NIAples, svet radosti, veselja ter dobrega pońćutja

FreeDance - Nia Technique

piŇ°e: Debbie Rosas
15. februar 2015    204 ogledov

Ustanoviteljica Nie Debbie Rosas o FreeDance:

"Rada imam¬†veliko stvari o Nii in ena izmed mojih najljubŇ°ih je¬†¬†FreeDance (prosti ples). Za razliko od tistega, kar si mnogi predstavljate kot "ples", je FreeDance zasidran v¬†svobodi,¬†kar vam zagotavlja, da se lahko igrate z gibanjem, glasbo in ńćustvi. Rezultat je ponovno neskonńćno odkrivanje novih nańćinov premikanja vaŇ°ega telesa in izraŇĺanja edinstvenosti plesa.


FreeDance¬†je¬†aktivnost,¬†v katero se ne boste nikoli silili....¬†¬†hrani¬†vaŇ° um¬†in¬†apetit¬†telesa po¬†odkrivanju,¬†izraŇĺanju,spontanosti in¬†improvizaciji.¬†Z¬†rednim izvajanjem FreeDanca¬†se boste zańćeli¬†zavedati¬†edinstvenosti¬†vsakega¬†trenutka¬†inse bolje¬†naŇ°li¬†¬†"v" vaŇ°em¬†telesu in v¬†Ňĺivljenju nasploh.¬†


FreeDance¬†zaneti vaŇ°o Ňĺeljo, da bi izvedeli¬†veń欆o tem, kdo¬†ste -¬†in kdo¬†si¬†lahko¬†- tako, da vas spodbuja, da se premaknete drugańće, posluŇ°ate glasbo¬†bolj intimno in globoko povezani z vaŇ°imi ńćustvi. Izvajanje FreeDanca¬†Ň°iri vaŇ°e izbire gibanja, pomaga spremeniti toge ali ponavljajońće se gibalne navade in vas navdihuje, da se sami izrazite na bolj dinamińćen nańćin. FreeDance vam omogońća, da se premikate brez "urejanja", brez poseganja v vaŇ°e naravno gibanje, tako da privede vaŇ°o¬†nezavedno ustvarjalnost na povrŇ°je. Temu pravim¬†"Posveńćeni¬†Umetnik", tisti, ki ima dostop do palete gibanja napolnjene z moŇĺnostmi, zapolni platno ustvarjalnosti, kjer se magija znova in znova dogaja.


Za razliko od mnogih¬†oblik plesa, je FreeDance¬†ples, kateri povezuje¬†vas z vami, ¬†razkriva vaŇ°e trenutne oblike gibanja in izraŇĺanja vaŇ°ega pravega jaza.¬†KaŇĺe vam, da je vedno veńć -¬†vedno drugańćen obńćutek, slog in izraŇĺanje...¬†razkriva, kdo ste v tem trenutku in kdo si Ňĺelite in sanjate biti. Vsak utrip, vsak pulz, krńćenje in Ň°irjenje vaŇ°ih celic, gibanje vaŇ°ih tkiv in tekońćin, predstavlja premikanje vaŇ°ega telesa, spreminjanje in reprodukcijo. Premikajońć s tokom in jahanjem valov vaŇ°e spontanosti vas postavi v neposreden stik ¬†s¬†telesom,¬†z¬†navdihujońćim in motivacijskim glasom, ki vam pravi, "Jaz sem Ňĺiv, zdrav in se spreminjam v nekaj novega."


FreeDance¬†je nańćin potovanja v¬†"reko¬†neprińćakovanega", mogońćno potovanje v samo-odkritje, ki spremeni "staro" v "novo". To je bistveni element celostnega¬†dobrega pońćutja ne le¬†za telo, ampak tudi¬†za¬†moŇĺgane. Na zelo osebni ravni, FreeDance Ň°iri naŇ°o zavest o osebnih potencialih, odpira ońći in um za nove moŇĺnosti in nam pomaga¬†razviti odnos z naŇ°im telesom, nami samimi¬†ter¬†s svetom in naravo nasploh - v povezanosti¬†¬†drugimi ¬†v Nia¬†skupini¬†- in konńćno skozi Ňĺivljenje! ...¬†razvije se¬†globoko razumevanje, da smo vsi eno, povezani z nekaj ńćarobnega in velikega, nekaj svetega."

Vir: www.nia-slovenija.si
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 Ňĺarke!
Teme:
Nalagam...