Miran Peterman

Zakaj ljudje ne uresničijo svojih sanj?

29. december 2014    324 ogledov

Si že kdaj razmišljal/-a, zakaj ljudje ne uresničijo svojih sanj? Kje se izgubijo vse te želje, upanja, mladostne vizije? Kaj jih zaustavi, preusmeri? Se kasneje zbudimo in postanemo realni?

Obstajajo sanje in 'sprijaznjene' sanje, ki se jih oprimemo kasneje v življenju. Kakšne so tvoje? Vsi poznamo tisti rek: "Če hočeš uresničiti svoje sanje, se moraš zbuditi."
 

Kaj to v resnici pomeni? Pomeni, da moraš v akcijo! In to ne v kakršnokoli, ampak v akcijo do rezultata. Pomeni, da se zares moraš zbuditi. In najti pot.
 

Ljudje radi poslušamo lepe besede. Na Facebooku stalno berem stavke, kot je "Pošiljam ti lepe želje, pošlji jih naprej", in vsi imamo to radi, všečkamo in si delimo srečo. In vsi smo srečni in zadovoljni in se imamo radi. Toda nihče ni ničesar naredil. In vsi rečemo: "Saj bo!" Kaj bo, kdaj bo, kako bo, zakaj bo?
 

Bo samo, če bom jaz nekaj premaknil/-a. Naredil/-a nov korak. Novo akcijo! Na FB napišem: "Danes naredi nekaj, kar odlašaš že dolgo časa …" Zelo malo odziva. Redkokdo si upa všečkati. Še manj jih gre v akcijo.
 

Super je, da si delimo srečo in ljubezen, absolutno jih potrebujemo, vendar se moram potem zbuditi in nekaj premakniti.
 

Kateri je najhujši sovražnik odličnosti? Dober rezultat!!! Ko dosežem malo več, kot sem kdaj imel/-a, se kar zadovoljim in izgubim zalet, motivacijo in moment.
 

Iz svojih izkušenj vidim, da samo trije tipi ljudi dosežejo sanje in vrhunske rezultate. 
 

Prvi so tisti, ki so rojeni zmagovalci. Ne potrebujejo spodbude, dodatne motivacije, najdejo pot in naredijo rezultat. Takih je na svetu mogoče tri odstotke vseh ljudi.
 

Naslednji so tisti, ki so se znašli v izredno težki situaciji. Največkrat je to težka finančna zgodba. Ti imajo samo dve možnosti. Preživijo in so zmagoviti ali pa jih čaka smrt. Ko imaš tako motivacijo, te nihče ne ustavi. Ali lahko sam/-a sebe tako motiviraš? Se spomniš zgodbe, ko je Sokrat skoraj utopil svojega učenca (ki je želel prejeti znanje od filozofa) v vodi in mu rekel: "Ko boš imel takšno željo po znanju, kot jo imaš zdaj po dihanju, ga boš zaslužil." Enako je z rezultatom.
 

Tretji pa so tisti, ki se odločijo in poiščejo pomoč mentorja ali coacha. To je nekdo, ki je skozi svojo težko zgodbo prišel do rezultata in ve, kaj je potrebno, da zmagaš. In ti pomaga, poriva, te motivira in brca. In ko te toliko pritisne, da ga začneš sovražiti, si blizu cilja. In ko prideš na vrh, je vse zgodovina.
 

Kaj pa ti? Kaj te motivira, kako visoko si želiš in kaj si pripravljen/-a za to narediti? Kaj si pripravljen/-a narediti danes, ko prenehaš brati to besedilo? Kaj že delaš v tej smeri?
 

Če se že dolgo obotavljaš, naredi danes prvi korak! Kupi karto v fitnesu. Očisti si superge. Poglej na internetu, kaj ti lahko pomaga; tečaj, delavnica, seminar ... in to rezerviraj! Najdi in pokliči nekoga, ki lahko postane tvoj mentor/coach! "JUST DO IT!"

 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...