Soncu (Suryi).

Največ, kar lahko v obdobju mrkov naredimo, je, da povečamo svetlobo znotraj sebe. Svetloba sama po sebi najprej osvetli temo, potem pa jo prežene. In meditacija je najboljŔa metoda za povečanje svetlobe v sebi. In jasnosti in mirnosti in radosti in harmonije.

Ker pa smo vsi tako ali drugače karmično 'naloženi' in pobarvani, ta proces ni vedno lahek. Je pa življenjski. In življenje je lepo.

Bodite strpni in potrpežljivi. Pomembne stvari, ki jih lahko prestavite,Ā odložite na november, ki bo s svojo energijo veliko pozitivnejÅ”i. A hkrati ne pozabite, da sta pozitivno in negativno samo druga plat iste stvari in da je vse povezano in drugo brez drugega ne gre. Kar je za nekoga dobro, je za drugega slabo in obratno. Zato sodbe navadno niso umestne, ker je to samo posledica dejstva, da na stvari gledamo z lastnega zornega kota, ki ne vidi celote.

Umetnost je ostati miren in jasen ā€“ ne samo takrat, ko nam gredo stvari kot po maslu, temveč predvsem takrat, ko nič ne gre tako, kot si želimo.

Zato vam želim predvsem veliko takih mirnih trenutkov, ne glede na to, kaj se bo zunaj vas dogajalo.

Tina Pipan, djotiÅ” in vastu svetovalka

www.eroja.si

Kaj pa ti praviÅ”? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...