Medicare PLUS, diagnostični laboratorij

Hormonsko neravnovesje, stres in spolnost

5. januar 2015    550 ogledov

Vsak moški ve, da ženske niso vedno zainteresirane za spolnost. Zakaj?

Včasih jih matra glavobol, drugič stres, lahko pa so celo krivi hormoni. Ampak kako lahko vse našteto vpliva na željo po seksu vprašate?

Enostavno....kriv je progesteron.

Večini žensk se po 30. letu starosti prične rušiti hormonsko ravnovesje. Zniževanje ravni progesterona počasi povzroča spremembe, saj naravni progesteron v telesu uravnava količine odvečnega estrogena, ki so najpogostejši razlog za mnoge težave, kot so glavoboli, nihanje razpoloženja, pridobivanje teže, zmanjšan libido itd.  

Progesteron je gradnik številnih drugih hormonov v telesu. Obnaša se kot nevtralni hormon, saj ga telo glede na potrebe lahko spremeni tako v estrogen ali testosteron. Stresni hormon kortizol, testosteron in estrogeni so vsi narejeni iz progesterona skozi proces, ki se začne pri holesterolu.

Ko smo pod velikim stresom in nadledvična žleza izloča preveč kortizola, bodo naši organi ves razpoložljiv progesteron namenili za ustvarjanje kortizola. Zaradi tega ga ni dovolj, da se ustvari testosteron, potreben za dvig spolnega poželenja, zmanjka pa ga tudi za ustvarjanje estrogena.

Iz tega razloga se naše drage počutijo bolne, otopele in nezainteresirane za spolnost, ko so pod stresom!

Kaj pa lahko naredite? Najprej je potrebno poznati hormonsko sliko vaše dame, nato pa glede na izvid poskrbeti za dvig progesterona....še je upanje za nas :)

Vir: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004813112668
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...