Medicare PLUS, diagnosti─Źni laboratorij

Hormonsko neravnovesje, stres in spolnost

5. januar 2015    619 ogledov

Vsak mo┼íki ve, da ┼żenske niso vedno zainteresirane za spolnost. Zakaj?

V─Źasih jih matra glavobol, drugi─Ź stres, lahko pa so celo krivi hormoni. Ampak kako lahko vse na┼íteto vpliva na ┼żeljo po seksu vpra┼íate?

Enostavno....kriv je progesteron.

Ve─Źini ┼żensk se po 30. letu starosti pri─Źne ru┼íiti hormonsko ravnovesje. Zni┼żevanje ravni progesterona po─Źasi povzro─Źa spremembe, saj naravni progesteron v telesu uravnava koli─Źine odve─Źnega estrogena, ki so najpogostej┼íi razlog za mnoge te┼żave, kot so glavoboli, nihanje razpolo┼żenja, pridobivanje te┼że, zmanj┼ían libido itd. ┬á

Progesteron je gradnik ┼ítevilnih drugih hormonov v telesu. Obna┼ía se kot nevtralni hormon, saj ga telo glede na potrebe lahko spremeni tako v estrogen ali testosteron. Stresni hormon kortizol, testosteron in estrogeni so vsi narejeni iz progesterona skozi proces, ki se za─Źne pri holesterolu.

Ko smo pod velikim stresom in nadledvi─Źna ┼żleza izlo─Źa preve─Ź kortizola, bodo na┼íi organi ves razpolo┼żljiv progesteron namenili za ustvarjanje kortizola. Zaradi tega ga ni dovolj, da se ustvari testosteron, potreben za dvig spolnega po┼żelenja, zmanjka pa ga tudi za ustvarjanje estrogena.

Iz tega razloga se na┼íe drage po─Źutijo bolne, otopele in nezainteresirane za spolnost, ko so pod stresom!

Kaj pa lahko naredite? Najprej je potrebno poznati hormonsko sliko vaše dame, nato pa glede na izvid poskrbeti za dvig progesterona....še je upanje za nas :)

Vir: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004813112668
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...