NIAples, svet radosti, veselja ter dobrega počutja

Plesna tehnika NIA

2. februar 2015    339 ogledov

NIA Technique je čudovita plesna tehnika, ki združuje elemente plesa, borilnih veščin in tehnik samozdravljenja v koreografiji in glasbi. Spodbuja nas, da se povežemo s svojim telesom, umom, čustvi in dušo. 

Ples nam omogoča izražanje sebe skozi glasbo in gibanje, spodbuja nas, da pokažemo svojo pravo naravo – igrivost, energičnost, nežnost, strast, hvaležnost, ljubezen … 

Borilne veščine nam pomagajo pri dvigu samozavesti, pomagajo nam vzpostaviti harmoničnost v gibanju in v nas samih, pomagajo nam odpraviti stres in jezo ter nas pripravijo do tega, da najdemo svoj notranji mir. 

Tehnike samozdravljenja nam pomagajo, da se obrnemo vase in se zavedamo vseh procesov, ki se dogajajo v nas samih na vseh štirih področjih (telo, um, čustva, duh), jih občutimo ter sprejmemo sebe in druge kot čudovita, edinstvena in ljubeča bitja.

Nia class vsebuje enourno plesno gibanje na različno glasbo in nas popelje skozi sedem ciklov: fokus in namen, vstop v prostor Nia, ogrevanje, plesno gibanje, umirjanje, ples in igra na tleh, izstop iz prostora Nia. Vsaka urica Nia vsebuje edinstveno kombinacijo 52 osnovnih gibov, ki optimizirajo naravno gibanje telesa in se dotaknejo vseh štirih področij našega telesa – fizičnega, mentalnega, emocionalnega in spiritualnega telesa. Primerna je za vse starostne skupine, saj se izvaja v treh nivojih. Gre za gibanje, ki je prijazno do telesa, saj se intenzivnost giba prilagodi zmožnostim posameznika. Nia se izvaja bosih nog, saj s tem spodbujamo in prebujamo več kot 7.000 živčnih končičev v svojih podplatih.

Vir: www.nia-slovenija.si
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...