Mokini Yoga Studio, mednarodna šola hatha joge

Sprostitev kjerkoli in kadarkoli - meditativno popotovanje

19. december 2014    260 ogledov

Zakaj je sprostitev tako pomembna, ko ves svet zahteva multitasking, večjo storilnost, več in več ...? Ker je v življenju pomembno ravnotežje. Tako kot je pomembno, da se izkažemo v svoji aktivnosti, je pomembno tudi, da se vračamo k sebi, da usmerjamo pozornost navznoter.

Smo čez dan res pozorni, da globoko in umirjeno dihamo s trebušno prepono, kakšna je naša telesna drža, koliko vode spijemo in kakšno hrano zaužijemo? Večinoma nas potegne v kolesje zavednih in nezavednih rutin, ki pa v večini škodujejo. Dokazano je, da nenehen stres, dokazovanje in tekmovalnost negativno vplivajo na naše zdravje in vsesplošno počutje. Utrujenost in dokončna pregorelost sta stalnica pri večini ljudi.

Pomebno je, da si vzamemo čas za počitek, sprostitev. To je lahko joga, sprehod v naravi, meditacija, joga nidra, krajše vodene vizualizacije. Vse tisto, kar polni vaše srce z ljubeznijo, radostjo, mirom, harmonijo. Čas samo za vas.
Z dolgoletnimi izkušnjami opažam, da se vedno več ljudi, tudi mlajših, odloča za vodene ure sproščanja. Povratne informacije so, ker se res globoko odpočijejo, ker se misli umirijo, ker se predajajo pozitivnim usmeritvam, ker se povežejo s svojim bistvom, ker bolje delujejo v službi, družini. Ker se večkrat nasmejijo in pošalijo in morebitni izzivi niso več tako nemogoči. Ker je to preprosto čas zanje.

Zato sem se odločila za izdajo zgoščenke, ki ponuja prav to.

Na njej najdete jogo nidra, kadar si lahko vzamete več časa, saj traja 45 minut. Temelji na starodavni tantrični tehniki, nauči pa vas, kako se zavestno sproščati na fizični, duševni in čustveni ravni. Ima pozitiven vpliv na stres, anksioznost, nespečnost, depresijo, kronične bolečine. Okrepi imunski sistem, obnovi in okrepi vitalno energijo in stabilizira. Nadomesti več ur spanja.

Poleg tega so na zgoščenki tri krajše vodene vizualizacije. Vzemite si čas pred začetkom aktivnega dne, morda ko se vrnete domov utrujeni in si želite povrniti moči. Kjerkoli in kadarkoli. Izbirate med vizualizacijami Jaz sem ljubezen, Hvaležno srce in Kreiram obilje.

Skupno vsem sprostitvam pa je usmerjanje pozornosti na našo srčno energijo. Energijo ljubezni, ki vse objame v topel objem.

Podarite ljubezen sebi in svojim najbljižjim! <3

Meditativno popotovanje

Izšla je prva zgoščenka pod okriljem Mokini Yoga. Namenjena je vam za popolno sprostitev, meditacijo, regeneracijo in razvajanje, za vaš trenutek miru v domačem naslanjaču, ob svečkah, pod toplo odejo. Meditacija in vizualizacije trajajo od nekaj minut pa vse do ene ure.

Vsebina zgoščenke

  • Joga nidra – meditativno popotovanje
    Joga nidra je močna tehnika, s katero se naučimo zavestno sproščati. Sprostimo se na fizični, duševni in čustveni ravni. Ob redni praksi pomaga nevtralizirati učinke dolgotrajnega stresa in lahko nadomesti nekajurni spanec.
  • Jaz sem ljubezen
    Ljubezen je čudovito darilo, smisel življenja in energija, ki povezuje v topel objem.
    Ustvarite svoja polja ljubezni.
  • Hvaležno srce
    Hvaležnost je notranja svetloba, ki povrne mir v preteklost, daje srečo v sedanjost in zaupanje v prihodnost.
  • Kreiram obilje
    Vsi ljudje si zaslužimo čudovito življenje. Ko vidimo lepoto, ki nas obkroža, kjerkoli smo, se odpre pred nami svet neskončnih možnosti in obilja.

Zgoščenka je nastajala skozi leta izkušenj in združuje znanja iz tradicionalne joge, učene pri samem izviru, v Indiji. Več o avtorici najdete na www.mokini.si.

Zgoščenko lahko naročite na mail mokini.yoga@gmail.com

Cena zgoščenke je € 15 + poštnina.

 


 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...