Miran Peterman

Imaš tudi ti velik ego?

2. marec 2015    562 ogledov

Kako velik je tvoj? He he, ne, to ni članek za moški svet, govorim o tvojem egu. Neuspešni ljudje vedno mislijo, da imajo uspešni ljudje velik ego. Uspešni ljudje so samozavestni in imajo jasne cilje v življenju. To jih dela odločne in produktivne. Nimajo časa, da bi se ukvarjali z malenkostmi, negativnimi mnenji, negativnimi ljudmi, zato je videti, kot da jim ni mar. In neuspešni ljudje to zamenjujejo za ego.

Kaj je v resnici ego?

To je tvoje mnenje, stališče, razumevanje življenja, gledanje na stvari. In zares so neuspešni ljudje tisti, ki se ga držijo kot pijanec plota in ga ne želijo spustiti. Oni vse vedo, vse jim je jasno, le to ne, zakaj so neuspešni.
 

Uspešni ljudje se ves čas učijo, vedno so pripravljeni prisluhniti, vprašati za nasvet, pogledati še z drugačne perspektive …
 

Vprašaj se, kako težko ti je sprejeti mnenje nekoga, ki je uspešnejši od tebe, kako težko ti je priznati svojo napako, vprašati za nasvet, mnenje, pomoč. Težje ko ti je vse to, večji ego imaš. 

 

Samozavestni ljudje se ne bojijo pokazati svojh napak, ni jim težko priznati in izreči pohvale, spoštovanja in občudovanja … To nekako ne zveni kot tisto, kar so te učili doma. Poglej sosede, kakšni so, kaj delajo, barabe ... 
 

Ko imaš iskreno željo, da narediš rezultat, prispevek, spremeniš svet, potem ti je vseeno, kaj si drugi mislijo, in pozabiš nase in na svoj ego. In v tem zasije veličina človeka, ki postaja vedno bolj moder.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...