NIAples, svet radosti, veselja ter dobrega počutja

FreeDance - Nia Technique

piše: Debbie Rosas
15. februar 2015    239 ogledov

Ustanoviteljica Nie Debbie Rosas o FreeDance:

"Rada imam veliko stvari o Nii in ena izmed mojih najljubših je  FreeDance (prosti ples). Za razliko od tistega, kar si mnogi predstavljate kot "ples", je FreeDance zasidran v svobodi, kar vam zagotavlja, da se lahko igrate z gibanjem, glasbo in čustvi. Rezultat je ponovno neskončno odkrivanje novih načinov premikanja vašega telesa in izražanja edinstvenosti plesa.


FreeDance je aktivnost, v katero se ne boste nikoli silili....  hrani vaš um in apetit telesa po odkrivanju, izražanju,spontanosti in improvizaciji. Z rednim izvajanjem FreeDanca se boste začeli zavedati edinstvenosti vsakega trenutka inse bolje našli  "v" vašem telesu in v življenju nasploh. 


FreeDance zaneti vašo željo, da bi izvedeli več o tem, kdo ste - in kdo si lahko - tako, da vas spodbuja, da se premaknete drugače, poslušate glasbo bolj intimno in globoko povezani z vašimi čustvi. Izvajanje FreeDanca širi vaše izbire gibanja, pomaga spremeniti toge ali ponavljajoče se gibalne navade in vas navdihuje, da se sami izrazite na bolj dinamičen način. FreeDance vam omogoča, da se premikate brez "urejanja", brez poseganja v vaše naravno gibanje, tako da privede vašo nezavedno ustvarjalnost na površje. Temu pravim "Posvečeni Umetnik", tisti, ki ima dostop do palete gibanja napolnjene z možnostmi, zapolni platno ustvarjalnosti, kjer se magija znova in znova dogaja.


Za razliko od mnogih oblik plesa, je FreeDance ples, kateri povezuje vas z vami,  razkriva vaše trenutne oblike gibanja in izražanja vašega pravega jaza. Kaže vam, da je vedno več - vedno drugačen občutek, slog in izražanje... razkriva, kdo ste v tem trenutku in kdo si želite in sanjate biti. Vsak utrip, vsak pulz, krčenje in širjenje vaših celic, gibanje vaših tkiv in tekočin, predstavlja premikanje vašega telesa, spreminjanje in reprodukcijo. Premikajoč s tokom in jahanjem valov vaše spontanosti vas postavi v neposreden stik  s telesom, z navdihujočim in motivacijskim glasom, ki vam pravi, "Jaz sem živ, zdrav in se spreminjam v nekaj novega."


FreeDance je način potovanja v "reko nepričakovanega", mogočno potovanje v samo-odkritje, ki spremeni "staro" v "novo". To je bistveni element celostnega dobrega počutja ne le za telo, ampak tudi za možgane. Na zelo osebni ravni, FreeDance širi našo zavest o osebnih potencialih, odpira oči in um za nove možnosti in nam pomaga razviti odnos z našim telesom, nami samimi ter s svetom in naravo nasploh - v povezanosti  drugimi  v Nia skupini - in končno skozi življenje! ... razvije se globoko razumevanje, da smo vsi eno, povezani z nekaj čarobnega in velikega, nekaj svetega."

Vir: www.nia-slovenija.si
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...