Miran Peterman

Kje so tvoje sanje?

10. november 2014    224 ogledov

Še vedno sanjaš, da boš nekoč uspešen in ti bo uspel veliki met? Koliko časa že?

Če hočeš biti uspešen, se moraš najprej zbuditi'in začeti načrtovati. Uspeh se ne zgodi čez noč, uspeh se ne zgodi po naključju, uspeh se zgodi samo, če ga načrtuješ! 

Če pošljemo sporočilo svojemu prijatelju, mu ne pošljemo naključno izbranih neurejenih črk ali nametanih besed iz slovarja. To bi bila zelo slaba komunikacija. In rezultat še slabši … Prijatelj potrebuje jasno sporočilo!

Če hočeš priti do rezultata, se moraš najprej soočiti s svojimi željami in tudi strahovi, ki se ob tem pojavijo! Želim si to in to – pa si res želiš ali samo upaš, da mogoče, nekako in po nekem naključju pride do tega, da bi se mogoče pa res manifestiralo? Če nekaj želiš, si zapiši na papir in naredi načrt. Bodi jasen v svojem formuliranju. To so tvoja navodila za tebe, tvoj notranji jaz in za vesolje!

Spomni se, da si kot otrok vedno vse dobil. Ko si se navdušil nad nečim, si takoj povedal svojim staršem in ljudem okoli sebe. Recimo novo kolo. Starši te na začetku niso jemali resno, vendar nisi obupal. Vsakič, ko sta z mamo ali očetom šla mimo trgovine s kolesom, si spet pokazal: “Takšno kolo hočem, mami, takšnega bi jaz imel, oči!” Zbiral si slike kolesa, risal si ga z barvicami … sanjal si svoje sanje!

Jasna namera, neustavljiva vztrajnost, neodstopanje od odločitve so potem dali rezultat v obliki darila za rojstni dan, presenečenja od Dedka Mraza ali Miklavža ali pa starih staršev in naša manifestacija je bila pred nami. 

Potem pa, ko smo postajali starejši, so nas naučili, da ne moreš imeti vsega v življenju, da moraš biti skromen, da kdor z malim zadovoljen ni …. (ima vse, kar si poželi). In mi smo to sprejeli in je bilo konec naših sanj, konec naših manifestacij.

Čas je, da se spet spomnimo, da je vse mogoče, da imamo pravico sanjati in da imamo pravico dobiti rezultate svojih sanj!

Obdajmo se z ljudmi, ki še vedno verjamejo, ki še niso pozabili vznemirljivosti otroških sanj, prebirajmo 'sanjske' knjige in se oborožimo s sanjskimi prijatelji, osebnimi trenerji, ljudmi, ki verjamejo, ki verjamejo v nas in nas podpirajo in po potrebi porinejo naprej. Danes je nov dan in sanje so dovoljene. In ne pozabi – izogibaj se ljudi, ki te hočejo zbuditi, prizemljiti in prepričati, da je zdaj čas za realno življenje. 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...