Kotiček pod srečno zvezdo, butična trgovina s pozitivno energijo

Hemoroidi

10. november 2014    907 ogledov

Hemeroidi (strokovno jih imenujejo hemoroidi) ali zlata žila so ena izmed najpogostejših bolezni sodobnega časa. Zaradi sodobnega načina življenja lahko kar 50 odstotkov prebivalstva pričakuje občasne ali stalne težave, povezane s hemeroidi.

Kako nastanejo hemeroidi?

Debelo črevo je v predelu zadnjika gosto prepredeno s krvnimi žilami. Preplet ven v zadnjiku imenujemo hemoroidni venski pletež.

Najpogostejši vzrok za začetek težav s hemeroidi je napenjanje pri odvajanju blata. Z napenjanjem zvišujemo pritisk v trebušni votlini, kar posledično povzroči tudi nabrekanje venskega pleteža v predelu zadnjika.

Drugi vzroki za težave s hemeroidi pa so lahko nosečnost, porod, zaprtje, telesni napor, prevelika teža in okvare jeter.

Simptomi

  • pri odvajanju blata se pojavi sveža kri,
  • srbečica ali bolečina okoli anusa,
  • otekline in izbokline anusa,
  • občutek nepopolno izpraznjenega črevesa,
  • uhajanje blata.

Notranji in zunanji hemeroidi

Poznamo notranje in zunanje hemeroide. Notranji so globlje v analnem kanalu in običajno povzročajo manj težav. Nanje opozarja sveža krvavitev. Če vozel žil zdrkne iz anusa in ga lahko otipamo, govorimo o zunanjih hemeroidih. Ti povzročajo več težav, saj so precej boleči (otežujejo lahko odvajanje blata, sedenje, gibanje).

Kako preprečiti težave s hemeroidi?

Raziskave izraelskega zdravnika dr. Berka Sikorova so pokazale, da čepeč položaj pri iztrebljanju hemeroide omeji ali povsem odpravi.

Poleg zdrave prehrane, bogate z vlakninami, pitja dovolj tekočine in skrbi za redno odvajanje lahko nastanek težav s hemeroidi preprečujemo tudi z redno uporabo WC-pručke.

Uporaba WC-pručke nam omogoča temeljito izločanje brez napenjanja. Sedenje na klasičnem stranišču je nenaraven položaj za izločanje in povzroča napenjanje. V čepečem položaju, ki ga omogoča WC-pručka, pa z bedri pritiskamo na trebuh, sprostimo mišico zapiralko in s tem pripomoremo k obilnejšemu izločanju brez napenjanja.

WC-pručko je priporočljivo uporabljati preventivno, ker z njeno redno uporabo preprečujemo težave s hemeroidi in polipi, z zaprtjem in napenjanjem, s sindromom razdražljivega črevesja, z mehurjem in mišicami medeničnega dna.

Prav tako pa je namenjena vsem, ki težave s hemeroidi že imajo, kajti čepeč način izločanja omili ali povsem odpravi težave s hemeroidi.

Vir: http://magija-narave.blogspot.com
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...