Tina Ananda

V teoriji sem dobra, v praksi pa pogorim!

piše: Tina Ananda
24. november 2014    273 ogledov

Veliko ljudi mi pove, da so jim v teoriji vsi njihovi vzorci jasni, v praksi pa jih ne morejo preseči in se jim še vedno ponavljajo, torej ne morejo splavati iz njih. Ste tudi vi med njimi?

Poglejmo si nekaj pogojev, ki jih je treba upoštevati, če želimo preiti na naslednjo stopnjo svojega bivanja:

1.       Mentalno (teoretično) razumevanje naših vzorcev in odnosov nam pomaga samo do neke mere. Zakaj? Ker smo pozabili še na preostale (vsaj) tri dimenzije človeka: čustveno, fizično in duhovno. Torej je zelo pomembno, da delamo celostno na vseh štirih ravneh.

2.       Naslednje, kar je treba pri vsem tem upoštevati, je tako imenovani spiritualni ego. Ko se mi izobražujemo, tudi naš ego pridobiva orodja, znanje in veščine za svoje delovanje. In s tem, ko ga zmanjšujemo, sicer postaja manjši, vendar tudi vse bolj pameten (kot mi) in nas lahko zavede do te mere, da težko razločujemo med sporočili svojega srca in ega.

3.       Treba je najti dovolj globoke in močne metode, ki nas bodo popeljale v raziskovanje globin svojega Bitja. Dejstvo, da se vrtite v začaranem krogu, je torej znak, da ste ostali na površini in da morate pogledati precej globlje v odnos, vzorec ali situacijo.

4.       Treba bo resnično 'oddelati' svoje delo in nihče ga ne more opraviti namesto nas. Ne pričakujte od terapevta, da vas bo rešil ali vam dal tisto, kar iščete. Morate biti pripravljeni opraviti svoj del naloge, pa če je še tako boleča, terapevt pa vas lahko skozi ta proces samo vodi v globine raziskovanja in do uvidov ter vas pripelje nazaj, ko je proces končan.

5.       V praksi pogorimo zato, ker teorijo razumemo z zavestnim umom, sprememba pa mora 'klikniti' na podzavestni ravni. Ko tako spremenimo podzavestni vzorec (ko nam naredi 'klik' oziroma ko doživimo tisti aha trenutek), ta novi program samodejno zaživimo brez vsakršnega truda. Ti aha trenutki in kliki se lahko zgodijo naravno skozi naš vsakdanjik, najhitreje pa jih boste dosegli s terapevtom, kajti prav to je poanta terapij in seans – da z usposobljenim strokovnjakom hitreje najdete pot iz slepe ulice.

6.       Ko želimo spremeniti neki vzorec ali situacijo, moramo pravzaprav spremeniti svojo vibracijo (od nje je odvisno, kaj privlačimo v svoje življenje). Našo vibracijo pa določajo naša prepričanja in definicije o življenju. Ključ je v spremembi le-teh.

Ob upoštevanju vseh teh pogojev bo uspeh v praksi vsekakor sledil!

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...